dimarts, 5 de novembre de 2013

MACEDÒNIA MIXTA D'HIVERN

I direu...per què això de mixta??? Doncs perquè aquesta macedònia conté dos tipus de fruits: els frescos típics d'aquesta època, i els secs, que li donen un toc cruixent que a casa troben irresistible! És una bona opció per després d'una època on els panallets, les castanyes i els moniatos, han fet acte de presència a taula en reiterades ocasions! És tracta d'unes postres més que senzilles i molt i molt nutritives, o sigui que, per una vegada, en podeu menjar tant com vulgueu! 



INGREDIENTS (per unes 6 racions)
Un grapat de nous tallades petites
Un grapat d'ametlles
Un grapat de nabiu
2 o 3 pomes
3 o 4 mandarines
2 magranes
el suc de 2 o 3 taronges

PREPARACIÓ
Prepareu els fruits secs...


...i les fruites que volgueu fer servir.


En un bol, talleu la poma i  les mandarines a trossets petits. Aquesta és una de les  gràcies d'aquesta macedònia, tallar tots els ingredients a una mida propera a la dels fruits secs.


Desgraneu les magranes i afegiu-les al bol.


Ara és l'hora d'abocar-hi els fruits secs.


 Barregeu bé.


Per acabar, incorporeu el suc de taronja.


Ara només queda abocar-ho en un bol ben bonic, com aquest antic que em va regalar la meva sogra, i servir a taula!


Una combinació de colors i de textures molt interessant!



Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Que bona que és la macedònia!! i encara que no l'he provat amb els fruits secs, segur que m'encantaria!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aporten gust i "soroll" a la macedònia! Una abraçada Eva!

      Elimina
  2. Em sembla una idea molt encertada Mònica, combinar els fruits frescos amb el punt cruixent dels secs, i tant!

    Petons!

    ResponElimina
  3. M'ha encantat la combinació de fruita fresca i seca! Ho provaré segur! Petons

    ResponElimina
  4. Per desembafar una mica de tant de panellet i tanta castanya i moniato... boníssima!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Mónicas, no li falti de res a aquesta bonissima macedònia.
    A mi també m'agrada barrejar els fruits secs en macedònies i amanides.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lolines, nosaltres a l'amanida també hi posem de tot i força! Una abraçada!

      Elimina
  6. Una fuente de fruta fresca y frutos secos. es lo massss de lo massss.Besosss

    ResponElimina
  7. Boníssima, Mònic. M'encanten les coses cruixents... he he he. Petonets!

    ResponElimina
  8. Per tal que no se'm estovin els fruits secs, acostumo a posar-los en un bol a part i que cadascú se'ls afegeixi a la seva part. És una manera que quedin beeeeen cruixents i que sempre he vist fer-ho així

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa no va haver-hi temps que s'estovessin...va ser fer-la i desaparèixer!!! Però està bé la idea si la prepares amb antel·lació!!!

      Elimina