dilluns, 18 de novembre de 2013

LLESQUETES DE CURRY A LA PAPRIKA

Avui us vull ensenyar un aperitiu, força exòtic i cosmopolita, que vaig preparar l'altre dia. Se'm va ocórrer combinar el curry típic de la cuina índia, i la paprika hongaresa, de la que sóc una enamorada des de que vaig visitar aquell país...No us podeu ni imaginar la quantitat de pebrots i paprikes -o sigui, pebres- que hi podeu arribar a trobar als seus mercats i comerços. Una varietat de colors i sabors excepcional! 
L'objectiu era fer una cosa picantona però agradable al paladar, i el resultat va acostar-se prou a la fita inicial! I, per cert, la farina de curry (portada de França), és increïble....i desprèn una olor mentre el pa es cou que fa venir mooolta salivera!


INGREDIENTS (Per unes 30 torradetes)
500 grams de farina de curry
300 ml d'aigua
2 cullerades d'oli d'oliva
1 cullleradeta de sal
1 sobre de llevat sec de flequer
400 grams de formatge fresc tipus Philadephia
un grapat de tomàquets deshidratats
un parell de cullerades de paprika (més o menys picant segons el vostre gust)


Aquí teniu la farina que vaig fer servir, comprada a França...
Mireu quin color més bonic que té! I és sense conservants ni colorants!

PREPARACIÓ
En el recipient de la panificadora col·loquem la farina i la sal.


Afegim l'aigua, de la que prèviament n'haurem barrejat una part amb el llevat.


Incorporem l'oli.


I ja podem engegar la panificadora (programa 1 de pa bàsic). Veurem com s'amassa i lleva...


I, finalment, com es cou.


Un cop cuit, cal que el deixeu refredar i reposar, unes hores, sobre una reixa. Així quedarà molt més bo.



Un cop refredant, el llesqueu, procurant fer talls uniformes i no massa gruixuts. Mireu quin color tan bonic que té la molla.


Cada llesca la dividiu en quatre (bé...això dependrà de la forma que doni al pa la vostra panificadora, o que li doneu vosaltres si el feu a mà). En el meu cas, la mida que vaig trobar ideal va ser un quart de llesca.


Per preparar el farcit, cal que poseu en un recipient el formatge fresc.


Tot seguit, hi incorporeu els tomàquets dessecats, tallats molt i molt petits.




Barregeu bé...


...i unteu generosament damunt de cada llesqueta.


Ja només us quedar empolsinar cada llesqueta, una mica al gust, amb una mica de paprika.


Oi que queden vistoses!


Dons si els hi claveu queixalada veure que, a més, són més que gustoses!


Que vagi de gust!

23 comentaris:

  1. Farina de curry??? Quina cosa més exòtica. No ho havia sentit mai. Et sembla que barrejar un bon curry amb pols amb farina de força pot servir igualment?
    Aquest pa de curry l'he de provar sí o sí.

    Un petó i bona setmana

    Blanca
    http://acalablanca.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que sí que s'aconseguiria un efecte similar! És molt bo!

      Elimina
  2. Ohhh quines llesquetes més delicioses! i quina imaginació tens tu!! estic segura que aquesta combinació ha d'estar deliciosa ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, amb aquesta varietat de farines és fàcil ser imaginatiu! Una abraçada Eva!

      Elimina
  3. No habia vist mai la farina de curry!! M'ha encantat!! Que delicioses deuen ser! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara en tinc de verdures!!! És ben verda, fa una gràcia! Una abraçada Roser!

      Elimina
  4. Aquest pa ha de ser sensacional, m'imagino la barreja del curri amb la crema que has preparat i el pebre. Brutal. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus...jo anava fent i anava menjant!!! Petons!

      Elimina
  5. Molt bona idea i recepta. Conec aquesta marca de farines, la compro quan pujo a Llívia i anem als supermercats francesos. Sempre en baixo ben carregada, el seu llevat tsmbé va molt bé. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, el llevat no l'he provat...en la pròxima visita a terres franceses en compraré! Una abraçada!

      Elimina
  6. pica la farina de curry? a mi tot el que porti curry i sigui picant m'encanta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que pica Marta, si...és un pa amb un gust ben original! Una abraçada!

      Elimina
  7. mmmm que delicioso, un placer al paladar, besos

    ResponElimina
  8. Farina de curry? Primera vegada que ho sento, això!! Carai, carai, serà qùestió de començar a preparar la nostra panificadora, també, per fer aquest pa tan bo que ens proposes. I ben untat, sí senyora!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Se les inventen totes Marina!!! A casa la panificadora està més que amortitzada!

      Elimina
  9. M'has matat Mònica, farina de curry!! Jo vull! Un pa que segur que m'encanta, i segur que tal com ens ho has preparat està de luxe!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Víctor! Aquesta farina, la veritat, és que dóna molt bons resultats!

      Elimina
  10. increibles recetas las que nos traes ultimamente, es muy interesante conocer productos de fuera, un beso chao chao sigue así

    ResponElimina
  11. No havia vist mai la farina de curry! Hauré de demanar a la família que me'n baixe ;) De moment ho provaré barrejant la farina amb algun dels currys de la Índia que tinc, segur que surt picant picant! Moltes gràcies per la idea!

    ResponElimina