dissabte, 18 de gener de 2014

ESCUMA DE LLIMONA

Avui us presento una escuma de llimona, molt semblant al mousse tradicional, que es fa només amb tres ingredients, i que té un temps de preparació de 3 minuts. Si, si, ho heu sentit bé! Tres ingredients, tres minuts i unes postres de primera per servir a taula! La idea l'he tret del facebook del programa de Barcelona Televisió La vida en dolç. És una de les receptes que va preparar la Renata, en el darrer programa, per animar una amiga que s'acabava de separar...i es veu que va funcionar! Així que no teniu excusa per no fer unes postres genials per aquest vespre, o demà dinar, encara que no tingueu al voltant ningú amb mal d'amors!


INGREDIENTS (per sis espumes)
200 grams de llet evaporada sobretot ben freda
100 grams de sucre
el suc de dues llimones grosses

Aquest són els tres ingredients amb els que fareu un petit miracle!
PREPARACIÓ
Aboqueu la llet evaporada, ben freda, en el bol del batedor elèctric.


Amb l'accesori globus, comenceu a batre.


Quan comenci a fer espuma, hi afegiu el suc de les dues llimones, molt a poc a poc.


I tot seguit, i també de mica en mica, el sucre.


Bateu un parell o tres de minuts més, fins que la massa adquireixi una textura cremosa.


Llavors tingueu preparats els recipients on els volgueu servir. Jo he reciclat uns potets de iogurt, que a casa meva en diem els "clin-clin".


Els omplim amb l'escuma de llimona...




...i els posem a la nevera durant unes tres horetes, perquè acabi de prendre consistència. A mi només m'ha quedat decorar els potets amb un cinta, i cap a taula s'ha dit!


Mmmmmm, per llepar-se els dits!



Que vagi de gust!

22 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies Rosa Maria...trobo que en aquesta recepta la senzillesa porta de la mà un gran resultat! Una abraçada!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Doncs mira que més ràpida de preparar impossible! Petons!

      Elimina
    2. Doncs mira que més ràpida de preparar impossible! Petons!

      Elimina
  3. MMM delicioso, que pinta !!! dan ganas de tener cuchara en manos, besotes

    ResponElimina
  4. Jo també la faig de vegades, i hi afegeixo a més una mica de pell de les llimones ratllada.
    És una bona solució per si cal improvisar unes postres!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agafo la idea de la pell de llimona ratllada! Petons!

      Elimina
  5. UJooo!! Unes postres tan bones i lleugeres només amb 3 minuts?!! Això no ho he de provar!! Ptons

    ResponElimina
  6. Ostres, jo feia unes postres semblants però congelava la llet evaporada per poder-la muntar. Veig que no cal fer aquest pas, què bé! Suposo que, això si, la llet devia estar freda, no? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres si Chus...inicialment no ho havia posat a l'explicació, i és un requisit indispensable per aconseguir un bon resultat! Gràcies per fer-me'n adonar! Petonassos!

      Elimina
  7. Quina pasada!!
    En un moment unes postres fantástiques!!
    Me les apunto...creus que també podríem fer escuma de xoxocalata?
    Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es podria provar afegint xocolata desfeta (no calenta) en comptes de llimona...a veure si un dia faig l'experiment i te l'explico! Petons!

      Elimina
  8. i jo insisteixo.... la llet aquesta no es talla amb el suc de la llimona? quina diferència té la llet evaporada de la llet normal?
    com que no en bec, vaig un xic perduda amb aquestes coses.... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta,
      La llet evaporada és una llet a la qual han extret aproximadament la meitat de l'aigua. Així resulta una llet concentrada, com la condensada, però sense sucre. Té una textura com de crema de llet (de la de cuinar) però amb molt menys greix. N'es un bon substitut!.
      Si entres a l'enllaç
      http://www.agustoconlavida.es/agclv/productos-nestle/nuestras-marcas/lacteos/ideal
      hi trobaràs informació i un receptari.
      Pel que fa a la recepta de la mousse de llimona, curiosament, quan afegeixes el suc de la llimona la llet es comença a espessir i a agafar cos!.
      Espero haver-te aclarit alguna cosa...
      Una abraçada

      Elimina
    2. Marta, moltíssimes gràcies per aclarir la pregunta de l'altra Marta! I per la informació sobre el receptari amb llet evaporada. La veritat és que a mi m'agrada molt i l'he utilitzada en divereses receptes! Petons!

      Elimina
    3. Per mí, una de les coses bones d'això dels blogs és que a més de les receptes, també podem intercanviar-nos informació...
      Per cert, a la web de Nestlé postres i a la de La Cocinera, també hi ha receptaris. Val la pena donar-hi un cop d'ull!.
      Una abraçada!

      Elimina
    4. Ara fa dies que no vaig per la de la Nestlé, una font inesgotable d'idees! Petons Marta!

      Elimina
  9. Què xulo! El detall de la cinta és definitiu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo d'elegant no en sóc gens...però aquell dia devia estar inspirada! Petons!

      Elimina