dimarts, 19 de novembre de 2013

ARRÒS AMB LLET A L'AROMA DE COCO

Fa dies que vaig veure a la xarxa la iniciativa de Blogs contra la Fam, per tal de promoure el Gran Recapte que durà a terme el Banc dels Aliments de Catalunya els pròxims dies 29 i 30 de novembre. Els blocs adherits van publicant receptes barates i senzilles centrades en algun dels aliments bàsics que recollirà el Banc dels Aliments, i a les entrades, com he fet jo, s'ha de linkar amb l'entitat i la campanya. Així es promou l'esdeveniment!


Em sembla una iniciativa genial, en la que, com ja va passar l'any passat, estic segura que la ciutadania ens volcarem. Això si, com que ja sabeu que sóc una mica crítica, força contestatària, i molt antisistema -especialment respecte tots aquells aspectes de la nostra organització actual basades en la desigualtat i la injustícia social-, no em puc estar de dir que no només la ciutadania hauria de posar el coll en situacions d'emergència com l'actual, sinó també els Poders Públics, els nostres representats, en tots i cadascun dels diferents nivells de govern, haurien de vetllar pel benestar de les persones, i la construcció i preservació, en aquelles fites aconseguides, d'un estat social, que garanteixi una vida digna a tothom!
Dit això, perquè si no rebento, us passo a explicar una recepta que em fa especial il·lusió, perquè, és la primera vegada que em queda al punt!!! Es tracta d'un arròs amb llet, a l'aroma de coco. Pocs i bàsics ingredients per un resultat deliciós!


INGREDIENTS (per unes 6-8 racions, depenent de la mida)
200 grams d'arròs
250 ml de llet de coco
750 ml de llet sencera
125 grams de sucre
la pela d'una llimona
un canó de canyella
una mica de canyella en pols per decorar

Aquí teniu els ingredients a punt d'esdevenir una de les postres més bones del món!
 PREPARACIÓ
Posem la llet de coco i la llet sencera al foc, en una cassola, i hi aboquem el sucre.


Tot seguit hi afegim la pela de llimona i el canó de canyella.


Quan arrenqui el bull hi tirem l'arròs.


És molt important remenar molt sovint, per evitar que l'arròs s'enganxi.


Entre 20 i 25 minuts més tard, comprovareu que l'arròs està cuit. És el moment de treure la pela de llimona i el canó de canyella...



...i repartir l'arròs entre petits recipients.


Deixeu refredar, primer a temperatura ambient, i després a la nevera.


Just abans de servir, empolsineu amb canyella.


Ja veureu que bo! I quin regust més delicat a coco!


No podreu estar-vos de ficar-hi cullerada ràpidament!


Que vagi de gust! 

6 comentaris:

  1. Un arròs molt saborós, per a una bona causa solidària.

    ResponElimina
  2. Una molt bona recepta per una millor causa Mònica, desgraciàdament tan necessària en els temps que ens ha tocat viure!

    Molts petons!

    ResponElimina
  3. Visca! Ja en tenim una altra!! Molt bona recepta, Mònica!! Entre tots ajudarem a la difusió del gran recapte, que hem d'aconseguir que sigui ben participatiu!!! Petons.

    ResponElimina
  4. És un dels meus postres preferits!! I amb coco té que estar molt bo també, molt bona idea! Petons

    ResponElimina
  5. Un dia l'hauré de fer amb coco, té una pinta boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  6. Amb coco no he tastat mai l'arròs amb llet, però em sembla que els sabors han de combinar de meravella. I l'aspecte no pot ser més apetitós. L'he de provar. Petons.

    ResponElimina