dijous, 29 de maig del 2014

PA DOLÇ DE PLÀTAN I MANGO

Avui us porto un pa vega, de plàtan i mango, que vaig veure a la web-bloc de la Joy, Joy the baker, d'imatge i continguts, especialment recomanables! És molt fàcil de preparar, i com totes les coses bones, encara més de menjar i, en aquest cas, de digerir...ni ous ni mantegues...o sigui... mooooolt lleuger! L'original era fet amb un motlle rectangular de plum cake i el mango tallat a cubets...jo l'he fet amb format rodó, i el mango a llesques....i em sembla que aquesta versió també ha quedat prou vistosa i d'allò més bona! Jutgeu vosaltres mateixos!!! Ah....i ho oblidava...està fet sense bàscula...fent servir de mida les tasses, o "cups" típiques del món reboster anglosaxó!


INGREDIENTS
3 plàtans madurs
1/4 de tassa d'oli vegetal
1/2 tassa de sucre "muscovado"
2 culleradetes de pasta de vainilla
2 tasses de farina (amb llevat incorporat)
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de sal
1 mango maduret
una mica de sucre moreno del normal per decorar

Aquests són els mesuradors que he fet servir...
n'hi ha de tassa sencera, mitja....etc...són una delícia!

PREPARACIÓ
Comencem triturant bé els plàtans.



Tot seguit hi afegim el sucre "muscovado", i batem amb l'accessori pala del batedor elèctric.


I molt a poc a poc, i sense deixar de batre ..l'oli de girasol.


A partir d'aquí el procés el fem a mà.


Incorporem la pasta de vainilla i remenem...


...i després la farina, prèviament barrejada amb la farina, la sal i el gingebre, i tamisada.

Mireu...al LIDL tenen ara farina amb llevat incorporat!!!



Us ha de quedar una massa homogènia i una mica espessa.


Ruixeu amb spray antiadherent el motlle escollit.


Aboqueu-hi un terç de la massa, i esteneu pel cul.


Talleu el mango com a llesquetes i el repartiu per sobre la primera capa de massa.



Aboqueu un altre terç de la massa, i tapeu amb ell el mango.


I feu una segona capa de mango i la última amb el darrer terç de massa.


Ensucreu generosament la part superior amb sucre moreno.


Ara només queda enfornar, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 40-45 minuts.


Quan estigui ben daurat i cuit per dins (ho sabreu si el punxeu i l'estri surt net), ja el teniu llest!. Desenforenu i deixeu refredar una bona estona damunt una reixeta.


I ja només queda tallar i menjar!





Que vagi de gust!

9 comentaris:

  1. Uau, quin tall! Em sembla que ha d'estar boníssim I molt esponjós, amb l'humitat que li dóna el mango...... quina passada de pa, Mònica! Avui jo també he fet un coc vegà, aviat el penjaré. Quines casualitats, no? Petons.

    ResponElimina
  2. Un manjar de dioses, con tanta fruta tan deliciosa huuuu.Besos y buenas noches.

    ResponElimina
  3. Apa... no ha de ser bo ni res aquestpa!!!! Ha de ser boníssim.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Uau! un pinta es-pec-ta-cu-lar! Rebo! Un petó guapa!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Uff t'ha quedat genial!! Com m'agradaria provar-lo....petons

    ResponElimina
  6. Quin pa, per favor!!!! Ha de ser una font de contrastos!!! Què bo!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. Que pinta Mónica!!! Te ha quedado genial este pan .
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  8. Yo con un trozo no tendría suficiente, al menos dos, que se ve de fábula!!

    Besinesss

    ResponElimina
  9. Mònica
    una pinta brutal! Em quedo la recepta per fer-lo un dia d'aquests.

    Un petó guapa!

    Blanca

    ResponElimina