diumenge, 30 de març de 2014

GOTETS DE TARONJA

Fa dies que tinc ganes de preparar unes postres en gotet. En vaig comprar uns del molt "monos" per presentar la crema de carbassa, i els hi havia de donar també alguna finalitat dolça. Així que avui, que tenia una matí tranquil, m'hi he posat. M'he decidit per uns gotets de taronja, amb una crema molt fresca i diverses capes de diferent textura. Han resultat ser una combinació, deliciosa a nivell de sabor, i molt elegant pel que fa la presentació. A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per uns 24 gotets)
Per la crema de taronja
3 ous sencers
3 rovells
800 g de suc de taronja
40 g de midó
30 g de mantega
la ratlladura de la pela d'una taronja
3 cullerades soperes generoses de sucre llustre

Pel pa de pessic
3 ous
125 grams de farina
125 grams de sucre

Per l'almívar
3 culleradetes de pasta de taronja
75 ml d'aigua tèbia

Per decorar
galetes speculoos esmicolades
nata muntada
trossets de taronja confitada
"canutillos" de xocolata taronges

PREPARACIÓ
Per a fer la crema de taronja, poseu els ous i els rovells dins un caçó, a foc baix.


Afegiu la mantega tallada a trossets, el sucre, el midó i la ratlladura de taronja (que jo vaig obtenir amb el meu estri màgic).




Afegim el suc de taronja, prèviament colat.






I remenem, remenem i remenem, evitant que s'enganxi i fins que espesseeixi com si fos una crema catalana.




Llavors l'he col·locat a una safata, però primer l'he passat pel xinès, perquè he volgut treure-li la ratlladura de taronja, que ja havia transferit tot el gust durant la cocció, i podia ser molesta al paladar durant la degustació.


Deixeu refredar la crema, primer a temperatura ambient, i després a la nevera, durant un parell d'hores.


Quan tingueu la crema freda, ja podeu muntar els gotets.


Agafem el pa de pessic (o magdalena...o qualsevol altre massa flonja que tingueu per casa). En aquest cas, el que us ensenyo, en porcions individuals, l'he fet batent 3 ous i 125 grams de sucre, fins que han triplicat el seu volum, i després incorporant la farina, tamisada, amb moviments de dalt a baix. Fet això només he hagut de repartir la massa en motlles individuals ruixats amb spray antiadherent, i enfornar, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus, durant 13-14 minuts, i deixar-los refredar.


El tallem a trossets i el posem al cul dels gotets.


Llavors, barregem la pasta de taronja i l'aigua tèbia, fins obtenir un líquid amb textura de xarop espès.


Amb aquest almívar banyem el pa de pessic trossejat.


Tot seguit, damunt el pa de pessic ja almivarat, afegim l'ingredient estrella, la crema, fins un dit abans d'arribar al capdamunt.


Damunt la crema, i per donar un toc cruixent, empolsinem amb trinxat de galetes speculoos.



Acabem el gotet amb la nata muntada, afegida amb una mànega amb boca arrissada.


I ja només queda decorar amb un trosset de taronja confitada, i un tros de canutillo de xocolata taronja.


Llestos per servir a taula!




Ja veureu que, quan hi poseu la cullera, us serà difícil menjar-ne només un!


Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. será molt difícil no ficar la cullarada dins d'aquet vaset!!!! te una pinta extraordinaria!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El problema és que poses la cullera en un i ja no pots parar! Petons!

      Elimina
  2. Uufufufuuufff!! Crema de taronja!!! Què bona!!!!! Uns gots impressionants!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Aquests gotets amb aquesta crema de taronja deuen de ser tot un no parar Ummm
    Petons

    ResponElimina
  4. Quina recepta més bona que ens has preparat Mònica! M'encanten totes les capes que li has fet, totes li han d'aportar un toc fantàstic, que donen per resultat uns gotets frescos, lleugers, amb un toc àcid de la taronja que m'encanta i al mateix temps diversitat de textures, que a mi això, m'agrada molt!

    Petons!

    ResponElimina
  5. uo!! aquesta me l'apunto, la he de probar a fer amb llimona; mil gràcies per la idea i la recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi la crema de llimona també m'encanta! La vaig fer servir per farcir els bunyols de vent que vaig fer fa poc! Petons!

      Elimina
  6. M'encanten els postres presentats en gotets individuals, justament aquest cap de setmana n'he fet uns amb préssec ;-). Aquesta proposta amb diferents textures ha d'estar ben bona! i per cert, ara per culpa teva necessito aquest aparell per treure la pela de les taronges!!! un petó ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també...trobo que són unes postres d'allò més delicades! I l'aparell que exhibeixo en el post és una passada....me'l va portar el tió, i quan el faig servir semblo una nena petita amb una joguina nova! Petons!

      Elimina
  7. Uaaaaauuu, amb aquesta combinació de sabors i textures ha d'estar boníssim, m'encanta com a postre...!

    Una abraçada i bona setmana.

    *Pilar*

    ResponElimina
  8. La presentació m'encanta i les postres no necessiten paraules! petons

    ResponElimina
  9. Que què em semblen aquests vasets? Doncs unes postres increïblement bones, Mònica! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus! A mi m'encanten les postres en versió gotet...No seràn les darreres! Petons!

      Elimina