divendres, 21 de març de 2014

BIQUINIS AMB PASTA BRICK

Aquesta setmana he tingut moltes reunions i el que és més feixuc, més d'una reunió al vespre...així que he hagut d'improvisar sopars pels de casa, que pogués deixar fets abans de marxar, i que m'assegurés fossin del seu grat (perquè si no, quan giro cua, diuen que no els venia de gust el que he deixat i es preparen un àpat d'aquells infantils, tan suculent com poc nutritiu). I precisament avui us vull ensenyar un d'aquests refrigeris que vaig empescar-me. Es tracta d'uns biquinis, dels de tota la vida, però amb pasta brick (que ja sabeu que em torna boja), ben cruixents, que van tenir un gran èxit! Per cert, aquesta setmana no he tingut massa temps de visitar tots els vostres fantàstics blocs dels que sóc seguidora, però prometo posar-me al dia aquest cap de setmana!


INGREDIENTS (per 4 biquinis)
8 fulles de pasta brick
4 talls de pernil dolç o pavo gruixut
160 grams de formatge ratllat
1 ou batut per pintar-los
4 pessics de llavors de sèsam

PREPARACIÓ
En primer lloc, esteneu una primera fulla de pasta brick. En el meu cas eren fulles rodones.


Tot seguit, hi col·loqueu el pernil dolç o pavo al bell mig.


Pel damunt, el formatge ratllat (si és ben gustós millor).


Emboliquem el pernil dolç o pavo i el formatge, amb quatre plecs, com si féssim un paquetet.




Li donem la volta i el col·loquem damunt una altra fulla de pasta brick, deixant els plecs a la part de baix, per fer una segona embolicada.  Cal dir, que aquesta segona embolicada és opcional. Amb una n'hi hauria prou, però jo en vaig fer dos perquè fossin més consistents i es trobés un bon gruix de cruixent...però l'opció d'una o dues fulles de brik per embolicar el farcit queda doncs a les vostres mans!




Col·loquem els paquets obtinguts, amb forma de biquini, amb els plecs de la darrera embolicada altre cop a la part de sota, damunt una safata, folrada de paper de forn.


Els pintem amb ou.



I els empolsinem amb llavors de sèsam.


Ho enfornem, a 180 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 12-15 minuts i ja els tindreu llestos!. En realitat, els heu de desenfornar quan veieu que estan ben daurats (i si se us torren massa per dalt i per baix encara no estan prou fets, tapeu-los amb paper alumini durant el darrer període de cocció).


La veritat és que tenen molta presència...i en tastar-los, la vostra opinió sobre ells encara milloraran més!


Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Però que originals són aquests bikinis!!!! Cada dia em sorprens!!!!
    Petonets,
    olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Olga...aquest biquinis només són fruit de les ànsies d'una mare molt atrafegada per deixar fets sopars divertits als de casa! Petons!

      Elimina
  2. Que bons!! Millor que amb pa de motlle!!

    ResponElimina
  3. Bon dia matinadora, ja he llegit el teu comentari al meu blog, gràcies.

    Quina idea més bona, en farem avui mateix.

    *Pilar*

    ResponElimina
  4. Quina idea més bona Mònica!.
    A mí també m'agrada molt la pasta brick. La veritat és que dóna molt joc, tant per fer "cosetes" per un pica-pica com per un àpat més complet.
    Una abraçada,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó...és igualment bona farcit de dolç que de salat! Petons!

      Elimina
  5. Quins biquinis més originals, apuntada la idea!

    ResponElimina