divendres, 11 d’octubre del 2013

GALETES DE CIVADA I MEL

Aquestes galetes (amb alguna petita variació) les vaig veure a un bloc xulíssim que fa poc que he descobert: La cuina d'Aloma (http://www.lacuinadaloma.blogspot.com.es). Ella les va preparar amb farina blanca i els va donar una altra forma, però n'he mantingut l'essència dels principals ingredients: la civada i la mel. Penseu que són rapidíssimes de preparar i tenen un gust molt i molt especial, i untades amb xocolata són, i no exagero, pecat capital! Si les prepareu ja ho comprovareu vosaltres mateixos!


INGREDIENTS
135 grams de farina integral
100 grams de flocs de civada
110 grams de sucre moreno
60 grams de coco ratllat
135 grams de mantega fosa
2 cullerades de mel
1 cullerada d'aigua molt calenta
1/2 culleradeta de bicarbonat
Per decorar: xocolata negra de cobertura i una mica de coco ratllat.

PREPARACIÓ
Barregem tots els ingredients secs en un bol (la farina, el sucre, els flocs de civada i el coco.


A part, fonem la mantega i la barregem amb la mel.


Paral·lelament, dissolem el bicarbonat en l'aigua calenta.


Aboquem les dues preparacions líquides en el bol on tenim els ingredients secs...


...i barregem fins que estiguin ben integrats.


Ens ha de quedar una massa més aviat seca i no massa compacta.


L'estenem sobre un paper de forn, i, amb l'ajuda d'un corró, la convertim en una pla d'un gruix unitari.


Tallem la placa en trossets similars de forma rectangular.


Les col·loquem en una safata de forn (una mica separades perquè s'inflen un xic) folrada de paper.


Les enfornem, a 170 graus, i opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 17 minuts aprox. Estaran cuites quan les veieu dauradetes (penseu que quan les desenforneu encara seran toves, i que s'enduriran en refredar-se).


Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar completament.


Mentrestant, foneu xocolata de cobertura negra.


I amb l'ajuda d'un pinzell de cuina pinteu una de les cares de les galetes.



Quan la xocolata encara no s'hagi pres, empolsineu amb una mica de coco ratllat.


Abans d'apilonar-les o guardar-les, heu d'esperar que la xocolata s'assequi completament.



Ja veureu que, un cop tot el procés acabat, teniu unes galetes rectangulars boniques a la vista i irresistibles al paladar!





Que vagi de gust!

25 comentaris:

  1. Hola Monica, un dulce estupendo y se ven irresistibles, me llevo una!!!
    feliz fin de semana
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Hola Monica! Son com les que faig de coco i civada pero amb xocolata!!! les he de fer ... i menjar!!!
    ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres és que la xocolata va tan bé amb tot!!! Una abraçada Núria!

      Elimina
  3. Com m'agraden les galetes que porten civada, tenen un sabor especial! si a més les remates amb una mica de xocolata i coco, un èxit!

    ResponElimina
  4. Han de ser ben bones, Mònica, i molt energètiques! Ideals després d'un dia dur de bicicleta... he he he. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que són una mica com unes barretes d'aquelles energètiques, però del tot naturals!

      Elimina
  5. Oi tant q han de ser un pecat!!! I amb la cobertura de xocolata uhmmmm!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Quines galetes més bones! Les provaré.
    He anat a lacuinadaloma i té receptes ben interessant, no el coneixia.

    Fins aviat.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que és xulo el seu bloc! I té una portada "cupcakeiquera" que trobo genial!

      Elimina
  7. Mónica, han de ser super-super bones aquestes galetes

    ResponElimina
  8. Noia, quines súpergaletes!!!! Prepares uns dolços deliciosos!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Se ven deliciosas, me quedo con tu receta guapa y gracias.Besosss

    ResponElimina
  10. Amb civada m'agraden molt, fa molt poquet (encara no ho he publicat) n'he fet unes amb aquest ingredient i estaven boníssimes!! La recepta que has provat tu em sembla genial! petons

    ResponElimina
  11. que bien explicado y que buena pinta, irresistibles!!!!! un beso chao chao

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Manuel! Tu si que fas boníssimes i molt interessants explicacions al teu bloc!!!

      Elimina
  12. Ostres, ben de gust em menjava un parell ara, que encara no he esmorzat, i quines hores!
    Molt bona pinta, i un pas a pas perfecte Mònica!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Víctor. Amb un parell quedés ben servit perquè són molt nutritives!!!

      Elimina
  13. Genials aquestes gales de civada, i amb el toc de xoxolata han d'estar molt bones!!
    Un petó des de http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina