A Girona avui comença la nostra festa grossa: Les Fires de Sant Narcís! A la zona de la Devesa hi ha instal·lades desenes d'atraccions per petits i grans; la vora del Ter està a vessar de paradetes, barraques i xiringuitos; a la zona de la Copa un concert s'enllaça amb un altre; i la ciutat en general desprèn una aureola festiva inconfusible! Recordo un munt d'anècdotes viscudes en anys passats durant aquest dies, de la infància i de la joventut, i per això aquestes dates són molt especials...! Les meves filles ja estan desitjant d'anar a baixar i pujar de la sínia i de tots aquests enginys mecànics articulats capaços de provocar més mareigs que l'ascenció a l'Agulla du Midi!
Bé, doncs per celebrar l'inici d'aquesta setmana, i aprofitant que el Memòries d'aquest mes ens repta a preparar una recepta de garrapinyades, aquí teniu una recepta d'allò més "firaire": unes ametlles torrades garrapinyades al cacau. Sé que la majoria de gent preparar les ametlles garranpinyades prenent com a base ametlles crues amb pela...però jo no en tenia, així que he anat improvisant, i el resultat, tothom que l'ha tastat, ha dit que ha estat deliciós! A veure que us sembla a vosaltres!
INGREDIENTS
1 bol d'ametlles torrades
1 bol de sucre (una mica menys ple que el d'ametlles)
1 bol d'aigua (una mica menys ple que el de sucre)
2 cullerades de cacau pur
PREPARACIÓ
Mesureu tots els ingredients.
Peleu les ametlles i col·loqueu-les en un caçó.
Afegiu el sucre i el cacau...
...i l'aigua.
Poseu a foc alt, sense deixar de remenar.
Veureu que l'aigua es va evaporant, i aneu obtenint una massa cada cop més densa.
Quan comenci a costar de moure la barreja, heu de baixar el foc, i continuar remenant i remenant.
Comprovareu que, en uns minuts, el sucre solidifica i queda enganxat de les ametlles.
Quan estiguin fetes, aboqueu en una safata, folrada de paper de forn, i deixeu refredar.
I uns minuts després, ja les podreu degustar!!! Qué bones que són! Per mi han sigut un vici, he començat i ja no he pogut parar!
Que vagi de gust! I pels de Girona i voltants...BONES FIRES!
Per cert, amb aquesta recepta participo al Memòries d'aquest mes....
Que original i deliciós!! Ho tinc que provar, no m'estranya que tingui tant èxit, segur que queda bonissim. petons
ResponEliminaGràcies Roser...con ametlles encacauades!
Eliminaummm,, quina delicia m'encanten
ResponEliminaBONA FESTA MAJOR
Gràcies Lolines! A Girona és festa grossa o sigui que aquests dies toquen receptes festives!
EliminaCom sempre una receta ben original, reinventant el clàssic! m'encanta aquest toc de cacau, han d'estar delicioses!
ResponEliminaGràcies Eva...tenen un gust molt original!
EliminaHola Mònica! el toc de cacao segur que les fa encara més especials!!! Moltíssimes gràcies per participar. Un petonet
ResponEliminaHa sigut un gran repte!!! Molt original!
EliminaDoncs mira, ha coincidit el repte amb la fira però segur que no n'hi ha cap com aquestes, amb cacau no les he vist mai. Bona pensada.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.