divendres, 4 d’abril de 2014

PASTÍS DE CREMA PASTISSERA INSTANTÀNIA

A casa fem crema molt sovint. La crema es fa molt ràpidament, i esdevé unes postres o un farcit deliciós pel que quasi bé sempre tens tots els ingredients al rebost. Però l'altre dia vaig voler provar un producte que m'havia regalat ma germana, d'una de les seves excursions pels supers francesos (ja veieu que això d'atacar els establiments del país veí ve de família!). Una crema instània, que no calia coure...Us haig de ser sincera, m'hi vaig enfrontar amb força suspicàcia i gens de confiança, però la veritat és que el producte resultant no està gens malament, i pot servir ser molt útil si, per exemple, volem fer una crema que es pugui transportar sense problema. Com que en tastar-la, i de textura, em va acabar agradar força, vaig acabar farcint un pastís, que ens van cruspir per dinar!


INGREDIENTS
Una placa de pasta de full
1 sobre de crema pastissera instantània
500 ml de llet
200 ml de nata per muntar
2 cullerades de sucre llustre
2 o 3 cullerades d'engrunes de galetes speculoos
llacets de xocolata per decorar

Aquesta és la crema pastissera instantània que vaig fer servir jo!
PREPARACIÓ
En un bol disposem mig litre de llet (no ha de ser calenta).


I aboquem, sense parar de remenar, el preparat de crema instantània.


Remenem bé, uns minuts, amb el batedor manual, fins que agafi consistència, i posem a la nevera durant uns 20 minuts.


Mentrestant, coem la pasta de full, en un motlle rodó, ben ruixat d'spray antiadherent, i ben punxada del cul per evitar que s'infli.





Enfornem, a 190 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 20 minuts, o fins que estigui ben daurada. Desenfornem i deixem refredar.


Quan traurem la crema de la nevera veurem que, miraculosament, ha agafat la consistència de la crema pastissera. No sé pas com s'ho deuen fer per aconseguir-ho....!


La posem dins una mànega de plàstic, no cal que ni estigui equipada de boca.


I la repartim per damunt la pasta de full, ja freda, tot fent-ne pilonets.



Tot seguit, agafem la nata i el sucre i els col·loquem en el bol del batedor elèctric, que equiparem amb l'accessori globus.


Batem a velocitat alta, durant uns minuts, fins obtenir una nata muntada ben consistent.


Amb ella omplim una nova mànega, aquesta vegada equipada d'una boca arrissada.


I fem rosetons damunt la crema.


 Acabem decorant, pel damunt, amb unes cullerades d'engrunes de galetes speculoos, i uns llacets de xocolata.




Oi que va quedar força formós? Doncs també va quedar molt bo!!!
Un altre experiment dolç portat a terme amb resultats positius!
Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Segur que està deliciós!!! Justament avui a la tarda he anat al Lidl i he comprat uns sobres per fer crema pastissera instantanea sense necessitat de coure, els he comprat amb una mca de recança però si tu dius que està bona ja tinc ganes de provar-la!!
    Una abraça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta no era del LIDL i era força bona! Ja em diràs com està la del LIDL per tenir-ne alguna al rebost! PEtons!

      Elimina
  2. Xiqueta, quin pastís!!!! I quin invent aquesta crema!!!! L'hauré de buscar.....
    Un gran invent!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Ostres, si diu la Sílvia que n'hi ha al Lidl, demâ vaig I en compro! Si queda com aquesta, és una solució ràpida I ben fàcil de fer. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests del LIDL hauran de fer-nos descompte a totes les pastisseres amateurs!! PEtons!

      Elimina
  4. Ostres, quin invent això de la crema instantània! Com a mínim per a algún dia d'urgència o com dius, que la vulguis transportar sense haver de patir, ha d'anar molt bé, i si a sobre està bona, millor que millor!
    I un bon farciment per a aquest pastís!

    Petons!

    ResponElimina