diumenge, 23 de juny del 2013

COCA DE CREMA DE SANT JOAN

Faig tard...ho sé....la recepta de la coca la penjo "in extremis", però us asseguro que, si la voleu preparar per aquesta  mitjanit, encara hi sou a temps. Jo les he fet aquest matí, i han quedat fantàstiques. És una recepta ràpida, sense massa mare, però que dóna un resultat òptim! En tot cas, amb coca o sense, bona revetlla! Això si el temps ho permet!


INGREDIENTS (per una coca grossa)
500 grams de farina de força
150 grams de mantega a temperatura ambient
3 ous
50 grams de sucre
35 grams de llevat premsat de forner
100 ml de llet tèbia
un polsim de sal
crema pastissera, sucre, ametlla picada i cireres confitades per decorar

PREPARACIÓ
En primer lloc, desfeu el llevat amb la llet tèbia.




Llavors, prepareu el batedor elètric amb l'accessori ganxo.


En el bol, hi aboqueu la farina, la sal, el sucre i els ous, i comenceu a barrejar.


Després hi afegiu la llet i el llevat.


Amasseu uns minuts fins obtenir una massa homogènia.


Aquest és el moment d'anar afegint la mantega, a dauets.


Un cop tota la mantega integrada, amasseu, a velocitat 2, durant uns 5 o 6 minuts més, fins que us quedi una massa flonja i no gaire enganxosa.


L'aboqueu en un recipient enfarinat, i la deixeu llevar (en un lloc calentó), una hora i mitja aproximadament.


Quan hagi doblat el volum, torneu a amassar, a mà, durant uns minuts.


Tot seguit, estireu damunt una superfície enfarinada.


Feu uns talls a la massa, per on volgueu col·locar la crema.


Tapeu les coques amb paper plàstic, i deixeu fer una segona llevada, durant una altra hora aprox.


Així és com us han de quedar passat el segon temps de llevat!


Ara ja només us queda, pintar amb ou...


repartir per sobre la crema (que he preparat amb la meva recepta tradicional, que podeu trobar en aquest enllaç http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/02/ditets-ensucrats.html, la quantitat dependrà del que la volgueu carregar -jo he emprat mig litre de llet-), amb una mànega pastissera sense boca....



i acabar de decorar-la amb sucre (una mica humitejat), ametlla picada i cireres confitades.


Enforneu, amb opció rebosteria, durant uns 15 minuts....i ja la teniu! Oi que queda formosa?





Jo n'he fet dues, o sigui que, aquest vespre, ens ben atiparem!
Que vagi de gust!

11 comentaris:

  1. Fantàstica. La de crema és la millor. Bona revetlla

    ResponElimina
    Respostes
    1. La de crema també és la meva preferida! Bon Sant Joan Rosa Maria!

      Elimina
  2. quina pinta!!!! molt bona revetlla Mònica!

    ResponElimina
  3. fantàstica coca, umm, que bona.
    Feliç revetlla i una nit màgica de Sant Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Han volat totes dues! Ha sigut una revetlla una mica freda però molt divertida!

      Elimina
  4. Ei!!! Boníssima! Amb la coca tampoc no hi podies faltar, Mònica!! Ara ja no en deu quedar gens, no? he he he

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realitat, les vaig portar a la revetlla del barri, i no van arribar a mitjanit! Una abraçada Marina!

      Elimina
  5. Una coca sense massa mare, quina bona recepta!! Me la guardo per l'any vinent!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo penso fer-ne algun altre dia, encara que no hi hagi cap revetlla a celebrar, perquè va quedar molt bona! Una abraçada Sílvia!

      Elimina
  6. Genial Mònica!! Quines ganes que tinc de menjar-ne un trosset... amb el que m'agrada la coca de crema!!! :P Boníssimes!

    Una abraçada!

    ResponElimina