Ja ho sé...encara som a quaresma....i amb aquest post m'estic avançant ben bé tres setmanes...però és que no m'he pogut resistir...i he pensat que així, si les voleu preparar a l'època que toca, teniu temps d'agenciar-vos tots els ingredients! A més, l'elaboració d'aquesta recepta em fa especial il·lusió, perquè és la prova de les que prepararé en un taller-demostració que faré el proper dia 12 d'abril, a l'Aula de Cuina del Mercat del Lleó de Girona, i que ha organitzat la fantàstica Teresa de la parada Sabors! És la primera vegada que faré de rebostera amateur davant un munt de gent...i no us enganyaré, estic una mica nerviosa...però això tota preparació és poca! Bé, espero que us agradin!
INGREDIENTS
Per la massa
100 grams de sucre
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou
350 grams de farina
1 culleradeta de vainilla bourbon en pasta
Per la decoració
200 grams de xocolata de cobertura
minipastilles de xocolata (tipus lacasitos)
perles
sprinkles
fondant
flors de sucre
PREPARACIÓ
Posem en el bol del batedor elèctric, que equiparem amb l'accessori pala, i batem a velocitat mitjana-alta el sucre i la mantega (a temperatura ambient).
Quan tenim una barreja cremosa i blanquinosa, afegim l'ou.
Un cop l'ou integrat, afegim la cullerada de la vainilla bourbon en pasta.
I un cop ben barrejada, la farina.
Remenarem fins obtenir una massa compacte, que no s'enganxi massa als dits.
Acabem d'amassar, a mà, damunt una superfície enfarinada.
Estenem la massa, amb l'ajuda d'un corró i unes guies, entre dos papers de forn, fins obtenir una placa d'un centímetre de gruix.
En aquest punt, si a la vostra cuina fa molta calor, i la massa us ha quedat molt toveta, refrigereu-la una estona. Si la massa no està excessivament tova, podeu tallar les galetes directament, amb un tallador amb forma d'ou.
Les disposem totes en una safata, folrada de paper de forn, i les enfornem, a 180 graus, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 14-15 minuts. No cal que quedin massa daurades.
Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar.
Mentre es refreda, foneu la xocolata al microones....aquí ull, vigileu que no se us cremi!
Un cop fredes les galetes, i amb l'ajuda d'un pinzell, les pinteu amb la xocolata. Es tracta d'emular aquells ous de Pasqua de xocolata d'acabat irregular, així que han de quedar marcades les enllepissades del pinzell.
I aquí ja entra en joc la vostra imaginació i destresa, per decorar-les amb tot el comestible que tingueu al vostre abast: minipastilles de xocolata, sprinkles, flors de sucre, perles, fondant...etc.
Els llacets del capdamunt dels ous, els he fet amb fondant!
Oi que fan molt de goig? Espero que a la demostració em surtin així a la primera!
Que vagi de gust! I animeu-vos a sorprendre als vostres fiols per Pasqua amb unes galetes casolanes precioses!
Quina bona idea!!!! M'agraden molt!!!! Cada dia t'admiro més!! Ens ensenyes unes coses tan boooones.......
ResponEliminaPetonets,
Olga
Pots comptar...aquestes són ben senzilles de preparar...això si, queden força vistoses! Petons!
EliminaQue preciosas te quedaron, para mí un par guapa.Besoss
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Doris...però no te'n puc enviar cap perquè van volar ràpidament cap a la panxa de les meves peques! Petons!
Eliminam'agraden moltissim, aquestes galetetes de Pascua
ResponEliminaSón prou divertides! Petons Lolines!
EliminaSon realment precioses Mònica!! i com tu dius fan molt de goig!!
ResponEliminaQue et fagi molt bé l'experiencia de rebostera i disfruta-la!!
Gràcies Chus...espero que si! Petons!
EliminaI tant que són boniques aquestes galetes, Mònica! Segur que el taller anirà molt bé, tranquil·la. Com vols que vagi malament, amb les mans que tens per la rebosteria? Petons.
ResponEliminaEspero que el dia assenyalat les mans no tremolin massa! Petons Chus!
EliminaMolt divertides i decoratives...!
ResponElimina*Pilar*
Gràcies Pilar! Petons!
Elimina