Aquesta setmana ha sigut especialment complicada...em canso només de pensar en tots els fronts que tenia oberts! (i n'hi ha alguns que continuen en el mateix estat....). Però l'he aconseguit superar i estic contenta! Per això m'he posat a preparar un bon berenar a les nenes! I encara m'he posat més contenta quan els ha agradat tant que no me n'han deixat!!! Fins i tot la peque, a qui no li agrada massa el dolç, n'ha menjat una bona ració ben ensucrada. En realitat, ella m'ha ajudat en el pas d'ensucrar -podeu imaginar que tota la cuina ha quedat ensucrada-, i alguns trossets ja no han arribat ni a la safata que tenia preparada per presentar aquest dolç! Val a dir que és una mica entretingut de preparar, però el resultat és genial!
INGREDIENTS (per uns 20 trossos de llet fregida)
Per la massa
6 ous
60 grams de midó
60 grams de farina
120 grams de sucre
1 culleradeta d'aroma de vainilla
1/2 litres de llet
Per arrebossar
5 o 6 cullerades de farina
2 ous
2 culleradetes de canyella
5 o 6 cullerades de sucre de taronja
PREPARACIÓ
Es baten els ous, el sucre i l'aroma de vainilla.
Es posa la barreja en un caçó, a foc lent, i es va remenant continuament.
Afegim la farina, prèviament barrejada amb el midó, sense deixar de remenar.
Finalment, s'hi afegeix la llet bullent.
S'ha de mantenir el caçó a foc lent, sense deixar de remenar, durant aproximadament uns 5 o 6 minuts.
Quan la massa hagi ben espesseït, retireu del foc.
Unteu una safata amb mantega o spray antiadherent.
Aboqueu la massa a la safata. Jo l'he colada, per evitar trobar algun grumoll que se m'hagi escapat!
Un cop la safata plena, aplaneu la massa i deixeu refredar completament.
Quan estigui ben freda, veureu que s'haurà pràcticament solidificat. És l'hora de tallar-la en porcions.
Agafeu les porcions una a una i enfarineu-les bé.
Llavors les passeu per ou.
I les fregiu en oli abundant, ben calent (jo he fet servir oli d'oliva).
En treure les porcions del foc, dipositeu-les sobre un paper absorbent, perquè absorbeixi l'oli sobrant.
Aquí és on entra el joc l'ingredient secre: el sucre de taronja!
Barregeu cinc o sis cullerades de sucre de taronja, que és deliciós (nomes dir-vos que li he hagut de treure el pot a la peque perquè se l'estava menjant!), amb dues culleradetes de canyella.
Mentre encara siguin una mica calentes, les arrebosseu en aquesta barreja de sucre de taronja i canyella.
I ja teniu el dolç preparat per presentar! Es bo temperat i tamé fred! A casa, però, que no han durat gaire, i, per tant, no els hem donat l'oportunitat de refredar-se!
Aquest és l'únic trosset que m'han deixat, i que m'he menjat poc a poquet, per poder deixar-vos-en un testimoni gràfic!
6 ous
60 grams de midó
60 grams de farina
120 grams de sucre
1 culleradeta d'aroma de vainilla
1/2 litres de llet
Per arrebossar
5 o 6 cullerades de farina
2 ous
2 culleradetes de canyella
5 o 6 cullerades de sucre de taronja
PREPARACIÓ
Es baten els ous, el sucre i l'aroma de vainilla.
Es posa la barreja en un caçó, a foc lent, i es va remenant continuament.
Afegim la farina, prèviament barrejada amb el midó, sense deixar de remenar.
Finalment, s'hi afegeix la llet bullent.
S'ha de mantenir el caçó a foc lent, sense deixar de remenar, durant aproximadament uns 5 o 6 minuts.
Quan la massa hagi ben espesseït, retireu del foc.
Unteu una safata amb mantega o spray antiadherent.
Aboqueu la massa a la safata. Jo l'he colada, per evitar trobar algun grumoll que se m'hagi escapat!
Un cop la safata plena, aplaneu la massa i deixeu refredar completament.
Quan estigui ben freda, veureu que s'haurà pràcticament solidificat. És l'hora de tallar-la en porcions.
Agafeu les porcions una a una i enfarineu-les bé.
Llavors les passeu per ou.
I les fregiu en oli abundant, ben calent (jo he fet servir oli d'oliva).
En treure les porcions del foc, dipositeu-les sobre un paper absorbent, perquè absorbeixi l'oli sobrant.
Aquí és on entra el joc l'ingredient secre: el sucre de taronja!
Fixeu-vos que està etiquetat, de manera principal, en català! |
Mentre encara siguin una mica calentes, les arrebosseu en aquesta barreja de sucre de taronja i canyella.
I ja teniu el dolç preparat per presentar! Es bo temperat i tamé fred! A casa, però, que no han durat gaire, i, per tant, no els hem donat l'oportunitat de refredar-se!
Aquest és l'únic trosset que m'han deixat, i que m'he menjat poc a poquet, per poder deixar-vos-en un testimoni gràfic!
Que vagi de gust!
bonissima aquesta llet fregida, no coneixia el sucre de taronja, ¡que original!
ResponEliminaBon cap de setmana
Està boníssim, i li dóna un toc molt refrescant i original! Una abraçada Lolines!
Eliminam'agrada molt la llet fregida i el toc del sucre de taronja és molt original!! jo tampoc el.coneixia aquest producte!
ResponEliminaEn realitat n'hi ha de molts gustos! Ara tinc per provar també el de llimona! Una abraçada Neus!
EliminaMai no he fet llet fregida. Té una pinta fantàstica! Haig de buscar aquest sucre de taronja, segur que m'encanta... Molt bona manera d'acabar la setmana, si senyor!
ResponEliminaMarta
Són com bunyols...està deliciosa! A casa van volar les porcions en un tres i no res!
EliminaNo ho he fet mai, però m'agrada molt la crema. Aquest sucre de taronja és molt temptador
ResponEliminaSi que és fa semblant, però no té res a veure ni de gust ni de textura! Una abraçada!
EliminaNo he menjat mai llet fregida.....
ResponEliminaPer cert....un pas a pas molt didàctic!!!!!
Salut i petons!!!
Olga
Moltíssimes gràcies Olga!
EliminaQuina delicia mes rebona !!!amb taronja no la he probat...o sigui que m'apunto !!!!petonetsssss.
ResponEliminaJa saps Mamilu que sempre provo coses...aquesta ha quedat molt bé (altres vegades no tant...)! Una abraçada!
EliminaNo n'he menjat mai , i es clar tampoc n'he fet. Sembla molt bó i el que he trobat molt curiós es aquest sucre de taronja.
ResponEliminaPetons
És deliciós i li veig moltes utilitats! Una abraçada!
EliminaM'agrada molt la llet fregida, però no n'he fet mai a casa.. gràcies a tu la intentaré fer!
ResponEliminaPetons!
Segur que amb la teva traça et surt genial! Una abraçada Víctor!
EliminaMònica on l'has comprat aquest sucre de taronja? Ha d'estar boníssim!
ResponEliminaA una paradeta de la plaça del Lleó de Girona, que es diu Sabors! La setmana passada en vaig comprar de llimona...a veure en quina recepta l'incorporo!
Elimina