dissabte, 5 d’abril de 2014

TARTELETTES DE FRUITES VERMELLES

Dijous vaig anar al LIDL i va ser tot un festival...hi vaig troBar un munt de productes nous i, a més, fruites del bosc fresques a molt bon preu. Com que a casa som fans de nabius i gerds, en vaig comprar, i també em vaig agenciar una maduixes d'allò més vermelles i dolces...en fi, que avui la nevera lluïa d'un roig encisador, que m'ha inspirat per fer aquestes postres que, per ser de dissabte, havien de ser una mica especials! Per cert, que com que aquest matí he fet una mica el pendó, i he arribat tard a casa, he utilitzat com a base de les postres un dels productes novedosos que vaig trobar a l'excursió d'intendència de la que us parlava al principi del post: unes tartalettes com de pa de pessic, amb una forma preciosa, i prou bones de gust (semblant a una magdalena), que van en paquets de sis! Només dir-vos que, a casa, tot i ser cinc, n'hem necessitat dos paquets, perquè tothom ha aixecat per repetir!!! Ah...i me n'oblidava, un dels secrets de l'èxit d'aquestes postres, és el coulis de nabius (o mirtils...com preferiu) que em van portar en Martí, l'Isa i en Quirze fa uns dies de França...i que ha resultat ser deliciós! Què faria jo sense els meus proveïdors personals de productes exòtics!!! Una abraçada des d'aquí per tots ells! I ara, sense més preàmbuls, a per les tartalettes, a veure què us semblen!


INGREDIENTS
tartalettes de pa de pessic
maduixes
el suc d'una llimona
sucre al gust
gerds
maduixes
coulis de nabius
xarop de xocolata
unes cullerades de nata muntada

PREPARACIÓ
Primer de tot rentem i netegem totes les fruites. Els gerds amb molt de compte perquè són moooolt delicats!


Tot seguit, agafem les maduixes, les tallem a trossets (procurant que tots els trossets tinguin part del vermell intens i granellut de la part externa de la maduixa) i l'amanim amb suc de llimona i sucre al gust. Remenem bé i deixem macerar una estoneta.




Un cop les maduixes macerades (jo les he deixat una horeta) anem a preparar les tartalettes. Agafem cada una de les tartalettes i les disposem sobre el plat en la que la vulguem servir.




Al damunt, hi repartim una culleradeta, generosa, de coulis de nabius.




Per sobre, hi disposem unes cullerades dels trossets de maduixa macerats.


Hi afegim uns quants gerds...


...i uns quants nabius frescos.


La coronem amb una cullerada de nata (a poder ser amb una mànega amb boca arrissada, o amb un pot d'aquells d'spray).


La ruixem amb una mica de xarop de xocolata.



I com a cirereta final posem un gerd al capdamunt! I ja teniu la tartaletta llesta per treure a taula!


Els fruits vermells sempre són molt agraïts estèticament parlant, i si els combinem amb el blanc de la nata, i el marró intens del xarop de xocolata, obtenim una combinació visual espectacular, que fa bona aquella frase de..."això entra per la vista!".



Ja veieu que és molt fàcil de preparar...a veure si us animeu! Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. No m'estranya gens que us aixequéssiu tots a repetir!! jo també ho hagués fet, què bones aquestes tartaletes! demà me'n vaig de cap al lidl!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja us dic sempre que els del LIDL ens han de fer un monument a totes les pastisseres i pastissers amateurs! Petons!

      Elimina
  2. Un altre descobriment....les tartaletes!!!! Desconeixia la seva existència!!! Llàstima que el Lidl el tinc lluny.....Hauré de fer algun viatge a Tortosa!!!
    Petons i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  3. Hola Mònica! Últimament no tinc gaire temps per deixar comentaris, però et vaig seguint. Genials les tartaletes, m'encanta el Lidl, que hi pots trobar les coses més estrambòtiques que et vulguis imaginar!
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No pateixis Pili...que tots anem de bòlit! A mi també m'encanta el LIDL! Petons i gràcies per seguir-me!

      Elimina
  4. Amb un pim-pam i tens unes postres genials, Mònica! quina bona pinta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. LEs coses ràpides a vegades també són ben bones! Petons!

      Elimina
  5. Quina explosió de color i de sabor!!! unes postres genials, no m'extranya que necessitessis dos paquets ;-)
    Petons

    ResponElimina
  6. Jajaja, jo també vaig anar però em vaig controlar que sinó hagués arrassat!
    T'han quedat unes tartaletes boníssimes, guarda-m'en una per després de dinar!

    Petons!

    ResponElimina
  7. Unes postres del delicioses i ràpides! llàstima que dijous no vaig anar a Lidl, fan i porten productes que estan mol bé! Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo en vaig trobar un parell de setmanes seguides...a veure si tens sort en la pròxima visita! Petons!

      Elimina
  8. Quina casualitat, Mònica! Dissabte vaig estar al Lidl ( he hagut de restringir les visites a un cop al mes, si no em torno boja i omplo la cuina de coses) i també vaig comprar aquestes tartaletes, que ens vam menjar el mateix dia per postres. Jo hi vaig posar lemon curd, maduixes i melmelada de maduixes. I totalment d'acord amb tu, són boníssimes! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nyam, nyam...m'apunto la teva versió!!! Llimona i maduixa és una combinació brutal! Petons!

      Elimina