dimarts, 25 de febrer de 2014

PASTISSETS DE MADUIXA I XOCOLATA

Amb aquesta recepta declaro formalment inaugurada la temporada de la maduixa. Ja fa dies que n'hi ha a mercat, però les d'aquesta setmana eren especialment bones, i, per tant, les primeres que he fet servir per preparar alguna coseta dolça!!! I amb la maduixa, què combina a la perfecció?...doncs la xocolata i el mascarpone!!! I tots aquests ingredients formen part de la recepta que avui us ensenyo! Espero que us agradi!


INGREDIENTS (per 8 pastissets)
Per les bases
125 grams de sucre
3 ous
85 grams de farina
40 grams de cacau
45 grams de farina d'ametlla

Per l'almívar
200 ml d'aigua
2 culleradetes de pasta concentrada de maduixa
un rajolí de marc de cava (això al gust)

Per la crema
250 grams de mascarpone
3 cullerades de sucre llustre
un bol de maduixes tallades a trossets petits

una mica més de cacau en pols i boles de xocolata blanca tintades per decorar

PREPARACIÓ
Comencem fent les bases dels pastissets. Una base més densa que el pa de pessic normal, perquè aguanti bé el remullat i muntatge posterior. Batem el sucre i els ous, amb el batedor elèctric, fins obtenir una barreja cremosa.


A part barregem la farina i el cacau.


Ho aboquem, tamisat, a la barreja d'ous i sucre, i remenem, amb moviments de baix a dalt, per fer que s'integri.



Finalment, hi afegim, també tamisada, la farina d'ametlla, que incorporarem amb els mateixos moviments. 


És l'hora de ruixar amb spray antiadherent un motlle (en aquest cas rodó i d'aproximadament 24 cm de diàmetre), i abocar-hi la massa.




Enfornem a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20 minuts.


Deixem refredar una mica, desemmotllem, i reservem fins que estigui completament fred.


Llavors, amb l'ajuda d'un tallador de galeta, fem les bases.



Anem per l'almívar. Per fer-lo he fet servir aquesta pasta concentrada de maduixa, que és espectacularment deliciosa, i que em vaig agenciar ahir al mercat de Girona, a l'atapeïda parada de la Teresa, que cada vegada té més productes genials per a convertir la nostra cuina en un obrador semiprofessional.


Posem l'aigua a bullir, i hi afegim les culleradetes de pasta concentrada de maduixa.


També un rajolí de marc de cava (això ja us he dit que va al gust), i portem a ebullició.


Deixeu bullir dos o tres minuts, retireu del foc i reserveu fins que es refredi.


Mentrestant, trieu unes maduixes ben boniques, com aquestes meves, i talleu-les a trossets ben petits.



Només ens queda la crema, la base de la qual serà el formatge mascarpone.


Amb el batedor elèctric, i l'accessori globus, barregem el formatge i el sucre llustre un parell de minuts, per obtenir una crema homogènia.


Hi incorporem els trossets de maduixa i barregem bé.


Per començar el muntatge, banyem bé les bases en l'almívar que hem preparat.



I, amb l'ajuda d'un aro (o un tallador rodó de galetes), posem al damunt, seguint la mateixa forma de la base, la crema de formatge i maduixes.


Per no haver de manipular massa la base humida, durant el muntatge, he col·locat els pastissets damunt un paper, que he retirat abans de servir a taular.


Quan els tenim tots llestos, els reservem a la nevera fins l'hora de servir a taula, i, arribat el moment, els empolsinem amb cacau...



...i els decorem. Jo he fet servir aquestes boles precioses de xocolata blanca, que també vaig comprar a ca la Teresa (la veritat és que aquest dissabte vaig haver d'obligar a marxar de la seva parada, perquè com deia la meva àvia, m'hi hagués deixat la setmanada!).


Oi que són bonics?


Doncs, si els tasteu, a més d'enamorar-vos per fora us enamoraran per dins!




Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Aquests pastissets individuals són una cucada!! Inclosa la boleta de xocolata blanca, que si bé no deu ser cara, sí que pot costar una setmanada perquè deu ser difícil parar! Molt bona idea, la base del pa de pessic de xoco banyat. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi que són mones aquestes boletes Marina??? En fi, van ser el toc decoratiu a uns pastissets que van quedar molt bons! Petons!

      Elimina
  2. La combinació de la xocolata i les maduixes és espectacular! i aquests pastissets porten tot allò que m'agrada, mmm!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo penso igual...xoco, mascarpone i maduixes...combinació explosiva! Petons!

      Elimina
  3. Jo encara no he començat la temporada de la maduixa, però veient aquests pastissets em sembla que la iniciaré aviat!. Han d'estar boníssims....
    Una abraçada,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo Marta ja tinc una llista de receptes al calaix amb la maduixa com a prota! La primera uns bunyols que han d'estar boníssims! Petons!

      Elimina
  4. Brutal la xocolata amb les maduixesI el mascarpone. I la decoració amb la boleta de xocolata és com la cirereta del pastís. Una monada. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Chus...aquestes decoracions de xocolata em tenen el cor robat! Petons!

      Elimina
  5. Que combinación más rica. Y la presentación ¡una cucada! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies...el dolços, com la resta de plats, a més de ser bons també han d'entrar per la vista! Petons!

      Elimina
  6. Inaugurada queda la temporada de maduixes! I quina inauguració!!!
    Tenen molt bona pinta aquests pastissets!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A partir d'ara, maduixes a dojo a les receptes! Petons!

      Elimina
  7. Nena, quina passada! Ets imparable! Aquests pastissets semblen deliciosos. T'han quedat preciosos, a mi també em xifla la combinació de xocolata, mascarpone, maduixes...

    ResponElimina