dimarts, 31 de desembre de 2013

PASTÍS DE MANGO I XOCOLATA (PER CELEBRAR L'ENTRADA AL 2014)

Quina millor manera d'acomiadar l'any que amb un entrada d'un pastís...un pastís bonic de veure i boníssim de tastar...La idea de barrejar mango i xocolata la vaig treure d'una recepta que fa uns dies va publicar la Fabrisa, de http://lacocinadefrabisa.blogspot.com.es/2013/12/tarta-de-chocolate-y-mango-fresco.html. Ella és tota una professional, amb un gust exquisit per l'estètica rebostera, pel que jo, a un nivell infinítament més modest, n'he fet una versió absolutament lliure! Així doncs, amb un dolç us desitjo que, com diu una meva amiga gallega a la que estimo moltíssim, l'any us porti "tot i res", tot el que us faci feliç i res del que us faci patir!



INGREDIENTS (per un pastís per sis persones)
1 pla de pasta de full
ou per pintar-la
sucre moreno
ganache de xocolata
2 mangos
melmelada de mango
3 maduixes
physalis

Pel ganache de xocolata
200 grams de xocolata de cobertura
150 ml de nata
40 grams de mantega

PREPARACIÓ
Estenem la placa de pasta de full, la partim per la meitat i la ben punxem.


Les pintem amb ou.


I les ben empolsinem amb sucre moreno.


Posem les plaques damunt una safata folrada de paper de forn, i les cobrim amb un altre paper de forn.


Les tapem amb una safata que pesi una mica (així fem que es cogui premsada), i enfornem, a 190 graus, durants uns 25-30 minuts. Heu de vigilar que no es cremi, perquè arriba un moment que es torra ràpidament.


Desenfornem, retallem les vores si cal per aconseguir que les dues plaques siguin ben iguales, i deixem refredar.




Mentre la massa es cou, fem el ganache. Posem la nata a bullir, i quan arrenqui el bull, l'aboquem sobre la xocolata de cobertura, tallada a trossets (en el meu cas ja era a pastilles).




Remenem bé, fins que la xocolata estigui ben desfeta, i afegim la mantega tallada a trossets, i també remenem fins que quedi ben incorporada. Llavors reservem en un lloc fresc, fins que prengui.


Ara anem per preparar el mango.


Amb un pelador (jo tinc aquest de xulíssim que em va cagar el tió), pelem el mango i el tallem a làmines fines.



Reservem les làmines fins al moment de muntar el pastís.


Quan ho tenim tot llest, anem per la "construcció".... Necessitarem una mica de melmelada de mango. Aquesta és molt bona.


Untem una de les plaques, generosament, amb la melmelada.





I repartim la meitat del ganache per sobre. Jo he fet servir una mànega pastissera sense boca per fer-ho més uniformement.



Posem una capa de làmines de mango, cargoladetes al damunt (així donem volum al pastís).


I coronem amb l'altra meitat de pasta de full.


Fem unes decoracions de xoco amb el ganache restant.


I decorem amb més mango i uns trossos de maduixa.


El toc final el posarem amb uns physalis, una fruita exòtica que trobem sovint a les botigues per aquestes dates.



Cal obrir-los i rentar el fruit, però mantenint les fulles, que és el que més les caracteritza.


En repartim algun per sobre del pastís. I ja el teniu llest per presentar a taula...


 Una taula ben festiva en un dia com avui!!!


No us vull deixar d'ensenyar el tall, per veure que no es difícil de repartir, i que, contràriament al que passa amb alguns dolços de pasta de full, en dividir-lo no es desmunta!!!


Que vagi de gust!!!! I MOLT BONA ENTRADA AL 2014...UN ANY DECISIU EN MOLTS SENTITS!!!

10 comentaris:

  1. Ostres Mònica, quin Cap d'Any més saborós que vau tenir. Aquest pastís és senzillament preciós, i la combinació de mango i xocolata ha de ser irresistible. Un 10. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho és de bona la combinació mango-xoco! Gràcies Chus!

      Elimina
  2. No l'he tastat però hem dona una sensació de que ha de passar molt fàcil, la xocolata dolça i el mango que li dòna un toc exotic i fresc...mmmm deliciós!!
    Feliç any 2014!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sílvia, passa fàcil, fàcil...cruixent, dolç i enxocolatat, combinació infal·lible!!! Petons i Bon Any per tu també!

      Elimina
  3. Boníssim i súper ben presentat, un luxe acabar l'any així!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva...és que de Cap d'Any només n'hi ha un cada 365 dies! Petons!

      Elimina
  4. Una proposta boníssima!!! Un regal ben dolç per acabar l'any! la combinació de la xocolata i el mango ha de ser un super luxe!! Feliç 2014!

    ResponElimina