diumenge, 2 de juny de 2013

FLAM DE GERDS

Avui teníem una convidada a dinar, una amiga de les meves filles a la que estimem moltíssim: la Buha. Amb ella i la Zewde, la meva filla gran, hem preparat unes galetes boníssimes, però volia fer alguna altra coseta dolça, més sucosa, per acompanyar-les. Feia dies que em rondava pel cap fer un flam una mica original, i com que tenia gerds al congelador, he acabat preparant una recepta "fruital": flam de gerds. Els ha agradat molt perquè a més de quedar amb un color rosat molt original, el contrast de la dolçor del flam i l'acidesa dels gerds, és molt interessant al paladar. A veure si us agrada tant com a nosaltres!


INGREDIENTS (per 6-8 flams individuals)
250 ml de nata líquida
250 ml de llet
4 ous
150 grams de sucre
100 grams de gerds
caramel 

Per decorar
100 grams de gerds
una cullerada de sucre

PREPARACIÓ
He començat posant caramel al fons dels motlles que he utilitzat. Jo he fet tres flams individuals grossets i un de "col·lectiu" per unes quatre persones.




Llavors, amb la "minipimer", he triturat els 100 grams de gerds (com que eren congelats, els he tret del congelador una estona abans, perquè es descongelessin). Heu de mirar que no quedin grumolls, que quedi ben triturat.


Un cop preparada la pasta de gerds, en un bol aboqueu la nata, la llet, el sucre i els ous.


Bateu amb el "minipimer" fins que quedi tot ben barrejat.


Llavors afegiu els gerds triturats.


I contineu barrejant, amb la "minipimer" fins obtenir una massa líquida, homogènia i ben rosada.



Aboqueu als motlles (mai ompliu fins dalt, perquè vessarien).


I poseu al forn, dins un safata fonda amb aigua, a 160-170 graus, durant una hora aproximadament.


Quan veieu que està ben quallat (encara que al moure tremoli una mica), traieu del forn i deixeu refredar, primer a temperatura ambient, i després un parell d'hores a la nevera.


Desemmotlleu i serviu, acompanyat d'unes cullerades de gerds que haureu deixat macerar amb sucre una estona.



Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Que bons ls flams. A casa ens agraden molt, de tot tipus

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquest de gerds, ben fresquet, és molt refrescant! Una abraçada Rosa Maria!

      Elimina
  2. M'encanta que hagin quedat d'aquest color! Queden super originals :D Segur que el contrast dolç-àcid està molt bo :)
    Petonets ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també, van quedar molt "princesos" aquests flams! Una abraçada Laia..Per cert, brutal el teu pa de pessic d'anís!!!

      Elimina
  3. Aquest encara no l'he provat mai i fa la pinta de ser espectacular! Així que va directe a la meva llista de pendents! Que boooo!

    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina, em sembla que, com jo, has de tenir una llista de pendents llarguíssima...tanta activitat ens desborda!

      Elimina
  4. Quin flam més bo, Mònica! Fa primavera, trobo! El color rosadet hi queda súper bé! Devien estar contentes la filla i amiga!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Se'l van menjar amb les galetes i el que va sobrar per sopar...! Una marató flamera!!! Una abraçada!

      Elimina
  5. Quin flam que has preparat Mònica!

    I amb aquest color, convida a menjar-se'l!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser si que el color és el que més destaca del flam! És que aquests gerds són genials fins i tot per acolorir!

      Elimina