divendres, 31 de gener de 2014

COCA DE PA AL PEBRE VERMELL AMB SAL ROSA DE L'HIMALAIA

Avui estic moooolt constipada. En realitat ja fa dos dies que ho estic, i, a més, com que he anat molt amunt i avall, he acabat força cansada i, cosa estranya, en arribar a casa no he tingut esma per posar-me a la cuina. Per això, després de dos pastilles d'aquestes efervescents que reviscolen a un mort, i ben repanxolada al sofà, us explico la coca de pa al pebre vermell i sal rosa de l'himalaia (m'encanten aquestes ingredients amb nom i origen tan exòtic), que vam sopar el dimarts al vespre. Deliciosa, i prou fàcil de preparar! La recepta és una versió de la coca de pa del bloc "Pa amb oli i sucre", que explica el pas a pas genial per obtenir un bon resultat. A veure què us sembla!



INGREDIENTS (per una coca grossa)
500 grams de farina de força
un pessic petit de sal corrent (perquè n'hi vaig posar per fora)
10 grams de llevat de forner
300 grams d'aigua tèbia
50 grams d'oli d'oliva (més una mica per untar la coca i la superfície de treball)
Mitja culleradeta de sal rosa de l'Himalaia
Mitja culleradeta de pebre vermell dolç

PREPARACIÓ
Dissolem el llevat amb una mica de l'aigua, que haurà de ser tèbia.


Posem en el bol del batedor la farina.


Afegim l'oli, el llevat dissolt, la resta d'aigua i el pessiguet de sal.


Amb l'accessori ganxo remenem la massa, uns 7 o 8 minuts, a velocitat mitjana, fins obtenir una massa homogènia, llisa i no massa enganxosa.



Col·loquem en un bol lleugerament untat amb oli i tapem amb paper film. Deixem reposar 15 minuts.


Passat el temps, traiem del bol i disposem sobre una superfície de treball lleugerament untada amb oli.




Es tracta d'estirar una mica la massa amb el dits i plegar-la sobre sí mateixa.


Girar la massa 90 graus, estirar una mica més amb els dits i tornar a plegar sobre si mateixa.


I així unes 15 o 16 vegades.


Torneu a deixar en repòs la massa, en un bol untat amb oli, tapada amb film, durant 15 minuts, i repetiu l'operació dels plecs. Torneu a deixar reposar, en les mateixes condicions, 15 minuts més, i feu l'operació dels plecs una tercera vegada. Feta tres vegades l'operació de plegat, deixeu reposar (també en bol untat i tapat amb film) durant unes 2 o 2,5 hores, en un lloc càlid.


Veureu que la massa augmenta de volum considerablement.


Un cop llevada la massa, la traieu del bol, la col·loqueu damunt una superfície enfarinada, i la treballeu una miqueta amb les mans.


Tot seguit, amb les mateixes mans, estireu per fer la forma de coca.


Col·loqueu la massa sobre una safata, i acabeu d'aplanar, sempre amb els dits. Veureu que s'hi formen bombolles.


Unteu amb oli la superfície de la coca.



I finalment, empolsineu lleugerament amb sal en flocs o, com jo, amb sal mil·lenària rosa de l'Himalaia....



...i amb una mica de pebre vermell dolç.


Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant unes 15 minuts.


Un cop cuita, desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa.



I ja teniu la coca a punt de tallar...


...i de convertir en fabulosos entrepants, per exemple, de formatge. Com que la coca ja porta sal, no cal que n'hi poseu al pa amb tomàquet.





Oi que fa goig aquest entrepà??? Doncs ja veieu que es ben senzill de preparar!


Que vagi de gust!

15 comentaris:

  1. Monica. m'agrada molt aquesta coca de pa.
    cuida't, jo també porto 10 dies amb un refredat que no hi ha manera de curar-me

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a mi, amb l'estat que estava divendres, m'hagués anat molt bé un guisat dels teus d'aquells tan bons! Petons!

      Elimina
  2. Cuidate Mónica, me encantó lo sencillo y fácil.

    ResponElimina
  3. Bona pensada, Mònica! Quines aromes més bones, les del pebre i la sal d'himalaya. Sembla una focaccia de textura, aquesta coca, pot ser? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que va quedar un pelet més flonja que la focaccia, però deuen ser, com a mínim, cosines germanes! Petons!

      Elimina
  4. Si la coca de pa ja és bona... amb una mica de pimentó i la sal rosa de l'himalaya (quin nivell tu!) més bona encara!!! feliç cap de setmana i recupera't del tot!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi que és exòtica aquesta sal rosa? La vaig veure al super i no m'hi vaig poder resistir! I a aquesta coca li va anar genial!

      Elimina
  5. Fantàstica aquesta coca, m'encanta el toc del pebre roig i la sal rosa. I una gran idea fer-ne entrepans, no se m'hauria acudit. Cuida't molt i descansa. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, és que els de casa són els reis dels entrepans...si veiessis a vegades quines versiones n'hem arribat a fer....al·lucinaries! Petons!

      Elimina
  6. Quina pinta tan estupenda fa aquesta coca Mònica! Si que és veritat que amb aquests ingredients tan exòtics crida molt l'atenció, i deuen sortir uns entrepans molt bons!
    Cuida't molt que aquest hivern la grip ha vingut amb molta força!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira que aquests entrepans haurien d'ajudar....però no acabo de vèncer el constipat-grip que fa dies arrossego! PEtons!

      Elimina
  7. Quina coca!!!Soprenent,em dona la sensació que está molt bona!!
    Un petonarro!

    ResponElimina