Ja sabeu com m'agrada provar nous ingredients dolços, i ahir, vaig tenir-ne una oportunitat. Ma germana (juntament amb la crema anglesa que vaig fer servir per la recepta del bombó gelat) em va portar de França una melmelada de llimona verda, a la que vaig veure un gran potencial. Vaig decidir combinar-la amb la buttermilk bo i feta que vaig trobar l'altre dia al LIDL (normalment la faig jo amb llet i llimona, o vinagre blanc), i un sucre de llimona que desprèn una aroma deliciós, a veure que en resultava...I van sorgir aquestes magdalenes (que per l'esponjosa i amorosa textura que tenen quasi podríem qualificar de pastissets), amb un gust refrescant, d'agrair en aquestes dates que vivim! Les vaig portar a les nenes per berenar (que estan estiuejant amb la iaia i la tieta, a Blanes), i van ser un èxit total!!!
INGREDIENTS (per 40 magdalenes, si trobeu que és massa podeu reduir a la meitat tots els ingredients)
240 grams de mantega
400 grams de sucre blanc
6 ous
400 grams de farina amb llevat incorporat
240 ml de buttermilk (suero de llet)
320 grams de melmelada de llimona verda
sucre de llimona
![]() |
Aquí teniu la melmelada de llimona verda i el sucre de llimona... |
![]() |
I la buttermilk del LIDL. |
PREPARACIÓ
Amb l'ajuda del batedor elèctric, amb l'accessori pala, barregeu bé el sucre i la mantega, fins obtenir una pasta cremosa.
Llavors afegiu els ous, un a un, i continueu barrejant, a velocitat baixa.
Un cop els ous ben integrats, afegiu la farina i la buttermilk. Primer la meitat de farina i de buttermilk, i, quan estigui tot ben integrat, l'altra meitat dels dos ingredients.
En ha de quedar una massa lleugera, amb textura crema.
Afegim la melmelada, i fem una última barrejada, a molt poca velocitat, amb el mateix batedor.
Llavors és l'hora de distribuir-la en papers de magdalena. Jo, per fer-ho més senzill i polit, vaig fer-ho amb l'ajuda d'una mànega de plàstic (de les d'un sol ús), sense boca.
Ensucrem, generosament, cada magdalena, amb el sucre de llimona...
I cap al forn, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aprox. 13-15 minuts. Veureu que el sucre de llimona fa que es daurin per sobre!
Un cop cuites (veureu que ho estan si en tocar la superfície amb el dit, la massa s'enfonsa i retorna), desenforneu, desemmotlleu i deixeu refredar. Ja les teniu llestes per degustar!!!
Oi que tenen bona presència?
Doncs si proveu de fer-les veure que el gust encara és millor!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada