dijous, 26 de desembre de 2013

CHOCOLAT CHEESECAKE

Feia dies que tenia ganes de provar un pastís de formatge però de xocolata. Jo sóc una fan dels pastissos de formatge i de la xocolata, o sigui que la combinació era obligada!!! La veritat és que va resultar molt vistós i, el que és millor, molt bo! És ideal com a postres d'un dinar festiu, i si el decoreu amb algun motiu nadalenc, ja el teniu "tematitzat" per aquesta època de l'any! A veure què us sembla!



INGREDIENTS
160 grams de galetes tipus Digestive
3 cullerades de sucre moreno
80 grams de mantega
510 grams de formatge crema tipus Philadelphia
300 grams de llet condensada
3 ous
una culleradeta de vainilla
240 grams de xocolata de cobertura

PREPARACIÓ
Triturem les galetes. Ja us he explicat a vegades que jo ho faig batent-les una estona, amb l'acessori pala, de la KA.


Hi afegim el sucre moreno...


...la mantega...


...i barregem.


Llavors col·loquem aquesta barreja al fons d'un motlle de 18 cm, que prèviament haurem untat amb mantega o ruixat amb spray antiadherent.


I la premem molt per compactar-la. Posem al motlle a la nevera, durant uns 20 minuts, per tal que la base de galeta endureixi. Mentrestant, preparem el farcit.


Posem al bol del batedor elèctric el formatge crema tipus Philadelphia i bstem fins obtenir una textura molt suau i cremosa.


Sense deixar de batre (però a velocitat baixa perquè la barreja no agafi molt aire), hi anem afegint, poc a poc, la llet condensada....


...els ous, un a un...


...i la vainilla.


Per últim, hi afegim la xocolata de cobertura que haurem desfet al bany maria o al microones.


I barregem, a mà, amb l'ajuda d'una espàtula, fins obtenir una massa homogènia.


Traiem el motlle de la nevera, i l'acabem d'omplir amb la barreja de formatge i xocolata obtinguda.


Enfornem, a 150 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador) durant uns 60-65 minuts. Un cop passada l'estona, apaguem el forn i deixem refredar el pastís, una mica, a dins.


El desenfornem, el deixem acabar de refredar, i desemmotllem.


Per anar bé, i per acabar que agafi textura, va bé que, un cop fred, el poseu una estona a la nevera.


El podeu servir sol, perquè és deliciós, o acompanyat d'una mica de coulis de gerds o melmelada de maduixes. Jo, per fer-los una mica nadalenc, el vaig decorar amb aquest preciós caramel en forma de bastonet!


Oi que fa patxoca???


Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Mònica, quina activitat, no pares un moment! A casa teva han d'estar encantats amb aquestes exquisideses, aquest pastís és una temptació irresistible, una delícia. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que no havia provat de fer aquest tipus de pastís amb llet condensada, i queda molt i molt bé!!! Petons Chus!

      Elimina
  2. Un pregunta, amb la llet condensada no queda molt i molt dolç? es pot substituir per alguna altra cosa?
    Jo vaig fer ahir el de brownie i formatge també teu. Ens el menjarem avui, a veure com m'ha quedat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres a mi el brownie amb formatge i fruites del bosc em torna boja....no pararia de menjar-ne...pel que dius de la dolçor d'aquest pastís de formatge, jo no li vaig trobar massa, pensa que no porta més sucre (tret del de la base que es barreja amb la galeta trinxada). Una abraçada i moltíssimes gràcies per seguir-me, em fa molta il·lusió! Petons!

      Elimina