dimecres, 1 de gener del 2014

CULLERES DE POMA I BOTIFARRA NEGRA

La combinació de poma i botifarra negra l'he vist infinitat de vegades, però mai l'havia provat i vaig pensar que l'aperitiu de Cap d'Any era una bona ocasió per a fer-ho. Els comensals eren de confiança, i per tant, confiava que em donarien la seva sincera opinió sobre l'invent culinari en qüestió. La resposta no va ser verbal, sinó que els fets van avançar-se...no en va quedar ni una...bona senyal. La recepta és una mica entretinguda si decidiu fer vosaltres la compota, però si feu com jo, que la compreu preparada (n'hi ha de delicioses...), és un aperitiu que teniu llest en una estoneta acceptable, i el resultat compensa el temps esmerçat. Què tal si la proveu pel dinar d'avui (que és el primer de l'any i ha de ser memorable...) o pel de Reis???


INGREDIENTS (Per 12 culleretes)
12 cullerades de compota de poma
120 grams de botifarra negra
1 poma
4 o 5 cullerades de sucre moreno
2 cullerades d'aigua
un raig de suc de llimona

PREPARACIÓ
Disposem les culleres sobre la superfície que les vulguem servir. Jo vaig fer servir una mena d'estalvis, amb un toc oriental, que vaig comprar al basar de davant de casa, per 1 euro, i va resultar una presentació molt xic.


Posem dins cada una una cullerada de compota de poma.


Per altra banda, tallem la butifarra a trossets, i la deixem a punt per saltejar.


Tallem la poma a trossets petits.


Disposem un cassó al foc amb 4 o 5 cullerades de sucre moreno, un raig de llimona i dues cullerades d'aigua.




Quan el sucre s'hagi dissolta i la barreja començat a enfosquir, i tirem la poma tallada a trossets.


Es tracta de remenar, remenar i remenar, amb molta paciència, durant una bona estona, fins que queda poc sucre al caçó, i aquesta es pren a la poma.



És l'hora de treure la poma del forn i abocar-la damunt un paper sulfurat.


Llavors separeu-ne els trossets i deixeu que endureixen durant una bona estona, també damunt un paper d'aquest d'enfornar.


Just abans de servir, saltegeu la butifarra perquè estigui ben calenta.



Damunt de cada cullera disposeu 3 trossets de botifarra.


I per coronar cada tapa, un trosset de poma caramel·litzada.


I llestes les culleres per anar a taula!!! Oi que fan patxoca???



Que vagi de gust! I que aquest principi d'any no estigui essent massa dur!!!

6 comentaris:

  1. Mare meua, quin aperitiu! Una combinació de sabors genial i una presentació molt bonica, ben de festa. Bon any nou, Mònica. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus! Igualment!!! És que el Nadal és una gran festa també culinària!

      Elimina
  2. Com sempre un pas a pas genial, així no ens podem perdre! i una gran combinació! Un petó i feliç 2014!

    ResponElimina
  3. Que receta mas chula, la verdad que me gusta como todo lo que pones amiga.Besoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Doris! Espero que aquests dies els hagis passat fantàstics amb tots els teus! Petons!

      Elimina