dijous, 7 de novembre del 2013

PASTÍS DE CASTANYES I CREMA DE FORMATGE

Avui toca recepta exprés amb la reina de la temporada: la castanya!!! Fa uns dies ma germana, coneixedora de la meva passió per provar nous ingredients, va portar-me d'una de les seves excursions a Perpinyà (que pels de Girona és un destí de dissabte molt habitual) un pot de confitura de castanya. Us diré que en vaig provar una culleradeta i, així, sola, no em va semblar res de l'altra món....però, igual que us dic una cosa us en dic una altra: com a farcit del pastís que avui us ensenyo, i combinada amb una poc dolça crema de formatge, va esdevenir espectacular!!! Com que es tractava de fer una recepta ràpida, per la base vaig emprar el mateix preparat de farina que a l'entrada de fa unes setmanes del pastís ràpid de xocolata i fruites del bosc (http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/10/pastis-rapid-de-xocolata-i-fruites-del.html), però podeu substituir-lo per qualsevol pa de pessic, això sí, una mica dens per tal que aguanti bé el farcit i la cobertura. A veure què us sembla!


INGREDIENTS
Una capsa de barreja per fer pastís de xocolata de la marca Belbake
3 ous
200 ml de nata líquida
1 pot de confitura de castanyes
250 grams de formatge crema tipus philadelphia
3 cullerades de sucre llustre
2 cullerades de mantega amb textura de pomada
escates de xocolata negra
alguna castanya torrada per decorar

PREPARACIÓ
Pel que fa la preparació de la base, podeu seguir els passos que vaig explicar en el pastís ràpid de xocolata i fruites del bosc (http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/10/pastis-rapid-de-xocolata-i-fruites-del.html). Un cop fet, i ben refredat, el desemmotlleu, el capgireu (per fer que el cul, sempre més polit, sigui la façana del pastís) i el talleu transversalment, en dues capes. Llavors es tracta de repartir la confitura de castanyes per sobre de la capa inferior de la base.




Un cop ben repartida la confitura, tapeu amb l'altra capa.


Llavors aneu per preparar la crema de formatge. Per això, col·loqueu el formatge crema tipus philadelphia, el sucre llustre i la mantega amb textura pomada dins el bol del batedor elèctric, i bateu, a velocitat alta, durant uns 7 o 8 minuts. Us ha de quedar una crema esponjosa i suau (com una merenga una mica untosa).


Llavors la repartiu per sobre la base, amb l'ajuda d'una espàtula, sense buscar una cobertura llisa perfecta. Es tracta d'aconseguir un acabat poc uniforme, que deixi a la vista les marques fetes per l'espàtula a en untar la crema.





Finalment, repartiu les escates de xocolata negra per sobre de la crema de formatge, i col·loqueu alguna castanya torrada pelada per decorar.



Oi que fa molt de goig? Doncs quan tasteu la combinació de la dolçor de la confitura de castanyes i el punt àcid de la crema de formatge, veure que la bona presència no és la única qualitat d'aquest pastís.


Que vagi de gust!

30 comentaris:

  1. Quin pastís Mònica! Fa molt goig, i estic segur que a més està boníssim!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Víctor! Va quedar molt bé, i amb un contrast de gustos molt especial!

      Elimina
  2. Ohhh, doncs no he provat mai aquesta confitura de castanyes... a vegades les coses que menys t'esperes son les que queden espectaculars! una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sabia ben bé què fer de la confitura...però al final va ser ben emprada!!! Petons Cinta!

      Elimina
  3. Doncs l'aspecte del pastís és molt apetitós. Estic encuriosida per saber quin sabor deu tenir aquesta confitura de castanyes..... Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Chus, sola és una mica empalagosa, però així, dins el pastís, i combinada amb la crema de formatge, la vaig trobar deliciosa!

      Elimina
  4. Buff entre el farcit i la cobertura...quina delícia!! petons

    ResponElimina
  5. Fa temps que hem ronda l'idea pel cap de fer un pastís de castanyes, M'has adelantat!! jejeje Segur que està boníssim!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que hi ha mil possibilitats més...Aquesta només és una de moltes! Petons!

      Elimina
  6. Quin pastís més bo i amb productes de temporada! Qui pogués viure a Girona per poder anar tant sovint a Perpinyà... El meu novio n'estaria encantat!! I amb un pastís així, seria doblement feliç, me l'apunto! :D
    Petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laia, els comerços francesos són font inesgotables d'idees..ja veuràs quin munt de farines tinc per provar! Fins i tot de verdures!!!! Una abraçada!

      Elimina
  7. Gracias amiga, si yo pudiera me comería un pedazo que no veasssss.Besos cielo.

    ResponElimina
  8. Nice post. The pictures look so real. Will you like to follow each other on GFC and Twitter? xoxo
    New Post Fashion Talks

    ResponElimina
  9. Confitura de castanyes! Té molt bona pinta, la textura i cremositat de la melmelada, i el pastís, que es veu perfecte per una tarda de tardor...
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara que comença al fred...un bon tros amb un cacau calent i és com estar una miqueta a la glòria!

      Elimina
  10. Tot i que fa calor ve molt de gust cuinar amb aliments de temporada. Em sembla molt original aquesta confitura, ja veig que li has buscat un bon acompanayament.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que la calor ja s'acaba...així que a menjar castanyes per afrontar l'hivern!!! Petons!

      Elimina
  11. Ummmm, Monica!! a mi me encanta comer eso a cucharadas!!!!..soy una loca de ese sabor y si encima le pongo un poco de nata..entonces muero de amor!!!!!!!
    Que puedo decir de añadirlo a un bizcocho de chocolate???..pues que solo puede ser pecado absoluto!!!!!!!!..tu ya has pecado..ahora pásame un tocito ;)
    Que tengas un feliz, feliz fin de semana preciosa!!!!!!! muassssssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juana, no em donis idees amb això de la nata...que ja me'n volta pel cap un altre incorporant aquest ingredients! Petons!

      Elimina
  12. Hola preciosa!!! Ya estoy de nuevo por aqui!! Mil perdones por mi ausencia, pero realmente no tengo vida ultimamente! Pero bueno, ya estoy aqui y espero no irme más!! Que receta más rica por dios!!!! Me ha encantado, no habia visto nunca confitura de castañas, que delicia!!! Yo quiero un cachito de pastel!!!!! Mandamelo, anda! Un besazo reina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laura, t'entenc perfectament, hi ha temporades que sembla que les hores s'escurcin!!! Gràcies per, malgrat la manca de temps, trobis un foradet per visitar el meu bloc! Em fa molt il·lusió! Petons!

      Elimina
  13. preguntes indiscretes.... quantes calories porta això? a quina part del cos se't posa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que forces...el secre perquè menjar-lo no et faci sentir culpable: agafar la bici una bona estona després!!!! Petons!

      Elimina
  14. mmm... k bo para xuparse los dedeo

    ResponElimina
  15. mmmmm.. k bo per llapar-se els dits

    ResponElimina