dimarts, 26 de novembre del 2013

COCA RÀPIDA DE POMA

A l'estanteria de les masses refrigerades, al LIDL, l'altre dia vaig trobar-ne una de nova: la "yeast dough", que, traduït al català seria "massa llevada". Es tracta d'una massa dolça que porta llevat incorporat. La textura resultant està entre la de la pasta brisa i la de la coca de pa, també dita de forner. No sabia ben bé com preparar-la, però com que al mateix embolcall vaig veure algunes opcions recobertes de fruita, vaig decidir convertir-la en una lleugera coca de poma, que va esdevenir un magnífic berenar de dissabte! Així doncs, si trobeu aquesta massa, no deixeu de comprar-la i de donar-li nous destins, que espero m'expliqueu amb pèls i senyals!!!



INGREDIENTS
Una base de yeast dough
Tres o quatre pomes, si poden ser de l'Empordà molt millor
El suc de mitja llimona
Quatre o cinc cullerades de sucre moreno
Un parell de cullerades de melmelada de préssec
Cireres confitades per decorar


Aquesta és la massa de la que us parlo!
PREPARACIÓ
Desenrotlleu i estireu la massa damunt un paper de forn (jo vaig utilitzar el mateix en el que ve embolicat la massa).


Trieu unes pomes ben maques i talleu-les a quarts. Traieu-ne el cor i llavors, de cada quart, en feu làmines no gaire gruixudes.



Ruixeu els talls de poma amb suc de llimona, i arrebosseu generosament amb sucre moreno.



Tot seguit, punxeu una mica la massa que ja tindreu estesa, i pinteu amb un parell de cullerades de melmelada de préssec.



Disposeu la poma pel damunt, ben col·locadeta. Jo vaig fer quatre línies de làmines de poma, procurant que quedessin una mica cavalcades.


Pinteu les vores amb una mica d'aigua....


....I enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament uns 20 minuts. En tot cas, la poma ha d'estar cuita i els marges no massa torrats, així que aquest són els dos factors que haureu de vigilar durant la cocció!


Un cop cuita, desenforneu i deixeu refredar.


Decoreu amb unes quantes cireres confitades, i ja teniu el berenar llest!


Oi que n'és de fàcil?


Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. TOt un clàssic que agrada a tothom!! I això d'arrebossar la poma amb sucre no ho havia vist mai,és una gran idea!! Una abbraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sílvia, així queda ben dolceta i cuita per tot arreu igual! Petons!

      Elimina
  2. Doncs no la tenia controlada aquesta pasta, al Lidl hi compro la pasta de full, que és dels pocs llocs on la pots trobar amb forma rectangular. Provaré aquesta nova pasta, a veure què tal. Bé, què tal és un dir, perquè està ben clar que la coca que vas fer tu va quedar d'allò més bona! Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paga la pena provar-la Chus...té una textura força diferent a la brisa, i original! Petons!

      Elimina
  3. Hola Mònica!
    Mira que sempre em dic d'anar a comprar a Lidl, perquè són moltes les coses que en recomanen. El problema és que he d'agafar el cotxe, però de veritat que m'agafen ganes veient el resultat. Una excel·lent coca,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo a vegades hi vaig per anar donar una volta i veure quines novetats culinàries hi trobo! Em sembla que aquesta setmana tindran pètals de flors dissecats per l'amanida! Sempre marxes amb alguna innovació! Petons!

      Elimina
  4. Hauré de passar per un Lidl i provar aquesta massa!!!!! Si tu la aconselles.....la compro amb els ulls tancats!!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si la trobes...jo només he tingut sort en una ocasió!!! Petons!

      Elimina
  5. Uauu Mònica! quin descobriment la massa llevada! Sembla una opció molt fácil per a fer una coca rápida, o tenir la massa a la nevera per si de cop se'ns presenta visita a casa poder sorprendre'ls! La provaré. La coca t'ha quedat genial, una pinta deliciosa! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa, la veritat Núria és que no cal que vinguin convidats...de sobte els entra un atac de gana i t'has de posar a fer una coca per evitar que es mengin uns als altres!!! Petons!

      Elimina
  6. mmm! Aquesta coca passa sense gana, t'ho prometo!

    ResponElimina
  7. És que aquests del Lidl són la bomba, sempre tenen coses interessants, a bon preu, i de bona qualitat!
    T'ha quedat una coca ben bona, ja m'agradaria a mi tenir a prop un trosset per gaudir-lo ara mateix!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho penso Víctor...tenen productes molt originals (sobretot en temes rebosters), que donen molt bons resultats i no són cars!!! A veure quines novetats treuen per Nadal! Petons!

      Elimina
  8. Haurem de dir als del Lidl que et paguin una comissió per la propaganda que els hi fa ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'agradaria, ja, però de moment tenen a en Sergi Arola!!! Petons!

      Elimina
  9. L'altre dia vaig veure aquesta massa per primera vegada al Lidl! quin goig aquesta coca, jo la faig igual però amb pasta fullada i és un autèntic vici!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també he fet servir a vegades pasta de full i tens raó, també queda deliciosa....la qüestió és tenir quantes més opcions millor! Una abraçada!

      Elimina
  10. No m'hi he fixat amb aquesta nova massa..... Aquesta coca m'encanta per la senzillesa i lo boníssima que queda!!! petons

    ResponElimina