divendres, 13 de juny del 2014

PASTÍS CRUIXENT DE CODONYAT I QUARK

Avui ila recepta té com a protagonista la pasta filo...La pasta filo és una massa típica de la gastronomia de l'Orient Mitjà, del Magreb, de Turquía i dels Balcans. És amb el que es fa la famosa baklava, però jo he decidit adaptar-la a ingredients més de casa i preparar un pastís dolç de codonyat que ha sigut molt ben rebut i ràpidament degustat! A més, és hipermegasenzill de preparar!  


INGREDIENTS (per un pastís de 18 cm de diàmetre)
5 fulles de pasta filo
codonyat 
7 o 8 cullerades de formatge quark
3 o 4 cullerades de sucre toffee
fruits secs torrats
1 tasseta de mantega fosa

Aquí teniu els ingredients principals!

INGREDIENTS
Primer de tot, ruixem amb spray antiadherent el motlle escollit.


Hi disposem al damunt una full de pasta filo.


Untem amb una mica de mantega fosa i hi col·loquem la següent...i així successivament fins acabar les cinc fulles.


La darrera fulla col·locada, per aconseguir un gruix al cul proporcional al de la part superior, la dobleguem cap endins i l'untem amb una mica més de mantega fosa.



Repartim per sobre el cul el codonyat, tallat a tiretes.


Per sobre, hi aboquem el formatge quark, i una cullerada o dues de sucre de toffee.



Per acabar el farcit, repartiu per sobre un grapat de fruit secs torrats. Jo he fet servir un mix nou que tenen al LIDL, de mida perfecta!



Tot seguit, aneu tapant el farcit amb la pasta filo del voltant, untant cada capa amb mantega fosa.



Un cop ben tapat el farcit, pinteu generosament l'exterior amb més mantega fosa...


...i ensucreu amb la resta de sucre toffee.



Ja només us queda enfornar, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20-25 minuts, fins que estigui ben cuita i daurada (si veieu que se us torra massa la part superior, tapeu-la els darrers minuts amb un paper de forn.


Un cop cuita, desenforneu, deixeu refredar una mica i desemmotlleu.


Si el serviu tebi veureu que, a més de molt original, és requetebó! I si en sobre una miqueta, fred, també està deliciós!


Per servir-lo, s'ha de tallar en compte...i jo vaig presentar els talls en plats blancs embrutats amb caramel i filferros de xocolata!


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Aquest dolç és tota una temptació!! Boníssim de ben de veres!!! Ets una artista!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Francesc! Però ja veus que és ben senzill de preparar! Una abraçada!

      Elimina
  2. Que bo Mònica!! Aquest pastís ha d'estar impressionant! Me l'apunto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pili...aquest finde hem parlat molt de tu a casa...sense dir-nos-ho prèviament, ma germana i jo vam decidir preparar els teus pastissos de formatge en gotet..i ambdues versions han resultat genials! Gràcies artista! Petons!

      Elimina
  3. Però que bo ha de ser, Mònica!!!! MMmmmm....codonyat i fruits secs, quina gran combinació!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. El codonyat cuit és boníssims, i amb formatge i fruits secs tens raó que va molt bé! Petons!

      Elimina