diumenge, 23 de març del 2014

BATUT D'SPECULOOS

Ahir vam anar d'excursió a França...ja us he dit en alguna ocasió, que és una típica excursió de toooots els gironins! Va tocar anar a Elna....si, si...el poble de la maternitat on van salvar la vida a tants nadons, víctimes de la brutalitat de la guerra i la deshumanització! És un poblet preciós, i amb un gran pes històric per tots els descendents dels exiliats de la guerra civil. Doncs bé, a la tornada, com no podia ser d'una altra manera, vam carregar de productes francesos rebosters...Això del "contrabando" de farines, sucres i galetes...és d'allò més emocionant! I també va caure algun producte "novedós", com una mena de crema d'speculoos, que segons indica el pot, és per untar al pa (tipus nocilla), però que jo he decidit emprar per fer el que, fins al moment, ha resultat ser el millor esmorzar de diumenge de la història: un batut d'speculoos! Us ben prometo que si el proveu, al·lucinareu, perquè és una menja espectacularment deliciosa!


INGREDIENTS (per 1 batut)
1 bola generosa de gelat de vainilla bourbon
1 culleradeta (també generosa) de pasta d'speculoos
150 ml de llet
una tasseta de nata
una presa de xocolata ratllada
1 galeta speculoos

Aquesta és la pasta que ja mai més tornarà a faltar al meu rebost!

PREPARACIÓ
En el pot del triturador, posem una bola de gelat de vainilla bourbon.



Hi afegim la culleradeta (jo l'he feta moooolt plena), de crema d'speculoos.



Hi afegim la llet.



I triturem a velocitat alta.


Aboquem la barreja densa i molt freda, resultant, en una copa.


La coronem amb nata, omplint la superfície del batut de pilonets de nata.



Empolsinem amb una presa de xocolata negra ratllada.


I, per fer honor al gust del batut, decorem amb una galeta speculoos.



I ja el teniu llest! Només queda degustar-lo, tranquilament, i, a poder ser, amb grata companyia!



Que vagi de gust!

21 comentaris:

  1. És la primera vegada que sento aquest nom... és xocolata????

    ResponElimina
  2. Mónica,
    No conec aquest producte, però la copa t'ha quedat meravellosa i bonissima

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si el trobes no te'l deixis perdre, perquè és deliciós! Petons!

      Elimina
  3. Tiene muy buena pinta, pero no lo he probado y tampoco lo conozco, habrá que probarlo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. És d'aquelles coses que cal tenir present per si apareix a algun super o botiga...no et pot deixar perdre perquè és boníssim! Petons!

      Elimina
  4. Ja veig que farem una excursió al super frances!!! A mi m'encanta anar-hi de tan en tan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi en Marc m'ha de treure dels passadissos emprant "la força"!!! Petons!

      Elimina
  5. No m'estranya, que us hagueu viciat a l'speculoos!! Quina bona pinta, Mònica! Veig que aneu sovint a França, oi? I que heu trobat un arròs de tres colors...hi hi hi? em va fer il·lusió que t'hagués fet pensar en mi! he he he. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A França hi ha de tot, i els de Girona ho tenim a un pas, i Marina, davant els arrossos, només pensava en el teu conill acompanyat d'arròs tres colors...ara ja el tinc al rebost! Petons!

      Elimina
  6. Quines ganes m'has fet venir de menjar-me aquest batut tant bo! Quina delícia! petons

    ResponElimina
  7. Ja feu bé de fer contrabando que aquestes temptacions no es poden resistir!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que passa és que en trobo tantes de temptacions que haig de ser selectiva...sinó segur que a la frontera sospitarien! Petons!

      Elimina
  8. Quines ganes tinc d'aconseguir aquesta crema d'speculoos, fa temps que l'estic buscant, però em sembla que si no és de contrabando, res de res!
    Senyor batut que t'ha quedat, quina pintassa! Això si que és un esmorzar, i tant!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs crec que la marca Lotus és present a força supers...es tracta de fer pressió a la marca perquè la crema també tingui distribució! PEtons!

      Elimina
  9. Ostres, quina sort estar tan a prop de França! Aquest batut ha d'estar d'allò més deliciós, digne d'un bon esmorzar de diumenge sense presses i en família. Què xulo!

    ResponElimina
  10. Mónica! ohhh jo vull llistat i .llocs per anar,sóc de les teves!!!jajjaja en pots dir on trobar ho,vull dir el poble i super.Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De crema d'speculoos en trobes a tots els supers francesos. Fins i tot n'hi ha diferent marques i versions. N'hi ha de cruixent, amb entrebancs, o com aquesta, tipus més crema d'untar...és una peridició...jo sempre que hi vaig en compro! Petonarros!

      Elimina