No us passa a vegades que per la nevera us queden perduts un frankfurt d'un paquet obert el dia abans, uns quants talls de salami i uns llenques de bacon?. Per separat no són suficients per preparar una pizza o un altre plat, però, si ho ajuntem tot plegat i ho tallem petit, és suficient per preparar aquest deliciosos i esponjosos muffins salats, que faran les delícies de grans i petits a l'hora de sopar! Ja ho veureu!
INGREDIENTS (per unes 15 unitats)
250 grams de farina blanca
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d'orenga sec
un pessic de pebre negre
1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 ou
60 ml d'oli de girasol
275 ml de llet
200 grams de salami, bacon i frankfurt
4 o 5 cullerades de formatge en pols
PREPARACIÓ
Posem en un bol la farina tots els ingredients secs: la farina, la sal, l'orenga, el pebre, el llevat i el bicarbonat; i ho barregem bé!
Afegim l'ou i tornem a barrejar (jo ho he fet amb el batedor elèctric, i l'accessori pala, a velocitat baixa).
Després afegim l'oli, poc a poc, sense parar de barrejar.
Per últim afegim la llet.
Quan tinguem una massa homogènia, i ja a mà, incorporem el salami, el bacon i el frankfurt tallat petitet.
Us ha de quedar una barreja més aviat líquida.
En aquest moment heu de tenir preparats els motlles, untats amb mantega o ruixats d'spray antiadherent.
Repartiu la massa entre els motlles. Per tal que tots em quedessin més o menys igual de plens, he fet servir una cullera de servir gelat, i he posat una porció a cada motlle.
Quan els hàgiu omplert tots, empolsineu la superfície amb formatge en pols i enforneu, a 190 graus i opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15 minuts aproximadament.
Penseu que us han de quedar dauradets per fora i molt flonjos per dins.
Un cop cuits, desenforneu, deixeu refredar i desemmotlleu.
Mireu que esponjosos que es veuen!!! A aquest li vam fer la foto just després de clavar-li una bona queixalada!!!
Hola Mónica, que idea más buena!!! esto es genial, siempre quedan cositas sueltas por la nevera, muy buena idea.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Gràcies Montse...s'ha d'aprofitar tot!!!
EliminaUna recepta d'aprofitament molt bona, Mònica!! A mi això dels frankfurts no, però retalls de bacon.. sí que es queden abandonats a la nevera! Els pobres... i mira què en podem fer! Petons i bon cap de setmana, guapa.
ResponEliminaDe bacon, de salami, de frankfurt...tot va bé!!! Una abraçada Marina i bon cap de setmana!
EliminaM'encanta. Sopar informal però queda de luxe.
ResponEliminaGràcies Rosa Maria!
Eliminaque deliciosos se van, ya me comeria una, besotes
ResponEliminaGràcies Naroa! Ets un sol!
Elimina