Al mercat del Lleó, a Girona, en una cantonada, hi ha una paradeta molt petita que em té el cor robat. Es diu "Sabors". La mestressa, una senyora molt simpàtica i sociable, atén a la clientela literalment envoltada d'espècies, fruits secs, infusions, xocolates i dolçaines variades. Allà hi compro la boníssima xocolata amb la que elaboro totes les postres que preparo, i, a arrel d'anar-hi sovint, i de parlar sobre el bloc i el que vaig elaborant, hem agafat una mica de confiança. Fa un temps em va preguntar la meva opinió sobre quins productes podia incorporar al seu stock, i jo vaig posar-me a fer una mena de carta als reis, de tot allò que no trobava fàcilment a la meva ciutat...i la veritat és que, mica en mica, la Teresa ha aconseguit fer-la realitat! Cada vegada té més sprinkles (galindaines de xocolata per decorar), pastes de sabors, fondant amb gustos, sucres aromatitzats...etc, en fi, que no puc passar gaires dies sense anar-hi. Aquesta setmana, tenia una cosa que li havia demanat feia temps: praliné, d'avellana i d'ametlla, i, a més, en potets versió casolana (fins ara els havia hagut de comprar en pots més aviat mida professional). Així que avui toca recepta amb praliné d'avellanes. A més, hem quedat amb la Teresa que, de tant en tant, li portaré transcrita alguna recepta que hagi preparat amb productes seus, i la repartirà entre la clientela! Quina passada! Bé, aquesta és la primera recepta que tinc intenció de portar-li. És una variant d'una recepta que fa un temps vaig veure a la fantàstica web www.contapasyaloloco.com, i el resultat obtingut és deliciós! A veure què us sembla.
150 grams de praliné d'avellanes
80 grams de sucre moreno
100 grams de mantega
50 grams de cacau ensucrat
1 ou
210 grams de farina de força
1 culleradeta de llevat tipus Royal
100 grams de gotes de xocolata negra
un grapat d'avellanes pelades torrades
Aquest és el praliné que em va vendre la Teresa! |
PREPARACIÓ
En el recipient del batedor elèctric hi col·loquem la mantega, el sucre moreno, l'ou, el praliné i el cacau (en aquest cas n'he fet servir un d'ecològic ensucrat. Si vosaltres feu servir cacau pur, haureu d'augmentar una mica la quantitat de sucre), i ho barregem molt bé, fins que tot estigui integrat, fent servir l'accessori pala.
Quan tingueu una pasta homogènia, afegiu la farina -prèviament barrejada amb el llevat tipus Royal-, poc a poc, sense deixar de batre.
Veureu que us queda una massa no molt densa, i una mica enganxosa.
Llavors és el moment de, a mà, remenant amb una espàtula, afegir-hi les gotes de xocolata.
Un cop ben repartides, emboliqueu la massa amb paper film i refrigereu durant un parell d'horetes.
Es tracta que quedi més compacta, per poder treballar-la millor.
Feu-ne boletes i repartiu en un safata de forn folrada de paper, deixant espai entre elles perquè creixen una mica.
Aixafeu les boletes amb el revers d'una cullera.
Col·loqueu un parell d'avellanes sobre cada galeta, prement-les una mica perquè s'enganxin.
Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 10-12 minuts.
Desenforneu i deixeu refredar! I ja estaran llestes per degustar!
Que vagi de gust!
Mareta meva... Quines galetes més delicioses...!! Haig de trobar aquest praline!
ResponEliminaÉs molt i molt bo! Jo me'l menjaria a cullerades!
EliminaHome Chef... jo ja vaig dir-te què en pensava!! ;D Les galetes han de ser boníssimes: les avellanes em perden!!
ResponEliminaMònica, saps una cosa, durant molt i molt de temps, l'única paradeta d'herbes i granes de la Plaça del Lleó la portava una meva tieta: l'Angelina!! Ella, ja velleta, va traspassar la mini paradeta amb les espècies incloses així que és molt possible que la Teresa sigui la seva successora tot i que... amb els anys segurament ja no sigui l'única :)
Quina casualitat! Girona és un mocador! Una abraçada!
EliminaQue ricas huuuu, estas me las guardoooooooo huuuuu.Besos
ResponEliminaEs van volatilitzar en un moment! Una abraçada Doris!
Eliminammm!! Que bones!! A Girona hi ha bons productes, eh? he he he. I si a més les botigueres com la Teresa fan cas als clients i innoven... ja és la pera!! Petonets, guapa!
ResponEliminaJa ho pots ben dir Marina! A Girona, a part d'admirar bells racons, hi ha molt bona teca! Una abraçada Marina!
EliminaJa ens agradaria a molts tenir una botiguera com la Teresa!
ResponEliminaT'han quedat unes galetes molt bones!
Petons!
Una botiga de fruits secs, dolços i espècies és una perdició per a mi! Una abraçada!
EliminaUix m'agrada molt el praliné!!!! Així que aquestes galetes em fan venir salivera!! La botiguera genial, ja li pots dir de part nostra!! Visca el comerç de proximitat!
ResponEliminaVisca!
EliminaDelicioses Mònica!! D'aquestes ja en faria un potet jo!!! hehehe ;)
ResponEliminaPetons guapa!!!
Si les proves ja veuràs que estan delicioses! Una abraçada!
EliminaQuina bona pinta que tenen aquestes galetes!!
ResponEliminaAquestes pastes de Sosa són sensacionals. Si entres a la seva web veuràs la quantitat de varietats que tenen, llavors pots fer propostes a la Teresa. La de gerds és d'escàndol!!!
Petonets