dijous, 25 de juliol de 2013

PASTA DE FULL D'ALBERCOCS

L'altre dia ja us vaig explicar que, el cap de setmana, vam preparar melmelada d'albercocs ecològics, així que, en arribar a casa, li vaig haver de buscar, ràpidament, un ús reboster -tant a la melmelada com al cistellet d'albercocs naturals que també ens van regalar-. D'aquí aquesta pasta de full d'albercocs, que vaig portar al despatx per celebrar els meus 39 anys! Això de fer-ne quasi 40 no m'ha agradat gaire...però suposo que el més important és anar-ne fent, i gaudir de cada moment que vivim! Que vagi de gust!


INGREDIENTS
Una placa de pasta de full
Uns quants albercocs (dependrà de la mida de la placa)
sucre moreno
melmelada d'albercocs
cireres confitades per decorar

PREPARACIÓ
Agafem els albercocs, els traiem el pinyol i els tallem a làmines, procurant que totes quedin més o menys iguales de gruix.


Estenem la placa de pasta de full, dobleguem els marges i punxem l'interior amb una forquilla. Enfornem, a 190 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 8-10 minuts.


Passat aquest temps, traiem del forn.


Col·loquen les làmines d'albercoc, ben posadetes, damunt la placa de pasta de full a mig coure.


Empolsinem generosament l'albercoc amb sucre moreno.


I enfornem, a 190 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 15-17 minuts més, fins que estigui ben daurada la pasta de full, i ben buit l'albercoc. Desenfornem i deixem refredar.


Tot seguit, i amb molt de compte per no "desordenar" l'albercoc, pintem generosament amb melmelada d'albercoc. Li aportarà gust i brillantor.



I, finalment, donem el toc final decoratiu amb unes cireres confitades.


Un dolç senzill però més que bo! Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. Uf, és que les últimes fotos ho diuen tot, jo vull un trosset!!

    Molt bona pinta, i segur que està deliciós Mònica!

    Petons, bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Lo primero felicidades, y me llevo la receta que me ha encantado, hace poco prepare mermelada y me viene genial ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Inés, la melmelada d'albercoc va donar un toc final al pastís genial!

      Elimina
  3. Exquisit!!!! Exquisit!!!!.....i quina bona pinta!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Una manera estupenda d'aprofitar les dues coses! M'agraden moltíssim els pastissos de fruites amb la pasta de full i aquest amb els albercocs i la melmelada ha d'estar deliciós!!

    Molts petons bonica i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que són fàcils de preparar i donen resultats òptims! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  5. oh, oooohhhh, ooooohhhhhhh.... amb albercocs!!! M'encanten crus, cuits, en dolç, en salat...
    La faré, segur que si!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també M Glòria, i trobo que cuits tenen un gust mooolt interessant! Una abraçada!

      Elimina
  6. FA CARA DE SER BONÍSSIM !!!!!!
    JO HO HE FET MOLTES VEGADES IGUAL , PERÒ AMB CABELL D'ANGEL

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho haurem de provar també! A mi el cabell d'àngel de petitat no m'agradava, però ara m'entusiasma!!! Com canviem amb els anys! Una abraçada!

      Elimina
  7. Si els aniversaris es celebren amb pastissos com aquest, sembla que els anys no pesen tant... T'ho diu una que ja ha passat els 50!.
    Per molts anys, Mònica!.

    ResponElimina
  8. Jo també en vaig fer!!! Diferent, amb els mercocs picadets, sense gluten, rodona... però igual de bona que de ben segur que està la teva

    ResponElimina
    Respostes
    1. N'estic segura que era boníssima! Quina gràcia això dels mercocs!!! És ben bé que a cada lloc anomenem les coses a la nostra manera! Una abraçada Marta! I felicitats que avui és el teu Sant!!!

      Elimina
  9. Monica fa cara de estar molt bo, es tant caramelitzat que fa un goix que en menjaria un bon troç.

    una abraçada!!

    ResponElimina