dimecres, 25 de desembre de 2013

TORRÓ DE MÚSIC

Avui és Nadal i, per tant, toca recepta de torrons, uns torrons deliciosos amb els que participo als Memòries d'una cuinera d'aquest mes. Són d'aquells que, quan comences a menjar-ne, ja no pots parar, o sigui que tingueu-ho en compte quan en feu, per fer-ne, com diem a casa, en "quantitats industrials". Espero que el tió s'hagi portat bé amb tots vosaltres!


INGREDIENTS (per tres barres)
300 grams de xocolata de cobertura
200 grams de xocolata amb llet
60 grams de llard
200 grams de fruits secs variats (avellanes, nous i panses)
3 o 4 cullerades de whisky (això va al gust)
roses de sucre i xocolata blanca per decorar

PREPARACIÓ
Posem a fondre, al bany maria, les xocolates trossejades.



Afegim el llard.


Incorporem el whisky. Jo hi vaig posar quatre cullerades soperes, però va una mica al gust.


Preparem una barreja de fruits secs, i els partim a trossets petits.


Quan les xocolates estiguin ben foses i integrades amb la resta d'ingredients, és l'hora de posar-hi els trossets de fruits secs.



Es tracta de remenar suaument, per barrejar-ho tot.


Ara és l'hora de repartir la barreja entre tres motlles d'alumini rectangulars (o els motlles que feu servir normalment per fer torrons). Deixeu assecar, a temperatura ambient, durant un mínim de 6-8 hores.


Desemmotlleu i poseu a les caixes o recipients on el volgueu presentar.


I decoreu com millor us sembli. Jo vaig fondre una mica de xocolata blanca i la vaig repartir amb una mànega pastissera de plàstic, sense boca, a la que vaig fer un taller molt petit, perquè només sortís un filet de xocolata, i vaig culminar "l'obra" amb unes rosetes de sucre molt xules que em va vendre l'Eduard de Can Berdala.




Oi que fan goig??? Doncs si els tasteu encara us agradaran més! I si els voleu regalar només cal que els emboliqueu un xiquet. Jo faig servir aquestes caixetes que trobo molt encertades!


Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Queden preciosos, Mònica!! Veig que no descanses mai, tu!! Ha ha ha. Això de fer-los de músic és tot un encert, a banda que no els trobarem a les botigues també fa molt... català! Petons i bones festes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que trobo que els torrons, com amb ingredients més tradicionals, més bons! Petons Marina!

      Elimina
  2. No sé si dir preciosos o boníssims, suposo que les dues coses.
    Bon Nadal!!!

    ResponElimina
  3. Que ricos Mónica!!! me encantan con frutos secos, al chocolate le va muy bien.
    Felices Fiestas!

    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  4. Que rico y las cajitas que chulas, ya veo que se te da todo lo que tocas hija.Besoss y felíz Navidad.

    ResponElimina
  5. A més d'una delícia al paladar, la presentació és preciosa; m'encanta com els has decorat. Petonets.

    ResponElimina
  6. quina presentació més maca!!!! moltísimes gracies per participar guapa. Molts petonets i feliç any nou!!!

    ResponElimina
  7. Mira que val la pena fer els torrons a casa!! quina bona presentació Mònica! Marta

    ResponElimina