diumenge, 19 de gener del 2014

PASTÍS DE BROWNIE, FORMATGE I FRUITES DEL BOSC

L'altre dia em vaig endur un llibre de casa la meva germana, que té una gran col·lecció de llibres de rebosteria. Com que sóc una mica despistada, i una mica desastre, em va fer prometre no només que, algun dia, retornaria al seu lloc original, sinó també que procuraria no li caigués cap dels ingredients líquids habituals de la meva cuina pel damunt! Vaig fer la promesa sense cap tipus de recança, perquè el llibre es mereixia tota cura especial que hagués de poder-li dispensar! El llibre es titula "Un dulce en Londres", i explica un munt de receptes típicament angleses, algunes amb antecedents històrics i tot! Aquest matí plujós, m'he decidit a preparar la primera. Bé, una versió de la primera, perquè l'he adaptat una mica als ingredients i motlles que tenia disponibles. Respecte el resultat, només puc transmetre que lloances. Fins i tot la meva mare, que no és massa amant de la rebosteria internacional, n'ha menjat un bon tall i l'ha qualificat de boníssim! Tot un èxit! A veure què en penseu vosaltres!


INGREDIENTS (Per un motlle rodó de 24 cm de diàmetre)

Per la massa de brownie
200 grams de mantega
200 grams de xocolata negra de cobertura
250 grams de sucre blanc
3 ous
110 grams de farina de blat

Per la massa de formatge
400 grams de formatge crema tipus Philadelphia
150 grams de sucre
2 ous
1 culleradeta de vainilla bourbon en pasta

Per la massa de fruites del bosc
75 grams de fruites del bosc congelades
gotetes de xocolata negra i crispies de gerds per decorar

PREPARACIÓ
Es tracta de preparar tres masses diferents, i sobreposar-les en el motlle de 24 cm de diàmetre, prèviament untat. Començarem per la massa de brownie. Agafem la mantega, a temperatura ambient, i la barregem amb el sucre.


Heu de batre la barreja, a velocitat mitjana, amb l'accessori pala del batedor elèctric, fins obtenir un resultat homogeni i cremós.


Després, i sense deixar de batre, afegim els ous, un a un.



Mentrestant, fonem al bany maria la xocolata negra de cobertura.



Tot seguit, la incorporem, poc a poc, i tot batent, a la massa de brownie.



Finalment, només ens queda agregar-hi la farina, tamisada, i batre, a velocitat baixa, una miqueta més. Només el just perquè quedi ben integrada.



Agafem el motlle de 24 cm de diàmetre, i parets desemmotllables, en forrem el cul amb paper de forn, i després el ruixem amb spray antiadherent.


Hi aboquem 3/4 parts de la massa de brownie i allisem la superfície amb l'espàtula. El 1/4 de massa restant el reservem.


Anem ara per la massa de formatge. En el bol del batedor, col·loquem el formatge, el sucre, els ous i la vainilla bourbon en pasta.


Batem a velocitat mitjana, i amb l'accessori pala, durant uns 4 o 5 minuts, fins que tingueu una massa cremosa més o menys com aquesta.


Amb la massa de formatge, fem un altre pis del pastís, per sobre la massa de brownie.



Després escampem per sobre la massa de formatge, aquí i allà, el 1/4 de massa de brownie que havíem reservat.


Prenem les fruites del bosc congelades, que haurem tret una estoneta abans del congelador, i les ben triturem, fins obtenir un puré.



I també en repartim cullerades, per sobre la massa de formatge.


Amb una forquilla, barregem una mica aquestes cullerades de brownie i de puré de fruites del bosc, per fer que es confonguin una mica entre elles (sense passar-nos).


I enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 60 minuts. Un cop veieu que està cuit (si el punxeu, per un lloc on no hi hagi puré de fruites del bosc, el punxó ha de sortir net), desenforneu i deixeu refredar una bona estona dins el motlle.


Quan ja s'hagi refredat força, desemmotlleu, i ja el podeu servir. Completament fred és molt bo, però tebi encara és més deliciós.


Jo he decorat els plats amb unes gotetes de xocolata i uns crispies de gerds...Mmmmmm, ningú s'hi ha pogut resistir!



Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Que ricura madre mía, se ve riquísimo.Besossss cielo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un dels pastissos que he fet que més m'han agradat! Està impressionant! PEtons Doris!

      Elimina
  2. No tinc paraules, Mònica, aquest pastís és una meravella, quina combinació de sabors. Això sí, quina bomba de calories! Però un dia és un dia... Petons.

    ResponElimina
  3. Uau!! Això sí que és les postres totals!! La teva germana segur que ja no tindrà cap recança a deixar-te el llibre, si li tornes net i li pots regalar pastissos com aquest... és que ho té tot! La cremositat del formatge, la intensitat de la xocolata, l'acidesa de la fruites... m'ha encantat! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. I el llibre Marina, resta intacte...tot un èxit per a mi!!! Petons!

      Elimina
  4. Un pastís ben complert i vistós!!
    Un petó!

    ResponElimina
  5. Carai Mònica!!! Quina combinació més deliciosa, aquest pastís ha d'estar "tremendu".
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo el trobo deliciós! T'haig de dir que me n'he menjat ben bé la meitat jo soleta, tallet a tallet! A veure si m'empatxo! Petons!

      Elimina
  6. Està bé... hauré de fer un altre curs per adaptar la rebosteria habitual a la rebosteria per a intolerants i vegans... no ens pots fer delir tant, noia!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si aconsegueixes adaptar aquesta recepta, ja veuràs que t'agradarà molt! Una abraçada Marta!

      Elimina
  7. Òsti, quina combinació més viciosa! El millor deu ser que el dolç i l'àcid de la fruita deuen quedar molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les fruites del bosc són un esclat de frescor! Jo crec que combinar pastís de formatge i brownie, i fer la combinació més refrescant amb les fruites del bosc, és una gran "british idea"! Petons!

      Elimina
  8. Bufffs tremendo!!! Quina bona pinta!!! Va directe a pendents.....
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. És d'aquells que te'n talles un trosset, i un altre, i un altre...fins que no en queda ni una engruna! Petons!

      Elimina