L'altre dia ja us vaig explicar que, el cap de setmana, vam preparar melmelada d'albercocs ecològics, així que, en arribar a casa, li vaig haver de buscar, ràpidament, un ús reboster -tant a la melmelada com al cistellet d'albercocs naturals que també ens van regalar-. D'aquí aquesta pasta de full d'albercocs, que vaig portar al despatx per celebrar els meus 39 anys! Això de fer-ne quasi 40 no m'ha agradat gaire...però suposo que el més important és anar-ne fent, i gaudir de cada moment que vivim! Que vagi de gust!
INGREDIENTS
Una placa de pasta de full
Uns quants albercocs (dependrà de la mida de la placa)
sucre moreno
melmelada d'albercocs
cireres confitades per decorar
PREPARACIÓ
Agafem els albercocs, els traiem el pinyol i els tallem a làmines, procurant que totes quedin més o menys iguales de gruix.
Estenem la placa de pasta de full, dobleguem els marges i punxem l'interior amb una forquilla. Enfornem, a 190 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 8-10 minuts.
Passat aquest temps, traiem del forn.
Col·loquen les làmines d'albercoc, ben posadetes, damunt la placa de pasta de full a mig coure.
Empolsinem generosament l'albercoc amb sucre moreno.
I enfornem, a 190 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 15-17 minuts més, fins que estigui ben daurada la pasta de full, i ben buit l'albercoc. Desenfornem i deixem refredar.
Tot seguit, i amb molt de compte per no "desordenar" l'albercoc, pintem generosament amb melmelada d'albercoc. Li aportarà gust i brillantor.
I, finalment, donem el toc final decoratiu amb unes cireres confitades.
Un dolç senzill però més que bo! Que vagi de gust!
Uf, és que les últimes fotos ho diuen tot, jo vull un trosset!!
ResponEliminaMolt bona pinta, i segur que està deliciós Mònica!
Petons, bon cap de setmana!
Bon i mooolt dolç cap de setmana Víctor!!
EliminaLo primero felicidades, y me llevo la receta que me ha encantado, hace poco prepare mermelada y me viene genial ;)
ResponEliminaGràcies Inés, la melmelada d'albercoc va donar un toc final al pastís genial!
EliminaExquisit!!!! Exquisit!!!!.....i quina bona pinta!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
També per tu Olga! Moltes gràcies!
EliminaUna manera estupenda d'aprofitar les dues coses! M'agraden moltíssim els pastissos de fruites amb la pasta de full i aquest amb els albercocs i la melmelada ha d'estar deliciós!!
ResponEliminaMolts petons bonica i bon cap de setmana!
És que són fàcils de preparar i donen resultats òptims! Una abraçada Cristina!
Eliminaoh, oooohhhh, ooooohhhhhhh.... amb albercocs!!! M'encanten crus, cuits, en dolç, en salat...
ResponEliminaLa faré, segur que si!!
PTNTS
Dolça
A mi també M Glòria, i trobo que cuits tenen un gust mooolt interessant! Una abraçada!
EliminaFA CARA DE SER BONÍSSIM !!!!!!
ResponEliminaJO HO HE FET MOLTES VEGADES IGUAL , PERÒ AMB CABELL D'ANGEL
Ho haurem de provar també! A mi el cabell d'àngel de petitat no m'agradava, però ara m'entusiasma!!! Com canviem amb els anys! Una abraçada!
EliminaSi els aniversaris es celebren amb pastissos com aquest, sembla que els anys no pesen tant... T'ho diu una que ja ha passat els 50!.
ResponEliminaPer molts anys, Mònica!.
Moltíssimes gràcies Marta! Una abraçada!
EliminaJo també en vaig fer!!! Diferent, amb els mercocs picadets, sense gluten, rodona... però igual de bona que de ben segur que està la teva
ResponEliminaN'estic segura que era boníssima! Quina gràcia això dels mercocs!!! És ben bé que a cada lloc anomenem les coses a la nostra manera! Una abraçada Marta! I felicitats que avui és el teu Sant!!!
EliminaMonica fa cara de estar molt bo, es tant caramelitzat que fa un goix que en menjaria un bon troç.
ResponEliminauna abraçada!!
Si pogués te l'enviava! Petons!
Elimina