dimarts, 15 d’abril del 2014

MONA DE PASQUA DE LLIMONA

Tinc una fiola guapíssima que es diu Carla. Aquest any ja fa 18 anys, però a mi m'és ben igual...perquè jo li continuaré regalant la mona com quan era un esquitx. Jutgeu per vosaltres mateixos!!!



A més, fa uns anys que, en comptes de comprar-la, li preparo jo mateixa, i així m'ho passo d'allò més bé preparant-la i decorant-la. Aquesta vegada m'he decidit per una mona de llimona, que espero li endolceixi la Pasqua! Això si, és absolutament femenina...domina el rosa total...fins i tot els pollets tenen aquesta tonalitat! A veure què us sembla!



INGREDIENTS

Pel pa de pessic
4 ous
130 grams de sucre
80 grams de farina de blat
30 grams de farina d'ametlla
20 grams de farina de blat de moro
1 culleradeta de pasta de llimona

Per l'almívar

25 cl d'aigua tèbia
1 culleradeta de sucre
1/2 culleradeta de pasta de llimona

Pel farcit

Melmelada de llimona

Per la cobertura

300 grams de sucre llustre
300 grams de mantega
2 culleradetes de pasta de llimona
1 cullerada de llet
ametlla picada tipus crocant

Per decorar

Figures de xocolata, plomes, flors de fondant i pollets d'un rosa intens.
PREPARACIÓ
Primer de tot, amb el batedor elèctric i l'accessori globus, batre tres clares i 80 grams de sucre a punt de neu. Afegiu el sucre quan les clares ja hagin pujat una miqueta.




Reserveu les clares muntades.


Llavors, també amb el batedor elèctric, bateu el tres rovell i un ous, amb els 50 grams restants de sucre, i una culleradeta de pasta de llimona.




Quan la barreja augmentat de volum, i s'hagi convertit en una crema de to groc pàl·lid, està al punt


Incorporar les clares, amb molt de compte.




I, tot seguit, afegir les tres farines, prèviament tamisades.



Incorporar-les, sempre amb moviments de baix a dalt, just fins obtenir una massa molt cremosa i lleugera homogènia.



Abocar dins un motlle rodó (d'uns 24 cm de diàmetre), prèviament untat amb spray antiadherent.


I enfornar, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20 minuts, o fins que estigui ben cuita (punxeu-lo per saber que l'interior és al punt...ha de sortir el punxó ben net).


Un cop cuita la base, deixeu refreda una mica, desemmotlleu i acabeu de deixar refredar cap per avall. Perquè el "cul" serà la superfície de la nostra mona.


Un cop ben fred, partiu per la meitat i unteu les dues parts amb un almívar fet d'aigua calenta, sucre i pasta de llimona.


Després unteu generosament amb melmelada de llimona, i torneu a muntar.



Ara anem per la crema de mantega que emprarem per recobrir, i que farem batent, uns 7 o 8 minuts (primer a velocitat baixa i després a velocitat alta), el sucre llustre, la mantega, la pasta de llimona i la llet. Cal obtenir una crema molt suau i blanquinosa.



Amb aquesta crema farem una primera capa a la base, i posarem a la nevera uns 15 minuts. Aquesta primera capa serveix per aguantar les molles, i poder aconseguir una cobertura neta.



Tot seguit, i passats els 15 minuts al refrigerador, fem una segona capa.


El voltant del pastís el recobrim amb ametlla picada tipus crocant.


I ja només quedarà decorar-la al vostre gust.


Jo he fet dibuixos amb la crema de mantega restant, i l'ajuda d'una mànega pastissera amb boca arrissada, i he col·locat unes quantes peces de xocolata.


I he rematat amb unes flors de fondant....


...i les imprescindibles plomes i pollets...això si, com us deia, tot en to rosa, que la mona era per una princesa! Oi que va quedar prou xula???


Ah! per cert, amb aquesta mona participo al Mossegades d'aquest mes...dedicat als dolços de Pasqua!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. La Carla es guapìssima i la mona bonissima

    ResponElimina
  2. T'ha quedat espectacular, quina sort la Carla

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, és que només faltaria que la meva fiola no tingués una mona "handmade"!!!! Petons!

      Elimina
  3. !!Que preciosidad de mona!!, y seguro que estaba deliciosa. Me ha encantado Mónica,.

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. El toc de llimona trobo que fa més lleugera la crema de mantega! Petons!

      Elimina
  4. T'ha quedat una mona molt mona :) la llimona em xifla. Segur que a la teva fillola l'enamora. A més, mai no és tard per rebre i menjar un bon pastís fet amb molt de carinyu, oi?
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant... a mi algun any encara me la fa la meva padrina...i la rebo amb moltíssima il·lusió! Petons Marta!

      Elimina
  5. D'aquesta Mona de llimona m'encanta tot: el gust, la decoració i l'amor amb que s'ha fet. Felicitats per la filola tan guapa que tens!!!

    ResponElimina
  6. Doncs em sambla fabulosa Mònica! Quin detall seguir sempre fidel a les tradicions i fer-la tu, molt i molt més!! Fa una pintassa boníssima!!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que fa molta il·lusió regalar quelcom que has fet tu mateix! Petons!

      Elimina