dijous, 6 de febrer de 2014

PA DE PESSIC AMETLLAT

Avui us ensenyo un senzill, flonjo i gustós pa de pessic ametllat. El podeu fer per esmorzar, i servir-lo amb una bona xocolata calenta, o per berenar, acompanyat d'un cafetó o una tassa de llet calentona! Aquest, en concret, el vaig preparar per la Magdalena, la mare de la meva millor amiga, i la idea de fer-lo amb ametlles a l'interior i a l'exterior me la va donar ella. I us ben asseguro que no serà la darrera vegada que l'enforni! A veure què us sembla!



INGREDIENTS
Per la base
125 de sucre
4 ous més una clara
125 grams de farina de blat
25 grams de farina d'ametlla

Per l'almívar
mig vaset d'aigua
el suc d'una llimona
3 o 4 culleradetes de sucre

Per la decoració
Ametlles laminades
sucre llustre

PREPARACIÓ
Comencem per la preparació de la base. Posem a batre els ous més la clara i el sucre, a velocitat alta, fins obtenir una barreja ben espumosa i cremosa.


Després hi afegim les farines (la de blat i la d'ametlla) barrejades i tamisades.


Incorporem la farina amb una espàtula, fent moviments de baix a dalt.


Ruixem amb spray antiadherent un motlle rodó (d'uns 24 cm).


I afegim la massa.


Enfornem a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 20-22 minuts.


En treure'l del forn (podeu punxar-lo per veure si està ben cuit), el deixeu anar, sobtadament, sobre el marbre (amb un cop sec). Això evitarà que us vagi en excés més tard. Un cop fred, desemmotlleu fent que la part superior de la cuita, quedi de cul.


Mireu que bonic que queda ja així, sense ornaments.


Mentre es refreda podem preparar l'almíbar. Posem l'aigua, el sucre i la llimona al foc, i remenem fins que tot plegat bulli. Ho deixem bullir uns minuts, i ja tenim l'almívar a punt.



Amb aquest almívar untem el pa de pessic. Servirà per amorosir-lo encara més, i perquè s'hi enganxin una mica les ametlles laminades amb que el decorarem.


Cobrir tota la superfícies, generosament, amb ametlles laminades.


Empolsinem totes les ametlles amb sucre llustre (com si d'una sara es tractés).



Finalment, decorem el centre amb algun llacet de xocolata.


Oi que fa patxoca?


Ara només us falta el cafè o la xocolata ben calenta!


Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. senzill de fer i bonissim de menjar.

    ResponElimina
  2. Quina pinta que té aquest pa de pessic!!! T'ha quedat preciós!!

    ResponElimina
  3. Quina decoració més bonica combinant l'ametlla i el sucre glass!!!! Ets una artista!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Inspiració "sara" total, però sense mantega! Petons!

      Elimina
  4. Ja m'estic veient amb una tassa de xocolata desfeta i un bon tros d'aquest pa de pessic! Quina pinta tan fabulosa fa, i és que molts cops ens liem amb creacions complicades, quan amb un pa de pessic com aquest, tens un dolç excepcional, oi?

    Petons, bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó! Pa de pessic+xocolata desfeta=el millor "kit-kat" del món mundial! Petons!

      Elimina
  5. Jo m'apunto al pa de pessic amb la xocolata desfeta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps...quan vulguis t'ho preparo! Petons!

      Elimina
  6. Deliciós, Mònica!! L'ametlla així per sobre i ensucrada hi queda deliciosa, i molt bonica!! Petons

    ResponElimina
  7. Un pa de pessic deliciós i ben senzill, amb l'ametlla i el sucre de llustre queda preciós. Jo m'apunto a l'esmorzar amb xocolata! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per berenar, Chus, també entra prou bé aquesta combinació! Petons!

      Elimina
  8. Un pa de pessic fantàstic Mònica! T'ha quedat molt bé i es veu ben esponjós ;) Que bo :P

    Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina