Aquest mes el Memòries va dedicat a les tapes...jo us proposo fer-ne unes de dolces -com no podia ser d'altra manera-, uns minicupcakes que, per allò de fer-los més de casa nostra, he decidit anomenar mossegades pigallades amb barret de crema de xocolata i avellanes! Jo crec que les tapes no necessàriament han de ser salades...es pot "tapejar" amb una cervesa i uns calamarsons...o amb un cafè amb llet i unes mossegades com les que proposo....a mig matí, o a mitja tarda....és una bona manera d'enganyar la gana o de fer-ne venir una mica més!!!! A veure què us semblen!
INGREDIENTS
Per la base
350 grams de farina
200 grams de sucre
250 ml de llet de coco
50 grams de coco ratllat
70 ml de nata líquida
150 ml d'oli de girasol
3 ous
1 cullerada de llevat químic tipus Royal
1 tassets de trossets de xocolata negra
Pel barret
100 grams de mantega
175 grams de sucre llustre
2 cullerades generoses de pasta de crema de xocolata i avellanes
1 cullerada de llet de coco
molles de xocolata
PREPARACIÓ
En el bol del batedor, amb l'accessori globus, a velocitat alta, batem els ous i el sucre fins que, com a mínim, dupliquin el volum.
Sense deixar de batre (a velocitat una mica més baixa), afegim l'oli molt a poc a poc...
...i tot seguit la nata i la llet de coco.
Us ha de quedar una barreja força líquida.
Llavors, ja a mà, hi incorporeu la farina, el coco i el llevat, prèviament tamisat.
Veureu que la massa s'espesseirà...de totes maneres, no és una massa excessivament consistent!
Ompliu els minimotlles fins a tres quartes parts de la seva capacitat.
I al damunt hi col·loqueu uns quants trossets, no massa petits, de xocolata...que ens serviran per simular les pigues!!!
Enforneu, a 170 graus, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 10-12 minuts, o fins que el veieu dauradets (i esponjosos en tocar amb la punta del dit).
Desenforneu i deixeu refredar. Veieu quines mossegades més pigallades que han sortit?
Jo, un cop fredes, i abans de decorar, ja les vaig col·locar a el suport-caixa en les que les volia presentar...i així, com menys les haguem de manipular, molt millor! A més, és la millor manera de transportar-les i oferir-les com a regal (en aquest cas eren per en Ferran, el superpresi de la meva associació de veïns, un gran fotògraf i qui em va animar, ja fa temps, a incloure el pas a pas en les receptes del bloc).
Anem per la crema. Col·loquem la mantega i el sucre en el bol del batedor.
Hi afegim les dues cullerades de pasta pura de xocolata i avellanes, i la de llet de coco.
Batem, amb l'accessori globus, primer a velocitat baixa (per evitar un "estropici" amb el sucre llustre), i després, a velocitat alta, durants uns 5 o 6 minuts, fins obtenir una crema consistent però mooolt suau.
Col·loqueu la pasta obtinguda en una mànega, amb boca rodona.
Disposem un pilonet de massa damunt de cada mossegada...a tall de barret.
I, per acabar, una molla de xocolata al capdamunt! Aquestes molles, que em van entusiasmar, són una de les moltes novetats que vaig trobar a la parada Sabors del Mercat del Lleó...Oi que són una monada?
I ja teniu les mossegades-tapes llestes!!!
Així doncs, aquesta és la meva proposta de tapa dolça...Quantes serieu capaç de cruspir-vos-en vosaltres?
Ah! I com deia al principi, amb elles participo al Memòries d'aquest mes!
Que vagi de gust!
Mònica, Només llegint el títol de la recepta, es fa la boca aigua., que bo.
ResponEliminaQue què em semblen? Em semblen una passada! Quan quedem a "tapear"? jejeje Són ideals Mònica! Un petó!
ResponEliminaHan quedat molt bonics i segur que estan boníssims,
ResponElimina*Pilar*
Jo seria capaç de menjar-me-les totes. A més, amb les ganes que tinc de menjar xocolata... se'm fa la boca aigua. Boníssimes. Petons.
ResponEliminaoh, que bones!! Jo també, com la Chus, me les podria menjar totes, he he he. Bona proposta pel Memòries!
ResponEliminaQuina bona idea la de tapejar amb dolç, aquestes mossegades amb un caferet han d'estar d'allò més bones! Un petó!
ResponEliminaquina tapa més dolça Mònica!!! una bona opció. Gràcies guapa per participar. petonets
ResponElimina