dimarts, 20 d’agost del 2013

COMPOTA DE PERA

Avui us presento el que sempre m'havien semblat unes postres de malalt. Les vaig fer, precisament, pel pioc d'en Marc, que no acaba d'aixecar-se de les angines que el van tombar la setmana passada, però vaig acabar descobrint que estaven boníssimes, així que jo també me'n vaig menjar una bona porció!!! Això si, cal dir que en el fet que aquesta compota sortís deliciosa també hi va intervenir la circumstància d'estar feta amb les peres ecològiques de l'hort que en Pere, un meu cunyat, té a Fornells, un poble del costat de Girona, que, a partir d'ara, està confirmat, és terra de peres!


INGREDIENTS
Peres
sucre al gust
un canó de canyella
la pela d'una llimona

Aquestes són les peres de les que us he parlat...matèria primera d'aquesta recepta!
PREPARACIÓ
En una cassola poseu a bullir aigua amb un canó de canyella, una pela de llimona, i sucre al gust (jo en vaig posar tres cullerades generoses per uns tres quarts de quilo de peres, pes net).


Peleu les peres, talleu-les pel mig, o a quarts, i traieu-ne el cor.


Quan l'aigua ensucrada bulli, els hi tireu, i deixeu bullint, a foc lent, fins que les peres estiguin toves (que no totalment desfetes). Jo vaig deixar-les uns quaranta minuts (les peres eren fortes), però dependrà de la duresa de la pera.


Un cop cuites, les escorrem i les col·loquem en un bol.


Triturem molt i molt bé.


I ja ens la podem menjar. Està bona tan tèbia com deixada refredar (primer a temperatura ambient i després a la nevera).


Aquí les teniu: unes postres de malalt d'allò més gustoses!




Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. jo també la faig i a vegades substitueixo la llimona per la taronja i està la mar de bona!!!!
    en Marc va millorar de cop, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho haurem de provar...i si que va fer que en Marc reviscolés una miqueta!!! Una abraçada Marta!

      Elimina
  2. Mmm quina delicia!! Pues la veritat es que mai l'he preparat, pero segur que estar bonissima!! D'aixo estic convençuda! Quina meravella!! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Laura...Per cert, m'he fet fan del teu bloc que trobo "espectacular". Ets una professional de la fotografia i l'ambientació...quina enveja (ep...de la més sana)! Una abraçada i et llegeixo!

      Elimina