dimecres, 8 de gener del 2014

TORTADA D'AMETLLES AL CACAU

Us ha quedat farina d'ametlla dels torrons, o del massapà del tortell? Si la resposta a la pregunta anterior és afirmativa, aquesta recepta és la solució! I, a més, en un tres i no res fareu feliços a grans i petits! I penseu que en aquesta setmana taaaaan feixuga de tornada a la rutina, una alegria -com la dolçaina esponjosa i saborosa que us proposo- s'agraeix profundament! A veure què us sembla!!!
 

INGREDIENTS
225 grams de farina d'ametlla
225 grams de sucre (jo n'he posat 110 de sucre normal i 115 de llustre perquè se m'havia acabat el normal)
5 rovells d'ou
5 clares d'ou
1 cullerada sopera generosa de cacau
1 culleradeta de canyella
sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
En primer lloc trieu un ous ben formosos, concretament cinc.


I en separeu les clares dels rovells.


Amb el batedor elèctric, equipat amb l'accessori globus, bateu les clares a punt de neu i reserveu.


Llavors recupereu els cinc rovells.


Els dipositeu al bol del batedor elèctric.


Hi afegiu el sucre...


...i també amb l'accessori globus bateu fins obtenir una barreja, de textura cremosa i blanquinosa.


Afegiu la cullerada de cacau, i l'incorporeu manualment, amb moviments de baix a dalt.




Quan el cacau estigui ben integrat, feu el mateix amb les clares d'ou.



Finalment, barregeu la farina d'ametlla amb la canyella...


I també la incorporeu a la massa a mà. Es tracta d'anar-la afegint cullerada a cullerada, i remenant molt suament, per tal que quedi una massa homogènia, sense grumolls, però sense perdre la consistència que li han donat les clares a punt de neu.



Llavors, ruixeu un motlle rodó amb spray antiadherent...


...i hi aboqueu la massa. Enforneu a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 30 minuts. Sobretot res d'anar obrir el forn, per tal que no baixi. Quan la veieu ben dauradeta, ja la podreu treure.



Deixeu refredar una miqueta, i desemmotlleu al revés, és a dir, fent que la part de dalt (més irregular), quedi de cul, i així tindreu una "cara" del pastís completament llisa, per poder fer-hi algun ornament.



Anem doncs per l'engalanamenta de la tortada. Agafeu un tallador de galetes, el que més us agradi. Jo he triat aquest de floc de neu que m'encanta.


I el cobriu amb una mica de paper.


El disposeu al mig de la tortada...


...i amb un colador de reixa, empolsineu generosament amb sucre llustre.


Quan traieu el tallador, us quedarà la forma del tallador marcada... Ja veieu que això és un stencil ben casolà!


 Però el resultat és força professional!!!


 I mireu quin tall més preciós té la tortada!!!


Només queda clavar-li una bona queixalada!



Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Vaya pinta!!! riquísimo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat Montse és que era molt bona...l'he fet per berenar i no ha arribar a l'hora de sopar! Petons!

      Elimina
  2. Amb una recepta aixi, no hi ha penes que hi valguin!! Quina delicia començar el matí aixi! M'encanta la recepta! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Laura...un goig tornar-te a tenir connectada!!! A mi també m'alegra el dia començar amb un trosset, encara que sigui ben petit d'alguna dolçaina ben bona!

      Elimina
  3. I segur que té el puntet cruixent de l'ametlla que encara el fa més apetitós. Boníssim. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sóc fan de la farina d'ametlla i la textura que dóna a les masses! Petons Chus!

      Elimina
  4. Una recepta d'aprofitament genial, Mònica! A mi sí que m'ha sobrat farina d'ametlla, justament la tinc al prestatge rumiant què en faig... però no tanta, 225 g són mooolts grams d'ametlla! QUe no tinc però que bé puc anar a comparar, també, he he. El pastís s'ho val, quina bona pinta! Preciosa la fulla que hi heu dibuixat! Petons, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja veuràs Marina què he fet amb les neules que van sobrar!!! A veure si ara haig de buscar neules al març per repetir la recepta! Petons!

      Elimina
  5. Té una pinta esplèndida! I el "stencil casolà" de resultat perfecte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de treure més d'una utilitat als estris m'agrada molt! I aquest tallador va resultar un stencil improvisat ben bonic! Petons!

      Elimina
  6. Doncs si, una dolç genial per aquesta primera setmana de tornada a la feina i al cole, ha d'estar boníssima!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem d'espantar la rutina, i si és a cop de dolç molt millor! Petons!

      Elimina