diumenge, 24 de novembre del 2013

PUMPKIN PIE

Ja us vaig explicar que divendres vaig agenciar-me el llibre de receptes de "El rincón de Bea". Conté un munt de receptes americanes clàssiques, i avui,, per psotres, he preparat la primera de les moltes que vull provar de fer. Es tracta d'un "pumpkin pie" o pastís de carbassa, molt especiat (jo n'he reduït les mesures i varietats incorporades a la recepta original) que ha resultat irresistible acompanyat d'una mica de nata! A part de amb les espècies, he fet algun canvi més, però el resultat ha sigut tan bo i vistós com el de la foto del llibre. A veure què us sembla!


INGREDIENTS
Una base de pasta brisa
3 ous grossos
1/2 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de gingebre
1/4 culleradeta de nou moscada
un pessiguet de sal
150 ml de llet de coco
150 ml de llet
175 grams de sucre moreno
450 grams de puré de carbassa

PREPARACIÓ
Primer de tot preparem el puré de carbassa. La pelarem, tallarem a trossos i posarem al forn, a temperatura elevada, durant aproximadament una hora (el temps dependrà de la grandària dels trossos de carbassa).



Un cop cuita la triturarem. Jo ho he fet amb la trituradora clàssica.


Quan tenim el puré, el reservem a la nevera fins al moment de preparar el farcit del pastís.


Anem per coure la base de pasta brisa, en un motlle ben untat de mantega o ruixat d'spray antiadherent.


Heu d'apretar bé les parets i punxar una mica el cul. També és preferible enfornar-lo (a 180 graus, opció rebosteria -dalt, baix i ventilador-, uns 18 minuts) amb algun pes sobre la masa per evitar que s'infli (cigrons, els boles d'argila que venen aital efecte...ect).


Mentre es cou la base, anem pel farcit. Batem lleugerament els tres ous.


Hi incorporem les espècies...


...i el sucre moreno, i batem fins que tot estigui ben integrat.


Llavors ho aboquem en un caçó, que posem a coure a foc lent, i hi aboque, el puré de carbassa.


Remenem fins obtenir una crema, líquida però espessa. Retirem uns minuts després, quan comenci a espesseir.


En aquest moment segur que ja tenim la base cuita.


L'omplim amb la crema de carbassa, i l'enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 35-40 minuts.


Passat aquest temps tindreu un pastís amb farcit de color fosc, i consistència exterior més densa que un flam.


Però en tallar-lo veureu que per dins és humit i cremós... en fi, una delícia, i acompanyat d'una bola de nata, encara més!


És una recepta boníssima, com suposo la resta de les del llibre...quina feinada se m'ha girat!
Que vagi de gust!


14 comentaris:

  1. Ha de ser un llibre ben intersant, de moment aquesta recepta ho és, i fa una pinta deliciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha un munt de receptes que vull preparar! Em falta temps! Petons Anna!

      Elimina
  2. Segur que t'ha quedagt deliciós, l'aspecte taronja i cremós el fa irresistible. Has tret bon profit del llibre, de moment! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La tardor també és molt rica a nivell reboster, i la carbassa n'és una de les reines! Petons Marina!

      Elimina
  3. Que delicia, como siempre tus recetas me encantan.Besossss

    ResponElimina
  4. Què bo Mònica, i a sobre l'acompanyes d'una bola de nata, per morir-se!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha de ser nata molt muntada...però trobo que la presentació en bola, com si de gelat es tractés, és molt xula! Petons Víctor!

      Elimina
  5. Que bo amb totes aquestes espècies!!! Petons

    ResponElimina
  6. Segur que ha d'estar boníssim amb les espècies I la llet de coco. Ja l'he vist el llibre de la Bea, a veure si me'l porten els Reis...... Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com que crec que t'has portat molt bé, segur que si que te'l porten! I ja veuràs que li trauràs molt rendiment! Una abraçada Chus!

      Elimina
  7. Ets molt amiga de la llet de coco eh!!! a mi tambè m'agrada força...jo el pumpkin pie el faig amb llet condensada, però vaja que el toc del coco ha de ser ben bò. Molt bona idea!

    ResponElimina