dimecres, 5 de juny de 2013

MINI NAPOLITANES D'OU I TONYINA

La Marina, del fantàstic bloc http://tapatdetapes.blogspot.com.es/, l'altre dia, va preparar les napolitanes de xocolata d'en Xavier Barriga: senzillament genials! Prenent-li la idea de la "napolitana", avui n'he preparat unes per sopar, de salades, que han quedat per llepar-se els dits!!! I més senzilles no poden ser!


INGREDIENTS (Per 12 mini napolitanes)
Una placa de pasta de full
2 ous durs
2 llaunetes de tonyina en oli d'oliva
1 cullerada de formatge crema tipus philadelphia
1 rajet de ketchup
ou per pintar
sèsam torrat

PREPARACIÓ
Esteneu la placa i dividiu-la, formant 12 rectangles.


Peleu els tres ous durs, i escorreu la tonyina.


Barregeu la tonyina, els ous, el formatge tipus crema i el ketchup.


Ha de quedat tot ben barrejat, però no cal l'ou quedi polvoritzat!


Llavors col·loqueu una culleradeta de massa en un extrem de cada rectangle.


Tapeu-la amb la massa, d'aquesta manera.


Afegiu una segona cullerada de massa a l'altre costat.


I tapeu amb l'altre extrem de massa. Us ha de quedar amb aquesta forma.


Col·loqueu en una safata de forn, folrada de paper, procurant que les juntes quedin a sota.


Pinteu-les amb ou.


Repartiu una mica de sèsam per sobre de cada una.


Enforneu, a 190 graus, opció rebosteria (dalt, baix i forn) durant uns 20 minuts. Les heu de treure quan estiguin ben inflades i daurades. 


Deixeu refredat, i a menjar sense parar!



Aquí un bocinet a la meva mà, tenyida de verd perquè acabava de fer un mural pel sopar de fi de curs de la Dinke!
Que vagi de gust!

29 comentaris:

  1. m'agrada el full, i m'agraden moltíssim aquestes napolitanes

    ResponElimina
  2. Nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!! Això que fas és de pecat, Mònica!! No pots penjar aquestes receptes en aquestes hores! Hahahah Ara no puc esperar per sopar! XDDD
    Petonets :) i m'encanta la idea :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que és una recepta facilíssima i amb un resultat espectacular!

      Elimina
  3. Completament d'acord amb la Laia...com ho hem de fer ara la resta dels mortals???!!!! Apa, a fer napolitanes de tonyina!!! Amb aquesta pinta!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tots i totes a encendre el forn!!! A mi també em passa amb les vostres receptes...m'entren unes ganes irrefrenables de cuinar!

      Elimina
  4. que bones i que faciletes!!! t'han quedat genials!

    ResponElimina
  5. Hola Mónica, te han quedado muy buenas y bonitas, con el relleno que has puesto tienen que estar muy ricas, pues es parecido a las empanadillas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que tens raó, però sense sofregit! Una abraçada!

      Elimina
  6. Que bones. Éts la reina de la pasta de full. M'agraden tan en dolç com salat

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que m'agrada molt!!! Una abraçada Rosa Maria!

      Elimina
  7. Mònica, torno a ser jo. Escolta perquè no treus les marques que et fan escriure per demostrar que no som maquines quan t'escrivim un comentari. Jo ja ho vaig treure, no recordo com però només ho pots fer tu. És només un suggeriment

    ResponElimina
  8. Doncs sí que has tingut una bona idea! m'han agradat molt Mònica aquestes napolitanes, Petons, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que provaré més farcits! Una abraçada Marta!

      Elimina
  9. Demà justament en volia fer de xocolata!!! hahaha

    I tant que han d'estar per llepar-se els dits!! T'han quedat espectaculars Mònica!!! Que boneeeees!!!!

    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ens ensenyaras les de xoco!!! Una abraçada!

      Elimina
  10. Ei, Mònica!! Gràcies per la menció, quina il·lusió, trobar-m'ho per sorpresa!! Anant al tema, veig que últimament fas incursions al món salat, i m'agrada molt, això!! Aplicacions de les napolitanes per fer un sopar complet: les teves salades per començar, les meves dolces per acabar... i seguim!!! ha ha ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fet! Segur que triomfem! Una abraçada Marina!

      Elimina
  11. Quina bona pinta Mònica!
    Això si, em pensava que les faries de sobrassada, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No pateixis que ja les tenia en ment!!! Una abraçada!

      Elimina
  12. Quin sopar més bo! tres ingredients que m'encanten, i així ben dauradets al forn boníssims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per menjar en el sofà, mentre mires una bona pel·lícula!

      Elimina
  13. Que bones farcidetes així!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Uhmmm!! Quina bona pinta!! La setmana vinent estem de festa els prepararem.
    Petonets bonica

    ResponElimina