En Martí, el meu amic i company del que us parlo sovint, ahir feia anys. Ni més ni menys que quaranta anys! I encara que fos en un ambient viral (al despatx estem tots piocs, i a casa en Martí els virus s'han fet forts i tenen a la Isabel, la seva dona, com a hostatge) s'havia de celebrar! Així que li vaig preparar uns cupcakes! I és que, això de canviar de desena s'ha d'endolcir, perquè fa un xiquet de mal...i ho dic perquè la següent, a la feina, sóc jo! Què hi farem...diuen que l'experiència és un grau! I que sap més el gat per vell que per savi...però, en realitat, l'ideal seria aturar-nos a la trentena....no?
En fi, aquests cupcakes són molt senzills de fer, i tenen un gustet a conguito...mmmmmm. Els conguitos, per mi, són addictius (i crec que ho continuaran essent fins que em mori....ja em veig amb setanta anys i un bol de conguitos al costat dels caminadors....). Quan començo a menjar-ne no puc parar. En Marc me'ls ha de treure del davant...A vosaltres també us passa?. Si la resposta és afirmativa, aquests cupcakes els trobareu irresistibles! A veure què us semblen!
INGREDIENTS (per uns 14 cupcakes)
Per la massa
115 grams de mantega a temperatura ambient
220 grams de sucre
3 ous
180 grams de farina amb llevat incorporat
40 grams de cacau en pols
1 cullerada de vainilla bourbon en pasta
120 ml de llet
150 grams de conguitos esmicolats
Per la cobertura (o "frosting", que en aquest cas és una crema de formatge)
120 grams de mantega
300 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
125 grams de formatge crema tipus philadelphia
50 grams més de conguitos
2 culleradetes de sucre de cacau
PREPARACIÓ
Comencem per fer les bases dels cupcakes. Col·loquem en el bol del batedor elèctric la mantega (a temperatura ambient) i el sucre.
Barregem amb l'accessori pala, fins obtenir una crema. Hi afegim els ous un a un i remenem per tal d'integrar-los a la massa.
Incorporem la vainilla en pasta, i continuem remenant.
Ara vindrà el moment d'incorporar la farina i el cacau. De farina he fet servir una de francesa, molt bona, que ja porta el llevat incorporat.
Barregem bé la farina amb el cacau.
Afegim a la massa la meitat de la farina i el cacau, i la meitat de la llet, i remenem. Després fem el mateix amb la meitat dels ingredients restants.
Us ha de quedar una massa més o menys així!
Llavors agafem els conguitos, els posem en una bossa, i amb una mà de morter els colpegem, per aconseguir s'esmicolin.
Agreguem els conguitos esmicolats a la massa, i barregem a mà.
Preparem les càpsul·les, i hi repartim la massa.
Enfornem en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 170 graus, durant uns 14-15 minuts...i ja els tenim cuits.
Desemmotllem, i deixem refredar damunt una reixa.
Mentre es refreden, anem per la cobertura, pel frosting! Vaig decidir fer una crema de formatge, que és molt més lleugera que la buttercream típica. Per fer-la, aboquem el sucre, la mantega i la llet en el bol del batedor elèctric, i batem amb l'accessori globus, primer a velocitat baixa i després a velocitat alta, uns 5 o 6 minuts, fins que la barreja blanquinegi.
I afegim el formatge fresc, que haurà de ser ben fred, i tornem a batre 2 o 3 minuts més, fins que el formatge quedi ben integrat.
Agafem la crema resultat, que ha de ser consistent però molt suau, i la disposem dins una mànega pastissera, a la que haurem col·locat una boca rodona llisa.
Fem un petit cercle damunt de cada cupcake.
Aquí hi clavem dos o tres conguitos, que trobarem, de sorpresa, a l'interior del frosting.
Després, acabem de recobrir amb la resta de crema de formatge.
Per acabar, decoreu amb més conguitos i un pessiguet de sucre de cacau al damunt de cada un.
Mireu quin goig feien tots alienats, dins aquesta caixa tan xula que vaig comprar a Can Berdala (Girona).
La veritat és que aquestes caixes no són barates, però ofereixen la possibilitat d'una presentació impecable! I, a més, la d'ahir la vaig personalitzar amb una targeta del bloc.
I, com que eren d'aniversari, vaig acompanyar la capsa amb una bosseta d'espelmes....concretament quatre....una per cada desena!!! Moltes felicitats Martí!
Que vagi de gust!
Així dóna gust, mai millor dit, fer anys! Jo també en vull fer quaranta! Ets una artista i una companya molt detallista!
ResponEliminaOstres...no cal fer-ne quaranta per aquests cupcakes!!! Jo sempre estic disposada a endolcir la vida de tothom! Petons!
EliminaTot plegat un regal de luxe! Els cupcakes de Conguitos per morir-se mentre els menges, I la presentació impecable. Quina sort el teu company, amb aquests regals! Petons.
ResponEliminaEls conguitos, a casa, han de restar sota clau, perquè si no....no arriben a poder formar part de cap recepta! Petons Chus!
EliminaMoltes felicitats al teu amic i a tu per fer aquets cupcakes tan bons i bonics
ResponEliminaMoltes gràcies Lolines! Petons!
EliminaQuin súper regal tan xulo!!! els cupcakes per si sols ja són moníssims i segur que ben bons (a mi també m'encanten els conguitos!!), però a la sobre la presentació és de 10! un petó!
ResponEliminaMoltes gràcies Eva...els conguitos sempre són una aposta segura! Petons!
EliminaMònica amb aquests cupcakes tan bonics, segur que boníssims, i amb aquesta presentació: caixeta, espelmes i etiqueta :) ja pots començar a pensar en un canvi de feina (tot i que sé que la teva t'agrada) perquè et sortiran comandes de sota les pedres!! :D Petons guapa!
ResponEliminaOstres Dolors...de moment continuaré essent advocada durant el dia i rebostera al capvespre!!! Petons!
EliminaMònica, moltes gràcies. Els cupcakes van ser el centre de la cel·lebració. Una abraçada.
ResponEliminaGràcies a vosaltres per la vostra amistat! Petons!!!
EliminaEm sembla que amb això dels virus has descrit com estan el 90% d'oficines i de cases, jeje!
ResponEliminaEscolta, que a mi encara em queden uns anyets pels quaranta, però si em vosl regalar una caixa tan xula plena d'aquests cupcakes, jo no em negaré pas eh? T'han quedat genial, i són un detall molt maco!
Petons!
Si baixes per Girona, te'n preparo encara que siguis un "treinteanyeru"!!! Petons!
EliminaEm sembla que tots estem una mica piocs, un detall molt maco per part teva, aquest cupcakes deuen d’estar molt bons
ResponEliminaPetons
Necessitem que arribi ja la primavera i s'emporti ben lluny els virus! Petons!
EliminaQuant entro el teu blog, sempre em quedo impressionada, els dolços que fas!! Han d'estar deliciosos i cruixents, uff sem fa venir salivera.
ResponEliminaFelicitats per aquesta recepta tan bona.
Petons.
Moltes gràcies Pilar!
Elimina