Ja havia fet alguna vegada tatin de poma...però el cap de setmana passat vaig decidir incorporar a la recepta el plàtan, i va resultar una delícia...Total, que la tatin va durar res i menys, i ja m'estan preguntant quan en tornaré a fer...
1 placa de pasta brisa
6 pomes
3 plàtans
5 o 6 cullerades soperes de sucre moreno
el suc de mitja llimona
un bon raig de caramel líquid
uns quants nabius per decorar
gelat de nous per acompanyar
PREPARACIÓ
Agafem les pomes, les pelem i les tallem a trossos.
La deixem macerar, una bona estona, barrejada amb tres o quatre cullerades de sucre moreno i el suc de mitja llimona.
Mentre es macera, s'unta un motlle rodó amb mantega (o spray antiadherent).
S'hi reparteix un bon raig de caramel líquid.
I s'hi aboquen les pomes macerades.
I s'empolsina amb una cullerada més, força generosa, de sucre moreno.
Pelem els plàtans i els afegim tallats a rodanxes no massa primes.
Tornem a empolsinar amb una mica més de sucre moreno.
Tapem tota la fruita amb una placa de pasta brisa, que apretarem molt bé, per tal que no quedi cap espai buit entre els trossos de fruita, intentant que les vores quedin cap a dintre.
Un cop preparat, enfornem, a 180 graus opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 45-50 minuts. Si se us crema una mica la part de dalt, tapeu la darrera estona de cocció amb paper de plata.
Passat el temps heu de tenir una cosa així...
Deixeu refredar una bona estona dins el motlle. Desemmotlleu tot capgirant el pastís.
Ja només queda engalar-lo...jo ho vaig fer amb un grapat de nabius frescos. Servit tebi és deliciós...
I acompanyat amb una bola de gelat de nous, com va ser el cas...és un pecat mortal!!!
Que vagi de gust!
¡¡¡quina bina pinta!!!
ResponEliminaGràcies Lolines! Una abraçada!
Elimina!! Que ricaaaa....yo quiero un trozoooooo!!. Divininisisisisima :)
ResponEliminaBesines
Gràcies Merchi! Si pogués te l'enviava! Petons!
EliminaQuina bona idea de barrejar poma i platan!! Molt bo!!
ResponEliminaGràcies Chus! Una abraçada!
EliminaMolt bonica aquesta tatin i amb el toc del plàtan ha de quedar boníssima! A veure si la propera vegada que en faci n'hi poso ;)
ResponEliminaUna abraçada guapa i bon cap de setmana!
Trobo que el toc de plàtan la fa encara més saborosa! Petons!
EliminaTambé n'he fet de plàtan, i queda molt bona!! La tatin és la meva segona tarta preferida... he he he. Prova-ho amb mango que també... boníssima!
ResponEliminaEl mango és taaaan bo....en tinc un parell a la nevera i he hagut de fer esforços per no menjar-los i guardar-los pel que tinc voltant pel cap! Petons!
EliminaHola!!!
ResponEliminaNosotros siempre hemos hecho la tatin de reineta pero esta tiene una pinta espectacular.
Zorionak!!!!!
www.recetasbonappetit.wordpress.com
Amb aquesta varietat també queda molt bona! Petons!
EliminaUn pastís deliciós Mònica, però és que acompanyat d'aquest gelat és el 'remate final'!!
ResponEliminaM'ha agradat molt amb el plàtan, crec que fins i tot m'atreviria a fer-lo només de plàtan!
Petons, i bon cap de setmana!
Jo també tinc en ment fer-la un dia només de plàtan! Petons!
EliminaM'ha semblat genial amb el platan també, com m'agrada aquesta tarta!! Petons
ResponEliminaGràcies Roser! Una abraçada!
EliminaM'encanta la tatin Mònica!!! No l'he fet mai amb plàtan. La de poma està deliciosa, però afegint-hi el plàtan segur que també queda boníssima.
ResponEliminaPetons!
Trobo que és un pastís fàcil de preparar i de coure...i amb un resultat espectacular...i agrada a quasi tothom, fins i tot els no massa amants del dolç! Petons!
EliminaQue cosa mas rica!!
ResponEliminaUna pasada, me encanta
Feliz finde!
Moltíssimes gràcies! Una abraçada!
EliminaMònica... jo de gran vull ser com tu!!!! D'on treus el temps per fer totes aquestes delícies treballant com treballes!! Quina enveja!!
ResponEliminaQuina enveja tot: el pastís fa una pinta que diu "menja'm!" tot i que jo... deixaria el gelat de banda (ha de fer molta calor perquè mengi gelat jo ;D), i tota la resta de coses que fas!! Un sia m'expliques el secret!
Petons superwoman!!! :)