Ja sabeu que la sobrassada i jo tenim un idil·li des de que era petita. I tant és la meva devoció vers aquest producte que he aconseguit encomanar-ne el fanatisme a tots els membres de la meva família! Els crêppes de sobrassada, els bikinis de sobrassada o la pasta condimentada amb una bona porció fregideta de sobrassada han esdevingut plats reclamats pels comensals habituals de la meva taula. I com que sempre és aclamada, no paro de buscar receptes on introduir-la. I la darrera que he provat ha estat una versió de quiche, que va quedar deliciosa! No dubteu en provar-la i ja veureu com repetireu!
INGREDIENTS
Una placa de pasta brisa
200 ml de nata
4 ous més mig ou per pintar la massa
100 grams de formatge crema tipus Philadelphia
100 grams de formatge pols tipus Grana Padano
3 cullerades generoses de iogurt grec
sal i pebre
6-8 rodanxes primetes (o pessics si és en pasta) de sobrassada
PREPARACIÓ
En primer lloc, preparem la base estenent la placa de pasta brisa damunt un motlle rodó i baixet, prèviament untat de mantega o spray antiadherent.
L'enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 10 minuts. llavors la traiem del forn, la pintem d'ou, i la tornem a enfornar uns 5 minuts més.
Fet aquest procés ja teniu la massa preparada per farcir i impermeabilitzada (per evitar que el farcit s'escoli en abocar-lo). Reserveu.
En un bol bateu la nata, els ous, el formatge crema, el formatge en pols i les tres cullerades generoses de iogurt, i salpebreu al gust.
Un cop tot ben integrat, aboqueu a l'interior de la massa cuita de pasta brisa i enforneu uns 3 o 4 minuts (a 180 graus, opció rebosteria), fins que veieu que la massa comença a quallar per la part de sobre.
Aquest serà el moment de repartir per sobre la sobrassada, que es desfarà i escamparà, però no s'enfonsarà.
Torneu a enfornar durants uns 18-20 minuts més, fins que estigui ben pres el farcit, i ja la tindreu a punt per servir!
Que vagi de gust!
Doncs tot l'amor que tu li tens li tinc jo del contrari jejeje.... Té molt bona pinta, i als de casa, sobretot la meva mare, els encantaria. Però jo, ni la tastaria... ho sento....
ResponEliminaPetonets bonica
Ja saps el que es diu, que de gustos n'hi ha tants com colors! La pròxima dolça, i sense sobrassada, ho prometo!
EliminaAquesta combinació d'ingredients m'ha encantat, i la sobrassada per sobre un gust excel·lent. Ho tinc que provar! Petons
ResponEliminaT'agradarà segur! El iogurt grec dóna a la quiche una consistència un pèl més densa, molt interessant!
EliminaAquesta quiche té un aspecte excel.lent , l'única pega és que no m'agrada la sobrassada. Podria fer una combinació amb xoriç no?
ResponEliminaI tant! Jo faria el mateix, es repartiria per sobre quan la massa es comencés a quallar, i així donaria gust i color però no s'enfonsaria!
EliminaQue bona que ha d'estar aquesta quiche! He de confessar que encara no n'he fet mai... A veure si m'animo, perquè amb sobrassada ha d'estar boníssima!!
ResponEliminaPetons
Les quiche són un recurs culinari, per qualsevol ocasió, mooolt interessant! Una abraçada!
EliminaQuina bona pinta que té aquesta quiche!.
ResponEliminaJo també sóc una "fan" de les quiches, i en faig sovint amb diferents farcits. Algun cop n'he fet de sobrassada, però barrejant-la amb la nata i els ous. La propera vegada la faré tal com la fas tu, trobo que queda millor. També provaré això del iogurt grec!.
Una abraçada
Així queda molt bé i poc oliosa...i el toc del iogurt grec ja veuràs que es nota! Una abraçada Marta!
Eliminajo també sóc una fan de la sobrassada, encara que el colesterol m'impedeix menjar-la tant com a mi m'agradaria.
ResponEliminaNo et pensis Lolines, jo que tinc algun problemilla de salut, també me n'haig d'abstenir moltes vegades...però una miqueta, miqueta...de tant en tant...és irresistible!!!
EliminaNUNCA LA HE PROBADO CON SOBRASADA PERO DEBE DE ESTAR UMMMM.BSSS
ResponEliminaÉs un vici!
EliminaMira que la quiche està ben bona així tal qual, però amb el toc de sobrassada, li ha d'anar perfecte!
ResponEliminaPetons!
Ja saps que jo posaria sobrassada abundant arreu!!! Una abraçada Víctor!
EliminaMoltes gràcies! Ara visito el teu bloc!
ResponElimina