dissabte, 11 de gener del 2014

MUFFINS DE NEULES

Ja us vaig explicar ahir que la cosa, aquesta setmana, anava de muffins i magdalenes...doncs bé, aquí hi ha la segona creació en aquesta línia! Resulta que en un llibre que es diu "Muffins. Pequeñas exquisiteces para todos los paladares" -que si us dic la veritat ja no sé on vaig comprar-, vaig llegir una recepta de muffins cruixents, fets amb trossos de galeta de xocolata. Total, que com que per casa hi havia una bossa de neules sobrera, vaig decidir fer una versió dels muffins cruixents ben a la catalana. Tot s'ha de dir que a casa les neules ens encanten, i que la nostra proveïdora oficial és la iaia, que en compra unes de delicioses a la pastisseria de sota casa seva, que mai sobren. Però aquestes eren de paquet, era el que portava la panera que ens va tocar a la quina del barri, que, com que a casa són del morró fi, van pensar que no serien tan gustoses, i les van deixar de costat. La veritat és que no ho eren tant (en vaig provar un trosset) com les de la pastisseria de confiança de la iaia, però eren prou bones, i així, en muffin, van esdevenir una menja deliciosa! Espero que us agradin!



INGREDIENTS (per 8 muffins grossos)
1 paquet de neules (aquest pesava aproximadament 160 grams).
1 ou
125 grams de sucre moreno
1 sobret de sucre de vainilla
80 ml d'oli de girasol
300 grams de buttermilk
250 grams de farina
1/2 sobre de llevat químic tipus Royal
1/2 culleradeta de bicarbonat

PREPARACIÓ 
Comencem trinxant les neules a trossets petits amb les mans. En això us poden ajudar els més petits, que gaudiran un piló!



Llavors posem un ou al bol del batedor elèctric, que equiparem amb l'accessori pala.


Afegim el sucre moreno i batem.


També el sucre de vainilla i batem una miqueta més.


Ara és l'hora de l'oli que afegirem poc a poc, en un rajolí, sense deixar de batre a una velocitat no gaire alta.



Tot seguit incorporem la buttermilk (ja us he dit altres vegades que a vegades compro la del LIDL, i a vegades la faig a casa, amb llet i un raig de vinagre, i un temps de repòs).


Ha de quedar una massa homogènia i força líquida.


Per últim hi aboquem, poc a poc, i batent a velocitat baixa, la farina, prèviament barrejada amb el llevat i el bicarbonat.


 Un cop tots els ingredients integrats, i ja a mà, hi incorporem els trossets de neules (en reservem un grapadet per decorar per sobre).



Anem per preparar els papers dels muffins. Jo, i no es per donar-vos enveja...., vaig fer servir aquests tan supermegaespectaculars, de colors més que vius, que vaig comprar al BCN&Cake d'aquest any...oi que enamoren???



Per omplir-los, i no tacar els vorals, jo vaig posar la massa en un mànega, sense boca, i vaig fer un bon tall. Així passava la massa i els trossets de neula.


Un cop plens fins una mica més de la meitat, els ben empolsinem amb els trossets de neula que haurem reservat.



Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 20-22 minuts...i voilà....creixeran i creixeran, i bonissims es faran!




Són de gust molt suau, ideals per acompanyar-los d'una teula de xocolata ben negra!!!


I així, vestits de colors tan vistosos, són una dolçaina d'allò més engalanada!


Semblen ben bé un regal; un regal que en obrir-lo i tastar-los, complaurà a tothom, sobretot als més llaminers!



Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Molt bona idea, això de posar neules als muffins! A casa en tenim que ens n'han regalst i al contrari de casa teva, aquí no ens agraden gaire... Així no ens costaria gens de menjar, segur que no!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més que una recepta d'aprofitament, és una recepta de "reciclatge" culinari! Petons Marta!

      Elimina
  2. L'interior d'aquest muffins, amb els trossets de neula, ha de ser una passada. Te les penses totes, Mònica! Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Chus!!! La veritat és que tinc més idees de les que puc posar en pràctica! Petons!

      Elimina
  3. Qué bons aquests muffins.. una passada... Ja sé què en faré del paquet de neules que tinc al rebost!

    ResponElimina