dimecres, 11 de juny del 2014

MINI MUFFINS DE NABIUS TAMBÉ ANOMENATS MINI BLUEBERRY MUFFINS

Ja sabeu que sóc una fan de la Bea Roque...trobo genial tot el que fa, com ho fa i com ho explica...en fi...que el seu llibre ha esdevingut imprescindible a la meva cuina....Per això avui us presento unes mini muffins versió d'una de les seves receptes que són es-pec-ta-cu-lars....I, a més, fetes dins unes càpsules acolorides precioses, i de tons molt mariners, que no em vaig poder estar l'altre dia de comprar a una botiga de Girona que es diu "Muy mucho", i que té una secció destinada a la rebosteria molt interessant! Són bonissíssimes!!!



INGREDIENTS (per unes 20 mini muffins)
285 grams de farina amb llevat incorporat
150 grams de sucre
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 pessic de sal
160 grams de buttermilk
2 ous
90 grams de mantega fosa
1 culleradeta de pasta de llimona
2 culleradetes de pasta de vainilla bourbon
2 safates de nabius
sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Aquesta recepta l'hem de començar preparant la buttermilk que farem servir més endavant. La podeu comprar feta, però com que no en tenia a la nevera, l'he fet amb llet i un bon raig de llimona, que he deixat reposar uns 15-20 minuts.


Un cop preparada la buttermilk i mentre reposa, barregem la farina, el sucre, la sal i el bicarbonat en un bol, i reservem.


En el bol del batedor, batem els ous, amb la cullerada de la pasta de llimona.



Sense deixar de batre, hi afegim la pasta de vainilla...


...i la buttermilk, molt a poc a poc...


Us ha de quedar una massa líquida similar a aquesta.


Llavors, a mà, amb l'ajuda d'un batedor, incorporeu la barreja de farina, sucre, bicarbonat i sal, remenant de baix a dalt, el mínim per obtenir una massa homogènia.


Per acabar, afegiu la mantega fosa (no massa calenta), i feu unes últimes remenades.


La massa final és una mica corretjosa, com la dels bunyols de vent.


El pas final consisteix en abocar els nabius, i barrejar-los, amb molt de compte, per tal que no s'aixafin. Això sí, reserveu-ne uns quants per repartir per sobre al darrer moment.



Un cop preparada la massa, arriba el moment de repartir-la en les càpsules...en aquest cas, aquestes monades, bastant rígides, que no cal ni tan sols col·locar en una safata especial de magdalenes, perquè són molt resistents i aguanten bé la cocció sense obrir-se.




Repartiu un o dos nabius (els que he dit que reservéssiu) per sobre de cada càpsula, perquè així quedaran a la vista un cop cuits els mini muffins.


Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15-17 minuts. fins que estiguin ben dauradets.


Un cop cuits, desenforneu, deixeu refredar totalment, i empolsineu generosament amb sucre llustre.



I ja els teniu a punt per menjar!




Ja veureu que a part de molt bonics, són flonjos i molt saborosos, i amb el toc àcid dels nabius...en fi...un regal al paladar!




Jo els he presentat dins un stand de cakes amb cúpula de vidre...i han quedat com de bakery americana!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Les recepte de la Bea són infal.libles i , combinat amb les teves mans i la presentació tan impecable que has fet, aquests muffins són de premi. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Chus...però el mèrit és tot de la gran Bea Roque! Si sapiguessis el que vaig haver de fer, quan va venir a Bcna, per anar a la presentació del seu llibre...però va valer molt la pena..així que el tinc autografiat i tot! Petons!

      Elimina
  2. A més d'aconseguir uns muffins boníssims, avui has fet unes fotos precioses, Mònica! Semblen tretes d'una pel·li de la Mery Poppins! he he he. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que m'han quedat molt "Disney"!!! La veritat és que les fotos no són el meu fort...però a còpia de fer-ne tantes...suposo que en vaig aprenent una miqueta! Petons!

      Elimina
  3. Hola preciosa Monica!!! yo tb encuentro que Bea es una gran repostera y estupenda explicando las recetas!!..de hecho solo hay que ver lo bonitos que te quedaron, metidos en sus preciosas cajitas de colores!! ;)
    Muchos besos preciosa y feliz casi fin de semana!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Juana! Jo també penso que la Bea és genial! Petons!

      Elimina