dilluns, 11 de novembre de 2013

PA DE GERDS

A casa tinc una fanàtica dels gerds: la Dinke. Se'ls menja crus, en melmelada, en smoothie, i fins i tot congelats...per ella vaig empescar-me aquest pa, i a ella va dedicat el resultat! I no us enganyo quan us dit que ha resultat el millor pa que he preparat fins al moment. La seva textura és d'allò més esponjosa, i el gust a gerds, especialment original en un pa, i molt, molt agradable al paladar, sobretot acompanyat de mantega i melmelada! I a més, queda d'un color rosa pujat molt xic! Tots ens en vam endur un entrepà, i va resultar un esmorzar espectacular!!!


INGREDIENTS
770 grams de farina de força
470 ml d'aigua
1 sobre de llevat sec de flequer
1 cullerada d'oli d'oliva
2 cullerades de sucre de cacau
1 culleradeta de vainilla en pasta
1 tassa de gerds (frescos o congelats)
2 o 3 cullerades de xips de gerd

PREPARACIÓ
Jo vaig fer servir la panificadora, però es pot fer a mà. Això si, l'heu de fer llevar dues vegades abans de coure (una primera vegada fins que dobli el volum; llavors heu de tornar a amassar una mica i donar-hi forma, i deixar-lo llevar una segona vegada fins que torni a doblar el volum).
En el meu cas, com que ja us he dit que vaig utilitzar la màquina, vaig començar posant la farina dins el recipient de la panificadora.


Tot seguit, dissoldre el llevat de flequer en la meitat de l'aigua tèbia.


I la vainilla en pasta en l'altra meitat.


I afegir-ho tot plegat (aigua amb llevat i aigua amb vainilla) a la farina.


A continuació, incorporem l'oli....


... la llet...


...i el sucre de cacau (o normal si no en teniu de cacau).



Aquí ja podeu engegar la panificadora (programa 1, pa bàsic), que comenci a amassar.


Pel que fa als gerds, jo els vaig fer servir congelats, però cal que, abans d'incorporar-los, estiguin a temperatura ambient, perquè si no interromprien el procés de llevat.


Un cop descongelats, o si els feu servir frescos, incorporeu a la massa, i deixeu que els incorpori.


Veureu que com que els gerds són molt tous, es trinxaran i acabaran integrant-se completament a la massa, donant-li un magnífic color rosa intens!


Llavors deixeu fer a la panificadora. Només us faltarà, quan ja estigui fent la segona llevada, afegir per sobre de la massa del pa uns xips cruixents de gerds, per donar-li un toc de color a l'exterior.



Tres hores després d'haver iniciat el procés, tindreu un magnífic pa, amb un intens gust a gerds, que podreu combinar tant amb acompanyaments dolços com salats!


Mireu quina molla tan esponjosa, i quin color rosa pujat tan original!



Com ja us he dit...el millor pa que he fet fins al moment!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Oh, com m'agrada aquest pa amb aquest color tan rosadet! I segur que el seu sabor és sorprenent, com tu dius. Me l'imagino torrat amb mantega i melmelada.... una delícia. Petons.

    ResponElimina
  2. Uuuuau!!! mai havia vist un pa amb gerds!!! Que original! M'encanta la miga que té!!! Es espectacular, l'esponjositat que reflexa!! Uuuau! En vull un trosset per esmorçar!!! Petons,

    ResponElimina
  3. Uau!! No pares mai, tu!! Molt bonic, Mònica! I segur que boníssim.

    ResponElimina
  4. Aquest pa ha d'estar boníssim Mònica, i el color que ha agafat és espectacular!

    Petons!

    ResponElimina
  5. quin pa!!!! I no sembla massa complicat!! Pot ser m'animo ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina