Tal com vaig prometre ahir, aquí teniu les delicioses barretes de ceba, inspirades en el pa de ceba de l'Olga, de La Cuina de l'Olga, que, superades les vicissituds que us vaig explicar ahir, vaig preparar fa uns dies. És un pa deliciós per fer entrepans, però també per menjar tot sol, sucat amb una mica de tomàquet! He augmentat considerablement la quantitat de ceba, així que tenen un gustet intens, que a casa, que són molt de la "ceba" -tan en sentit metafòric com literal- ha entusiasmat...Ja m'estan demanant quan en tornaré a fer! Per cert, que vaig fer el procés d'amassat amb la panificadora, però després els vaig donar forma i enfornar de la manera tradicional. A veure què us sembla!
INGREDIENTS (per 6 barretes)
450 grams farina de força
100 grams farina integral
1 culleradeta de sal
1 sobre de llevat sec de flequer (per 500 grams farina)
300 ml d'aigua d'aigua tèbia
1 pot de ceba fregida (de 155 grams nets)
PREPARACIÓ
Posem la farina de força al recipient de la panificadora.
Afegim la farina integral...
...la sal...
...i el llevat de flequer dissolt en l'aigua tèbia.
Comenceu a amassar.
Passats un parell de minuts, quan els ingredients comencen a estar mínimament integrats, afegiu la ceba fregida, i continueu amb el programa d'amassat.
Un cop obtinguda la massa, la passem a un recipient, i la deixem en un lloc càlid, tapada amb paper film, durant una parell d'hores, mentre lleva.
Un cop ha triplicat el volum, la dipositem sobre una superfície enfarinada, i l'amassem lleugerament amb les mans per treure-li l'aire.
Tot seguit, formem una peça més o menys rectangular...
Que dividirem en sis peces amb l'ajuda d'un ganivet.
Amb les mans enfarinades, estirem les peces fins obtenir les barretes de la mida desitjada (en el meu cas, mida entrepà dels matins d'en Marc).
Deixem llevar durant una hora més...
...i enfornem a 180 graus, durant uns 25-30 minuts, o fins que estiguin daurades i cruixents.
Deixeu refredar i a gaudir d'un dels millors pans que he preparat mai!
I si les suqueu amb tomàquet...molt millor!
Que vagi de gust!
una maravella de pa, a mes de pastissera ets una bonissima fornera.
ResponEliminaGràcies Lolines...llàstima no tenir un forn de llenya a casa!
EliminaOooooohhhh!!!! Quina bona idea fer les barretes!!! T'ho copiaré!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per anomenar-me!
Petons, Mònica!!!!
Olga
Gràcies a tu per aquestes idees i receptes tan genials! Petons!
EliminaSí que ha de ser bo, aquest pa!! Sucat amb tomàquet, com fas tu, i amb un bon tall de pernil salat o formatge curat... i cap dins!! ha ha ha
ResponEliminaOstres...és que el pa es tan i tan bo...i lliga taaaaaan amb tot...ja veus que sóc una panarra sense "arreglo"!!! Petons!
EliminaUn gran pa i molt gustós
ResponEliminaMoltes gràcies! Una abraçada!
EliminaOhhh mmm!! quina pinta!! quan vaig veure'l a l'Olga ja vaig pensar que havia de fer-lo, però ara amb aquests panets, doncs encara més!! quins entrepans més boníssims devien sortir, oi?? petonets!
ResponEliminaUns esmorzars de luxe pels dies següents! Un abraçada!
EliminaJo dins d'aquestes barretes hi posava un frankfurt dels bons i una mica de mostassa, les torrava lleugerament i .. Mare meua quin sopar! Petons
ResponEliminaMare de Déu...quina gana només pensar en la teva proposta de farcit! PEtons!
EliminaDeu tenir un gustet deliciós. Queda molt bé, cosa que de vegades, amb la panificadora no passa... Fantàstic!
ResponEliminaMarta
Ostres, a mi el que em molesta de la panificadora és que tots els pans quedin de la mateixa forma....perquè les barretes són tan xules! Petons!
EliminaQue bo! Per favor!! La ceba queda molt bé amb qualsevol tipus de pa i aquestes barretes, ben sucades, han de ser per no deixar-ne ni les engrunes.
ResponEliminaUn no parar si les tens davant! Petons Dolors!
Elimina