Avui us presento una escuma de llimona, molt semblant al mousse tradicional, que es fa només amb tres ingredients, i que té un temps de preparació de 3 minuts. Si, si, ho heu sentit bé! Tres ingredients, tres minuts i unes postres de primera per servir a taula! La idea l'he tret del facebook del programa de Barcelona Televisió La vida en dolç. És una de les receptes que va preparar la Renata, en el darrer programa, per animar una amiga que s'acabava de separar...i es veu que va funcionar! Així que no teniu excusa per no fer unes postres genials per aquest vespre, o demà dinar, encara que no tingueu al voltant ningú amb mal d'amors!
INGREDIENTS (per sis espumes)
200 grams de llet evaporada sobretot ben freda
100 grams de sucre
el suc de dues llimones grosses
Aquest són els tres ingredients amb els que fareu un petit miracle! |
PREPARACIÓ
Aboqueu la llet evaporada, ben freda, en el bol del batedor elèctric.
Amb l'accesori globus, comenceu a batre.
Quan comenci a fer espuma, hi afegiu el suc de les dues llimones, molt a poc a poc.
I tot seguit, i també de mica en mica, el sucre.
Bateu un parell o tres de minuts més, fins que la massa adquireixi una textura cremosa.
Llavors tingueu preparats els recipients on els volgueu servir. Jo he reciclat uns potets de iogurt, que a casa meva en diem els "clin-clin".
Els omplim amb l'escuma de llimona...
...i els posem a la nevera durant unes tres horetes, perquè acabi de prendre consistència. A mi només m'ha quedat decorar els potets amb un cinta, i cap a taula s'ha dit!
Mmmmmm, per llepar-se els dits!
Que vagi de gust!
Excel.lent
ResponEliminaGràcies Rosa Maria...trobo que en aquesta recepta la senzillesa porta de la mà un gran resultat! Una abraçada!
Eliminauala... impressionant
ResponEliminaDoncs mira que més ràpida de preparar impossible! Petons!
EliminaDoncs mira que més ràpida de preparar impossible! Petons!
EliminaMMM delicioso, que pinta !!! dan ganas de tener cuchara en manos, besotes
ResponEliminaGràcies NAroa! Una abraçada!
EliminaJo també la faig de vegades, i hi afegeixo a més una mica de pell de les llimones ratllada.
ResponEliminaÉs una bona solució per si cal improvisar unes postres!
T'agafo la idea de la pell de llimona ratllada! Petons!
EliminaUJooo!! Unes postres tan bones i lleugeres només amb 3 minuts?!! Això no ho he de provar!! Ptons
ResponEliminaJa veuràs com t'agrada molt! Petons!
EliminaOstres, jo feia unes postres semblants però congelava la llet evaporada per poder-la muntar. Veig que no cal fer aquest pas, què bé! Suposo que, això si, la llet devia estar freda, no? Petons.
ResponEliminaOstres si Chus...inicialment no ho havia posat a l'explicació, i és un requisit indispensable per aconseguir un bon resultat! Gràcies per fer-me'n adonar! Petonassos!
EliminaQuina pasada!!
ResponEliminaEn un moment unes postres fantástiques!!
Me les apunto...creus que també podríem fer escuma de xoxocalata?
Un petonàs!
Es podria provar afegint xocolata desfeta (no calenta) en comptes de llimona...a veure si un dia faig l'experiment i te l'explico! Petons!
Eliminai jo insisteixo.... la llet aquesta no es talla amb el suc de la llimona? quina diferència té la llet evaporada de la llet normal?
ResponEliminacom que no en bec, vaig un xic perduda amb aquestes coses.... :)
Hola Marta,
EliminaLa llet evaporada és una llet a la qual han extret aproximadament la meitat de l'aigua. Així resulta una llet concentrada, com la condensada, però sense sucre. Té una textura com de crema de llet (de la de cuinar) però amb molt menys greix. N'es un bon substitut!.
Si entres a l'enllaç
http://www.agustoconlavida.es/agclv/productos-nestle/nuestras-marcas/lacteos/ideal
hi trobaràs informació i un receptari.
Pel que fa a la recepta de la mousse de llimona, curiosament, quan afegeixes el suc de la llimona la llet es comença a espessir i a agafar cos!.
Espero haver-te aclarit alguna cosa...
Una abraçada
Marta, moltíssimes gràcies per aclarir la pregunta de l'altra Marta! I per la informació sobre el receptari amb llet evaporada. La veritat és que a mi m'agrada molt i l'he utilitzada en divereses receptes! Petons!
EliminaPer mí, una de les coses bones d'això dels blogs és que a més de les receptes, també podem intercanviar-nos informació...
EliminaPer cert, a la web de Nestlé postres i a la de La Cocinera, també hi ha receptaris. Val la pena donar-hi un cop d'ull!.
Una abraçada!
Ara fa dies que no vaig per la de la Nestlé, una font inesgotable d'idees! Petons Marta!
EliminaQuè xulo! El detall de la cinta és definitiu!
ResponEliminaJo d'elegant no en sóc gens...però aquell dia devia estar inspirada! Petons!
Elimina