dijous, 10 d’octubre del 2013

PASTÍS DECORAT AMB PLANTILLA

Ben bé al davant de la meva feina hi ha una botiga que em té el cor robat...Quan passo haig de tapar-me els ulls perquè sempre hi trobo una cosa o altra que em fa el pes. És una papereria especialitzada en scrap que es diu Tinta Xina, i la seva mestressa, la Marissa, és un encant! Jo d'scrap no en faig, encara que m'encanten tots els materials que utilitzen, però la Marissa, poc a poc, també ha anat fent un raconet a la botiga per materials de papereria relacionats amb la pastisseria. Càpsules per pastissets i cupcakes, bosses i capses per presentar les creacions dolces, segells per galetes i, "cake stencils", o el que en català seria: plantilles per decorar pastissos amb sucre llustre o cacau. Us deixo l'enllaç de la botiga online que també té la Marissa per si la voleu visitar (http://www.tintaxina.cat.).
Doncs bé, la recepta d'avui no és el rellevant d'aquesta entrada, perquè el que us vull ensenyar és precisament l'stencil que li vaig comprar l'altre dia a la Marissa -realment preciós-, i que he fet servir avui per decorar una pastís que he preparat perquè la pubilla de la casa bufés les espelmes (bé, només una però de musical) en el seu 13è aniversari!!! Per anar bé, i haver obtingut un dibuix més net, hauria d'haver sigut un pastís més pla (o haver-lo girat i haver utilitzat el cul sense cap desnivell), però tot i les imperfeccions de la superfície decorada, ha quedat un dibuix prou bonic...i la tècnica és tan senzilla com genial!



INGREDIENTS
1 paquet de preparat per fer pastís de xocolata fondant de la marca Belbake (queda una mena de brownie)
4 ous
125 grams de mantega estovada
sucre llustre
i un stencil ben bonic

Aquesta és el preparat per fer una mena de brownie que he fet servir avui...només em queda per provar el de llimona!

PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric barregem el preparat, els ous i la mantega estovada.


Amb l'accessori globus ho batem uns minuts fins obtenir una massa cremosa.


Untem un motlle rodó (d'uns 24 cm) amb mantega o spray antiadherent.


 Aboquem la massa.


La ben repartim i allisem tan com puguem la superfície.


Enfornem a 200 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 15 minuts, i ja el tindreu preparat. Queda un pastís dens i humit però deliciós, tipus brownie.


 Deixeu refredar i desemmotlleu.



Un cop ben fred, és l'hora de fer servir l'stencil, en aquest cas, amb sucre llustre per tal que el blanc contrasti amb el marró del pastís. En el meu cas he fet servir un stencil amb un dibuix amb forma de cor preciós.



El col·loquem ben centrat, sobre el pastís i, amb l'ajuda d'un colador d'aquell tan fins (com de reixeta), repartim per sobre el sucre llustre.


En acabar, aixequem amb molt de compte l'stencil, i...ja teniu la decoració feta! Més simple impossible!




Oi que és una gran tècnica? I si la feu servir en un pastís de superfície ben plana encara més!
Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. El bizcocho tiene que haber quedado buenísimo y con la plantilla queda la mar de chulo.

    besines

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Merchi! És xulo això de combinar pastisseria i papereria!!!

      Elimina
  2. Imagino lo delicioso de tu receta, y ademas muy bonito ese decorado, bsss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Naroa! La decoració també és important en pastisseria!

      Elimina
  3. Veig que és un pastís sense complicació, i que la decoració queda preciosa!! Apuntada la proposta, Mònica!! Bon cap de setmana, un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La idea era fer una base ràpida per provar el cake stencil...però a sobre va resultar molt bona...fins i tot la Mitu, la petita de cada que és la que menys li agrada el dolç se'n va ben atipar!!! Una abraçada i bon cap de setmana Marina...a veure quina excursió culinària d'aquestes teves tan interessants ens expliques dilluns!

      Elimina
  4. És una idea molt divertida per decorar pastissos, ha quedat molt bé!
    Ara mateix vaig a veure la botiga que dius... també m'encanta tot aquest tipus de material!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres a mi em torna boja...el veig i no me'n puc estar de comprar-lo. Trobo que la pastisseria ben engalanada (que no vol dir molt engalanada), pot guanyar molt! Una abraçada!

      Elimina
  5. Aquest pastís tipus brownie fa pinta d'estar ben bo! jo vaig provar un preparat del Oetker i va quedar tan bo que quasi em va fer ràbia! ;-)
    La decoració amb l'stencil molt xula, li dona un toc elegant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva...jo no sóc molt de cors, però aquesta plantilla la trobo molt xula!!! Una abraçada!

      Elimina
  6. Doncs si noia, un stencil preciós!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Que boniiiiiic Mònica! I segur que, a més d'haver-te quedat xulíssim, també estava deliciós!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Ai, quins records!!!! A Vilafranca, fa molts anys, hi havia una botiga de productes de regal que es deia Tinta Xina i hi havia coses la mar d'originals, des de roba passant per quadres fins a productes per fer bonic a les estanteries.
    Si encara existís, aquestes plantilles també les tindrien, de ben segur!

    ResponElimina