dilluns, 9 de juny del 2014

COCA DOLÇA DE FORNER AL TOFFEE

Aquest va ser el berenar d'ahir a casa: una coca dolça de forner, de les de tota la vida, al toffee (per donar-li un toc innovador!). Acompanyada d'un bon tall de xocolata, va esdevenir un àpat deliciós! I ja veureu que les matèries primeres emprades són poques i de baix cost...o sigui que es tracta d'un berenar immillorable i moooolt assequible! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per a 1 coca grossa)
Per la massa mare
200 grams de farina
120 ml d'aigua tèbia
5 grams llevat fresc

Per la coca
300 grams de farina de força
180 ml d'aigua tèbia
un pessic de sal
dues cullerades d'oli d'oliva
la massa mare
una tasseta de mantega fosa
una tasseta de sucre al toffee

PREPARACIÓ
En primer lloc, i amb 24 hores d'antel·lació, preparem la massa mare. Barregem la farina, l'aigua i el llevat, ho pastem i amassem amb l'accessori ganxo del batedor elèctric, en fem una bola i la guardem, tapada amb paper film, a la nevera, fins l'endemà.



L'endemà la massa mare tindrà aquest aspecte.


Anem per prepara la coca. En el bol del batedor col·loquem la farina i la sal.


Afegim l'aigua tèbia...


...i l'oli.


Per últim, incorporem la massa mare.


Pastem tot bé, amb l'ajuda de l'accessori ganxo, fins obtenir una massa que no s'enganxi a les parets (haureu d'amassar uns 4 o 5 minuts, a velocitat mitjana-baixa).


Disposeu en un bol enfarinat, tapat amb un drap humit, i dipositeu en un lloc càlid per tal que llevi. Jo l'he deixat dins el forn apagat (que prèviament havia escalfat a 30 graus), i en una horeta ha doblat el volum, que és del que es tracta.



Un cop doblat el volum, aboquem damunt una superfície enfarinada i amassem una mica amb les mans, per treure l'aire.


Per acabar, dipositem la massa damunt una safata, folrada de paper de forn i una mica enfarinada....


...i amb l'ajuda del corró l'estirem fins a aconseguir la forma de coca.



Amb els dits, hi fem sots per tota la superfície...



...i pintem amb mantega fosa.




Tornem a col·locar en un lloc càlid per una segona llevada (aproximadament d'una hora, o fins que la massa augmenti fins el doble del seu gruix inicial). Podeu fer servir el mateix truc del forn que en la primera llevada.


Un cop ben inflada, la ben ensucreu. Jo, en aquest cas, per donar-li un toc de caramel, he fet servir un sucre al toffee, de la marca Home Chef, que és boníssim!


Heu de ser molt generosos a l'hora d'ensucrar!



Finalment, enforneu, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus, durant uns 15 minuts, o fins que la veieu ben dauradeta...


Deixeu refredar una estona...i ja la teniu a punt per degustar!


Mireu quina molla més flonja!


Ja veureu com, si la prepareu, no en quedarà ni un tallet!


Que vagi de gust!

13 comentaris:

  1. Ideal per un esmorzar boníssim i sa! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina! Ara que, si la tens al davant, ve bé a totes hores! Petons!

      Elimina
  2. L'he trobat tan bona, que avui mateix l'he feta. Ha quedat boníssima. Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Rosa Maria! Ets un sol i una fantàstica rebostera...t'ha quedat espectacular!

      Elimina
  3. Mònica, per no perdre la recepta, l'he fet, retratat i redactat al blog per tenir-la sempre. Moltes gràcies.http://elplatdeldia.blogspot.com.es/2014/06/coca-danis.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja l'he vist!!! Quina il·lusió!!! La veritat és que és una massa molt resultona! Petons i milers de gràcies!

      Elimina
  4. Quin berenar més bo faria si en tingues... ! T'ha quedat una senyora coca!!

    ResponElimina
  5. Ai Mònica que bona la coca de forner! a mi m'encanta, es que les coses clàsiques al final són les millors, oi? Una abraçada guapíssima!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb un bon tall de xocolata és un dels millors berenars o esmorzars de la història! Petons!

      Elimina
  6. Bona, bona, bona. I, sobretot, ben ensucrada, com a mí m'agrada. Ai, quin berenar! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa nostra que el sucre no falti...i si és com aquest, de toffee...encara menys! Està deliciós! Petons Chus!

      Elimina