dilluns, 4 de novembre de 2013

POMA ARREBOSSADA

Ja us vaig ahir que m'havia comprat una revista ("Postres"), que contenia un munt de receptes inspiradores....doncs bé, poc he tardat a preparar-ne una altra! Em sembla que, a aquest ritme, en Marc no em deixarà acostar-me a cap més llibreria amb revistes de cuina durant una bona temporada...A la revista diuen que és una recepta de bunyols, però a mi em sembla que és una manera genial de preparar la poma arrebossada, amb una massa tova i dolceta! La gràcia està que, en mossegar aquest dolç, et trobes amb un cor de poma sucós i melós, que et fa pujar al setè cel!!! Bé, exagero, evidentment, però a casa tots van coincidir (i això de coincidir en una família nombrosa ja sabeu com és de complicat) que eren unes postres molt bones!!!

INGREDIENTS (Per unes 20 peces)
4 pomes
suc d'una llimona
2 ous
150 grams de farina
2 culleradetes de llevat tipus Royal
150 ml de nata líquida
1 cullerada de sucre llustre
1 culleradeta de sucre de vainilla
2 cullerades d'oli
sucre llustre i canyella per arrebossar
oli per fregir

PREPARACIÓ
Primer de tot preparem l'arrebossat. En un bol col·loquem els ous i el sucre llustre.


Afegim el sucre de vainilla i ho batem amb un batedor elèctric amb l'accessori globus.


Afegim la nata líquida i continuem batent.


Per acabar, incorporem les dues cullerades d'oli d'oliva i fem una última batuda.


Tot seguit, i amb l'ajuda del batedor manual, incorporem la farina, prèviament barrejada amb el llevat tipus Royal.


Al final us ha de quedar una massa homogènia i una mica espessa.


És el moment d'anar per les pomes. S'han de tallar a rodanxes. Si teniu un estri per treure'ls el cor perfecte, sinó feu com jo que primer les he pelat, després les he tallar a rodanxes i finalment he tret el trosset de cor de rodanxa en rodanxa.


Ruixeu les rodanxes amb el suc d'una llimona.


I ja teniu el farcit i el recobriment a punt...només queda posar una paella al foc amb oli.


Quan l'oli estigui ben calent, submergiu les rodanxes a la massa i, sense deixar escórrer gaire, poseu a fregir.



Heu de fregir i donar les voltes necessàries, fins que estiguin ben dauradetes.


En treure-les, poseu damunt un paper absorbent, per eliminar l'excés d'oli.


Un cop s'hagin refredat una mica (estan boníssim si els serviu templats), empolsineu amb una barreja de sucre llustre i canyella.



I ja tindreu la poma arrebossada a punt per servir!


Ara que hi ha tantes pomes i tan maques al mercat, també pot ser un berenar ben especial per la quitxalla!
Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Semblen molt bones, Mònica!! Jo en tinc unes publicades al blog gairebé iguals, però fetes amb pera. I després filades amb una mica de xarop de xocolata. Ens van agradar molt, també! I són més lleugers que no uns bunyols de tota la vida. Per variar, fantàstics! Petonets, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ho provaré amb pera també!!! Tu si que ets una font inesgotable d'idees!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. Aquestes postres són una passada, tan fàcils i tan bones. És que m'encanta la canyella, el sucre i les mançanes. I només li calia aquest arrebossat. Demà les faig per berenar! Petons.

    ResponElimina
  3. Espectaculars!! a més estic seguríssima que han d'estar boníssimes, i el toc de canyella amb la poma el trobo genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo posaria canyella a quasi totes les receptes...crec que és una mica addictiva!!!! Una abraçada!

      Elimina
  4. Genial Mònica! A casa no érem familia nombrosa i ja ens costava coincidir doncs imagina't! Deuen estar requetebones!

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. També és cert que la discrepància, moltes vegades, alegra l'existència! Una abraçada!

      Elimina
  5. Me gusta mucho esta receta ;) Tengo que probarla :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et queda molt i molt bé! Una abraçada!

      Elimina
  6. Que ricas Mónica!!! me encantan las probé una vez y me parecieron muy buenas, así que gracias por la receta, probaré hacerlas yo.
    Un postre delicioso.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  7. ¡Que ricas Monica! y con ese toque a canela......¡deliciosas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La canyella millora quasi totes les receptes! Una abraçada!

      Elimina
  8. Han de ser molt bones!!!!! M'apunto la idea.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho eren...cruixents per fora i amb un cor humit i dolcet!!! Una abraçada!

      Elimina
  9. No he provat mai la poma així, però la veritat és que m'han entrat unes ganes!!! jejejj petons

    ResponElimina
  10. No havia sentit en ma vida això de les pomes arrebossades, però no m'extranya, ja que la poma és la mar de versàtil!
    Una coseta... utilitzes oli d'oliva o de girasol per fregir-ho?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Normalment faig servir el d'oliva per tot, però per fregir coses dolces, si no vull que es noti tant el gust, uso el de girasol!

      Elimina