dimecres, 26 de febrer de 2014

APPLE PIE

Ja sabeu que cada setmana miro el programa de Btv, "La vida en dolç". Normalment, les receptes que hi prepara la Renata són molt senzilles i donen resultats, a la vista i el paladar, d'allò més interessants. I el diumenge passat es va donar la casualitat que va fer-ne una que feia molt de temps que tenia pendent: el clàssic apple pie anglès! És una recepta hipermegafàcil, i quin pastís més xulo i gustós que n'obtens! A més de ser força sa...perquè no deixa de ser poma al forn! Atreviu-vos que això no pot sortir malament de cap manera!


INGREDIENTS (per un apple pie de 20 cm de diàmetre, el que ve a ser 4 generoses racions)
1 placa de pasta brisa dolça
2 o 3 pomes golden depenent de la mida
5 culleradetes de sucre moreno
2 culleradetes de farina de blat
1 culleradeta de canyella
el suc d'una llimona

PREPARACIÓ
Primer de tot pelem les pomes i les tallem a trossets petits.


Hi afegim la farina, el sucre i la canyella.


També el suc de llimona.


Remenem bé i deixem reposar uns minuts.


Mentrestant preparem la massa. En aquest cas vaig fer servir una pasta brisa dolça que vaig trobar al LIDL. Molt i molt bona!


Untem un motlle amb força mantega...


...i el cobrim amb una part de la pasta brisa, prement bé els costats contra les parets dels motlles.


A l'interior hi aboquem la poma "amanida".


Tapem amb l'altra part de la pasta brisa (aquesta era rectangular i va donar per fer els dos cercles).


Amb el dit, mullem el la rodona de baix i pressionem la de sobre, fent el que es podria anomenar un tancament a pessics.


Així és com ha de quedar un cop tota tancada.


Per acabar, i per tal que el vapor pugui alliberar-se, fem dos forats al bell mig del pastís.


Enfornem, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 220 graus, durant 10 minuts, i després baixem la temperatura a 180 graus i ho deixem coure uns 35 minuts més.


Per anar bé, en treure'l del forn, l'exterior ha d'estar ben cruixent i daurat i la poma interior ben cuita i toveta!


Abans de desemmotllar, deixeu refredar...encara que, pel meu gust, servit tebi és com més m'agrada. Acompanyeu-lo de crema o gelat...Bé, això si us deixen perquè ja veieu que les fotos de casa són del pastís sencer, perquè, un cop començat, va ser impossible que me'n deixessin un tros per guarnir com cal i fer-li una bona sessió fotogràfica!




Que vagi de gust!

33 comentaris:

  1. Que bó Mónica !! Ara mateix en pendria un troçet !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realitat Chus, aquest pastís ve bé a qualsevol hora! Aquest és el problema! Petons!

      Elimina
  2. Molt bo i tens raó i sembla fàcil.

    ResponElimina
  3. Impressionant!!! A veure si trobo un foradet per fer-la.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es fa ràpid o sigui que el pots preparar, com diu la novel·la, entre costures! Petons!

      Elimina
  4. Aquesta recepta també la tinc pendent, quina pintassa! No m'estranya que no et deixessin temps per fer fotos dels talls. Jo, a casa, sempre dic que tinc una "plaga de la llagosta" permanent, perquè tot desapareix cruspit pels meus fills! I que duri! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que aquesta plaga està estesa a moltes llars del país! Petons!

      Elimina
  5. ummmm. Mónica, fàcil i bonissima.

    ResponElimina
  6. M'encanta el Apple pie!!! bueno, en realidad todos los pies!!! me encanta eso de cerrar y que dentro se "cueza" algo dulce, sabroso y amoroso!
    Te ha quedado genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tallar-los és sempre una màgica sorpresa! Petons!

      Elimina
  7. Doncs si que és fàcil, si... I molt llaminera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs que si la proves, repetiràs segur! Petons!

      Elimina
  8. Ja t'he dit alguna vegada que sóc fan dels postres amb poma, així que d'aquest me n'emporto un trosset perquè amb el punt de canyella se'm fa irresistible! un petó!

    ResponElimina
  9. Deliciós, Mònica! I com tu dius, acompanyat amb crema o gelat està de vici! saps quina crema trobo ben bona, sobretot per pastissos tipus el teu o per tatins? La crema de l'ikea. Sí, ja sé que com la feta a casa res, però aquella va molt bé, perquè ja ve preparada i és força líquida, i es pot consumir freda inmediatament. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li diré a ma germana, que és la que hi va sovint, que me'n porti un pot quan hi vaig! S'ha de provar tot! Gràcies Marina!

      Elimina
  10. Bonísssima l'apple pie! Tens raó que les receptes d'aquest programa acostumen a ser senzilles i donar bons resultats, a més m'agrada molt com el presenten i l'escenografia! Petons

    ResponElimina
  11. No l'he fet mai i sempre dic que l'he de fer!!!!
    Saps què em recorda? El pastís que l'ós Yogui sempre pispava de les cistelles de la gent que anava a dinar al bosc!
    Ha de ser tan bo....la maçana i la canyella...mmmmm.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també!!! Té la forma del típic pastís dels dibuixos animats! Petons!

      Elimina
  12. Que delicia amiga, me quedo con tu propuesta.Besotessss

    ResponElimina
  13. Boníssim i fàcil, segur que va ser un èxit total!! m'apunto la recepta per fer-la

    ResponElimina