diumenge, 29 de juny de 2014

CHEESECAKE DE LLIMONA

A l'estiu encendre el forn fa una mica més de mandra, així que avui us proposo unes postres que no el necessiten...un cheesecake de llimona. És fàcil i força ràpid de preparar, i podeu deixar-lo preparat amb antel·lació, i, pel que fa a la textura i el gust, és molt suau i refrescant...en fi...un magnífic final d'àpat estiuenc. A veure què us sembla!


INGREDIENTS
250 grams de galetes tipus digestive
350 grams de mantega
750 grams de formatge mascarpone
130 grams de sucre llustre
el suc i la pela de dues llimones
40 ml de nata líquida
9 fulles de gelatina
3 culleradetes de pasta de llimona
90 ml d'aigua
colorant groc
rodanxes de llimona confitada per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot trinxem les galetes. Jo ho vaig fer posant-les en una bossa i passant el corró pel damunt una estoneta.



Llavors barregem la pols de galeta amb 90 grams de mantega a temperatura ambient.



Un cop tot ben barrejat, ho aboquem dins un motlle de parets desmuntables, ben untat de mantega...


...i premem bé per obtenir una capa compacta. Reservem a la nevera.


Posem a hidratar, en aigua freda, 6 fulles de gelatina.



Les deixem hidratar cinc minuts, les ben escorrem, i les dissolem en la nata líquida que prèviament haurem calentat.


Llavors preparem les 2 llimones, en traiem la pela i la triturem (amb un processador d'aliments) , i en traiem el suc.



Un cop tot llest, anem per la capa principal. Batem la resta de mantega, a temperatura ambient, amb el sucre llustre.



Un cop obtinguda una massa cremosa, hi afegim el formatge, i continuem batent.


També el suc de llimona...


...la pela de llimona triturada...


...i la nata amb la gelatina dissolta. Acabem de remenar tota la massa (que no ha de quedar líquida) amb l'ajuda d'una espàtula.


Després aboquem aquesta massa damunt la capa de galeta que havíem reservat a la nevera, mirant que quedi ben distribuïda i amb una superfície uniforme, i tornem a reservar a la nevera, durant unes 3 hores.



Ara només queda la capa de gelatina superior. Posem a escalfar l'aigua.


Hi afegim la pasta de llimona i el colorant.




I, finalment, quan la barreja està calenta, fora del foc, hi afegim la gelatina restant (que haurem hidratat prèviament).

Només queda abocar aquesta capa sobre el pastís, i decorar amb unes quantes rodanxes de llimona confitada.



Torneu a deixar a la nevera, entre una hora i dues més, fins que la gelatina solifiqui completament, i ja podem desemmotllar (que potser és el més dificultós de la recepta, per aconseguir uns marges més o menys polits), emplatar i degustar!



Menjar un tros d'aquest pastís, a la vora del mar, i acompanyat d'una bona copa de capa, segur que fa que us  enamoreu de la seva recepta!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Una recepta perfecte pels àpats d'estiu! I de llimona, encara més! Que bo!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Gràcies Marina....amb la calor és el que convé! Petons!

      Elimina
  3. Ostra quina recepta tant bona. Ara per l'estiu molt refrescant.
    Et comparteixo la meva recepta de pastís de formatge. Jo la faig al microones així ens estalviem d'encendre el forn. Ara a l'estiu fa una mandra...
    http://operacionfartumbi.blogspot.com/2013/07/cheescake-con-mermelada-de-ciruela.html

    ResponElimina

  4. Mónica; Un pastís refrescant i que fa estiu¡¡
    Salutacions Mónica¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'estiu els cítrics, a casa, prenen protagonisme!!! Petons!

      Elimina
  5. Què bo i refrescant, Mònica! Aquests sabors cítrics són genials a l'estiu! Petons.

    ResponElimina
  6. Aquesta ja fa temps que em ronda pel cap de fer-la, m'emporto la teva recepta per fer-la el més aviat possible! T'ha quedat espectacular.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar...la veritat és que és una recepta molt resultona! Petons!

      Elimina
  7. Una recepta més de les que fas que van a la llista de "pendents". Quina ointa!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. El meu problema Marta, és que en tinc tantes a la llista de pendents que no dóno l'abast...la xarxa és la més gran i inesgotable enciclopèdia de cuina! Petonarros!

      Elimina