Tenia ganes de menjar galetes casolanes, de les tipus "cookie" americana que em tenen el cor robat (bé...com ja haureu comprovat a aquestes alçades...podríem dir que tinc el cor d'hostatge permanent d'un munt de plats...tots ells ben dolços)...i buscant, buscant vaig anar a parar a la recepta de galetes d'ametlla amb xips de xocolata del bloc La cuina de tots natros, que us recomano fervorosament...en fi...que com que vaig veure que eren prou fàcils, vaig fer els quatre retocs per ajustar als ingredients que tenia a casa, i m'hi vaig llançar....El resultat, unes maxi galetes cruixents per fora i amoroses per dins, amb el toc sempre deliciós de l'ametlla i el sabor intens d'una bona xocolata negra...irresistibles....Ara bé, quedeu avisats...encara que siguin maxi...amb una no en tindreu prou!!!
INGREDIENTS (per unes 25-30 galetes)
230 grams de mantega
200 grams de sucre blanc
220 grams de sucre moreno
2 ous grans batuts
300 grams de farina de blat
200 grams de farina d'ametlla
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de llevat químic tipus royal
1 culleradeta de bicarbonat
350 grams de trossets de xocolata (força grossets)
PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, amb l'ajuda de l'accessori pala, barregem la mantega (que haurem tret una estona abans de la nevera) i els dos sucres.
Quan estigui tot ben integrat, afegim la vainilla...
...i els ous batuts, poc a poc, mentre continuem batent amb l'accessori pala.
Un cop obtinguda una massa homogènia, hi afegim la farina de blat, prèviament tamisada i barrejada amb el llevat, la sal i el bicarbonat.
...i quan la de blat ja estigui integrada, hi aboquem la d'ametlla.
Finalment, afegim la xocolata -a trossets força grossets...es tracta d'agafar unes teules gruixudes i reduir-les a miques amb l'ajuda de la ma de morter-, i fem unes darreres barrejades amb el batedor elèctric...el just per repartir més o menys uniformement la xocolata.
Per anar acabant, amb l'ajuda d'una cullera de gelat -així totes tindran la mateixa mida-, fem boles, que col·locarem en una safata de forn, força separades, perquè s'expandeixen moltíssim.
Aplanem una mica les boles amb el revers d'una cullera lleugerament enfarinada...
...i enfornem a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant unes 14-15 minuts...o fins que estiguin ben grosses i daurades.
I ja estaran...deixeu refredar (si podeu...) i mengeu...ja veureu qué difícil que és parar!!!
Que vagi de gust!
Jo no en tindria prou amb una, segur. I ara, que encara no puc menjar xocolata, tenir-les al davant seria una tortura cruel. Quines ganes de fer-hi queixalada! Petons.
ResponEliminaOstres...això de no poder menjar xocolata ha de ser un suplici...! Em sap greu...però si les proves quan tot passi, ja veuràs quina delícia! Ja se sap que el que és bo es fa esperar! Petons!
EliminaMaxigenials!!! ha ha ha
ResponEliminaGràcies Marina...tu si que ets maxi! Petons!
EliminaQuè bones!. A casa segur que no pararíem fins que no en quedés cap!
ResponEliminaJa veig que sou llaminers com naltros! Petons!
EliminaThanks for this amazing recipe!!))
ResponEliminaДобро пожаловать>Baby’s On Fire Blog
Thanks for your visit Karina! Kisses!
EliminaJo segur que no puc menjar una i prou! Un petó!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com/
És que la temptació de veure'n una caixa plena és irresistible! Petons!
EliminaMare meva!! Quines galetorres!! Què bones!!! Jo tampoc podria menjar-ne una sola!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Això de galetorres m'ha encantat! Et prenc aquesta nova denominació! Petons Olga!
EliminaSuper galetes!!! Quin vici!!
ResponEliminaPetons
I super bones...o sigui que no pots parar-les de menjar!
EliminaSempre millor Maxi que mini Mònica! Aquestes galetes valen molt la pena!
ResponEliminaPetons!
Jo també ho penso Víctor...val més que en sobri que no pas que en falti! Petons!
Elimina